Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mit gondol arról, hogy a...

Ki mit gondol arról, hogy a melegházasság után most már az egyszemélyes "házasság" is kezd bejönni?

Figyelt kérdés

A házasságnak minden feltétele kezd megszűnni. Ha azonos neműek és egyedülállóak is köthetnek házasságot (önmagukkal?), akkor ezek után házasodhassak a lányommal, testvéremmel anyámmal, kutyámmal, mobiltelefonommal akár, mert nem határoztuk meg, hogy mi a házasság feltétele.

[link]

2022. máj. 20. 01:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Van olyan törvény egyáltalán, amely az azonos neműek közti házasságot megtiltja? Konkrétan van-e ilyen magyar törvény, ami külön erről rendelkezik?

Mert ha nincs, ha csak annyit ír, hogy férfi és nő között, akkor a melegházasság tulajdonképpen eddig sem volt tiltva, csak nem rendelkezett róla a törvény, tehát amolyan szürke zóna, szabályozatlan terület volt. (Nem tudom, ez mennyire teljes, a Wikin ennyit találtam: [link] ebben nem találtam benne a melegeket.)

Ha ez így van, akkor most csupán ezt a szürke zónát számolják fel a módosítással-kiegészítéssel.

2022. máj. 21. 16:23
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, a gender szerint tartozik bele"

Nem, nem tartozik bele. Lehet persze hazudozni, szólásszabadság van, csak erre építve az érved is egy nagy nulla lesz.

"Tehát akkor házasodhat egy apa is a felnőtt lányával/fiával, testvér a testvérrel stb.?"

Most házasodhat? Akkor ha egyedül a nemeket, mint kritériumot törölnék el egyesek, az ezen hogyan változtatna bármit is?

2022. máj. 21. 16:28
 33/40 A kérdező kommentje:

32 Nehéz eset vagy, de nem adom fel.

A törvényre elugattam, hogy miért ne hivatkozz: azért, mert te is meg akarod változtatni. Ha ugyanis az a hivatkozási alapod, hogy a törvény szerint nem házasodhat most testvér a testvérrel stb., akkor azt is el kell hogy fogadd, hogy azonos nemű sem.

Érted?

A gendrenbe pedig igen, beletartozik az, hogy bárki lehet bármi. Érveket viszont te felejtettél el hozni, hogy miért nem.

2022. máj. 21. 17:05
 34/40 anonim ***** válasza:
93%

"azért, mert te is meg akarod változtatni."

Egyetlen dolog változtatásáról volt szó. Hogy nincs ellentétes nemű kizárólagosság. Semmi más nem változik meg ettől. Se korra, se más fajokra, se családtagokra vonatkoztatva. Mit nem vagy képes ezen felfogni?

2022. máj. 21. 17:12
 35/40 anonim ***** válasza:
86%

"Ha ugyanis az a hivatkozási alapod, hogy a törvény szerint nem házasodhat most testvér a testvérrel stb., akkor azt is el kell hogy fogadd, hogy azonos nemű sem."

Most már én is kíváncsi lettem, van-e olyan törvény, amely konkrétan megtiltja a melegházasságot. A testvérházasságot igen, konkrétan megtiltja, de az azonos neműek közti házasságot is? Biztos van ilyen törvény, amire hivatkozol, kerdves kérdező?

2022. máj. 21. 17:32
 36/40 MDaniel98 ***** válasza:
Annyi a különbség, hogy a melegek házasodása nem röhejes, amit linkeltél az pedig az.
2022. máj. 23. 11:47
 37/40 A kérdező kommentje:
Ha nincs ilyen törvény, ami megtiltja, akkor viszont nem értem a vergődést.
2022. máj. 23. 13:35
 38/40 anonim ***** válasza:
0%
Nem érdekel a sok személyiségzavaros lol
2022. máj. 25. 14:24
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

"Április 3-ika alapján neked nem vált nyilvánvalóvá, hogy senki nem kér a melegpropagandából?"

Ötödjére választották meg Orbán Viktort, és elárum neked, hogy ez egy ideig nem is lesz másképp, ha csak nem történik valami óriási tragédia (mint pl. anno Gyurcsánynál az őszödi beszéd). És még mielőtt azt hinnéd, hogy fidesz párti vagyok, tévedsz. Csak tisztában vagyok azzal a ténnyel, amit apám is feketén-fehéren megmondott, pedig egy kicsit sem érdekli a politika, hogy sajnos nincs ki, aki Orbánt leváltaná. Azért ha valakit ötödjére választanak meg, valamit csak tudhat, akármilyen szerencsétlennek is tűnik. Szóval kérdező, mielőtt dicsőségnek gondolnád azt, hogy ismét Orbán nyert, elárulom, ez egy kiszámítható dolog volt.

Én csak azt az egy dolgot nem értem, hogy az a gyermekvédelmi törvény egyszer csak miért született meg a semmiből. Azelőtt a kutya nem foglalkozott LMBTQ kérdésekkel, most ezzel a törvénnyel lavinát indítottak el. Ezzel az a baj, hogy két rétegre szakította a buta embereket, és mással sincsenek elfoglalva, csak azzal a hülyeséggel, hogy "vigyük-e az óvodás gyerekünket nemváltó műtétre vagy sem". Minden épeszű ember azt mondja, hogy NEM, legyen az homofób, vagy meleg, transz, stb. Nincs mit ezen pattogni. Viszont ha két felnőtt meleg ember házassággal akarja összekötni az életét, hagyjátok már ezzel őket a fenébe. Nekik is jár a teljes boldogság, és ezzel a ti életeteket TÉNYLEG semmivel nem befolyásolja. Miért nem lehet ezen már túl lépni végre? Ti vagytok az óvodások, akiknek nem nemváltó műtét kéne, hanem egy pszichológus.

Kérdésedre válaszolva pedig az egy személyes házasság nem azonos a nevével, hanem csak egyfajta trend kötelezettségek nélkül. Ajánlom, olvass inkább még több noizz cikket, mert egész jó dolgokat szoktak írni, de nem úgy, ahogy azt te már a címből gondolod.

2022. júl. 2. 13:28
 40/40 anonim ***** válasza:
55%

20. Csakhogy valakitől mégis kapj normális választ a kérdésedre:

A házasságkötés törvényi feltételei:

A házassági akadályok:

- Érvénytelen a házasság, ha a felek valamelyikének a korábbi házassága vagy bejegyzett élettársi kapcsolata fennáll.

- Rokoni kapcsolat fennállása.

- Érvénytelen annak a házassága, aki a házasság megkötésekor cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állott, vagy a teljes cselekvőképtelenség állapotában volt.

- Kiskorú a 16. életéve betöltésével köthet házasságot, csak indokolt esetben és a gyámhatóság hozzájárulásával. Ezek hiányában a házasság érvénytelen. Önmagában az, hogy a kiskorú várandós, nem alapozza meg a házasságkötés engedélyét.

- Érvénytelen a házasság továbbá, ha az anyakönyvvezető nem hivatalos minőségében járt el, vagy ha a házasuló felek nem voltak együttesen jelen.

Végül is ezek közül egyik sem zárja ki azt, hogy önmagaddal házasodj össze. Szívesen!

2022. júl. 2. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!