Oroszország miért nem használt még nukleáris fegyvereket az ukrajnai háborúban?
Abban az időben is volt atombombája több országnak is, nem csak az USA nak.
Pl: Oroszország, Kína.
22
Eh. Nem, nem volt.
Az USA első atombombája '45 Júliusában készült el és Augusztus 6-án dobták le az elsőt.
A szovjetek első atombombája 49 augusztusában készült el, több, mint 4 évvel később.
Kína pedig kb. 20 évvel később, az angoloknak és a franciáknak is előbb volt atomfegyverük, mint kínának...
Igaz.
Most olvastam utána, úgy van ahogy írtad.
Na, megtaláltam, 26-os voltam:
Az ENSZ Közgyűlés nukleáris fegyvermentes övezetekről alkotott definíciója meghatározza a nukleáris fegyverrel rendelkező államok fő kötelezettségeit is az övezetekkel szemben. Eszerint ezeknek az államoknak egy jogi kötőerővel rendelkező hivatalos nemzetközi dokumentumban kell vállalniuk, hogy tiszteletben tartják az övezetek nukleáris fegyvermentes voltát, és tartózkodnak attól, hogy bármilyen módon hozzájáruljanak olyan
507 tevékenységhez, amely az említett nemzetközi dokumentum megsértését eredményezi.
Továbbá vállalniuk kell, hogy tartózkodnak a nukleáris fegyverek használatától, vagy az azzal való fenyegetéstől az övezeten belüli államokkal szemben.508 Ezt a kérdést az övezetek az alapító egyezményekhez csatolt kiegészítő jegyzőkönyvekkel kívánták rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!