Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szankciók az oroszok ellen,...

Szankciók az oroszok ellen, látszólag nem kell tőlük senkinek semmi, de hol van végre leírva, hogy ami tőlük nem kell, mennyibe fog kerülni mástól?

Figyelt kérdés

Mivel más országok háborúja miatt senki nem akar tönkremenni(max azok akik legbelül már tönkrementek és azt akarják, hogy mások is úgy járjanak...mást nem tudok elképzelni) ezért ezt a témát kéne rendre boncolgatni.

Legalábbis én ilyen helyzetben biztos az olcsóbbra szavaznék, mert nálam a politika a józan észről szól, nem az érzelmekről.

2022. máj. 8. 23:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

"a tényeket figyelmen kívül szokás tartani"

Egyébként vicces ezt olyantól olvasni, akinek nem igazán sikerült egyetlen tényt se leírnia. :DDD

"Olvastad Klaus Schwab great reset-ről szóló könyvét?"

Elejétől a végéig nem olvastam a teljeset, részeit olvastam.

Röviden úgy lehet összefoglalni, hogy az emberek egészségének fontosabb szerepet kell kapnia.

Amúgy ebből látszik, hogy konteós vagy. Az a tanulmány 90%-ban azt írja le, hogy mi történt, és még amikor arról is beszél, hogy minek kellene lennie, vagy mi lesz, akkor is tanulmányokra hivatkozik.

"A Világgazdasági Fórumnak van holnapja is megnézhető létező szervezet."

Amit egyébként cégek alkotnak, pl. az a cég is, aminél én is dolgozom és nem azon dolgozunk, hogy megegyünk téged. :DD

Mellesleg, a lapos Földeseknek is van honlapjuk, és? Ettől igaz lesz? Nem.

"Egy teljesen "legálisan" működő pénzügyi kartell."

Igen, egy non profit alapítvány, ami "pénzügyi" kartell. Te ténylegn em vagy valami okos. :DDD

"a világ leggazdagabb milliárdosai és óriás vállalatainak vezetői pénzügyi terveiket valahol egyeztetik"

Hallod, ha én kezdeményezem a cégemnél, akkor én is kimehetek a találkozójukra. Ebből is látszik, hogy konteós vagy. :)

"Mondjál egy olyan esetet, hogy miért is fizetnek óriási tagdíjat is, hogyha abból később nem látnak jó üzleti lehetőséget"

Hm, hát ez eléggé úgy hangzik, mintha valaki nettó befizető lenne az EU-ban és mégis van jó pár ilyen ország.

Mellesleg én is tag vagyok egy csomó heylen, ahol fizetem a tagdíjat és profitom nincs belőle.

Tudom, hogy amikor valakinek a megélhetése a kérdés, akkor ilyen luxust nem engedhet meg, de normális esetben ez teljesen okés lenne.

"annak megtárgyalásának részletei nem derülnek ki"

Jó, leírom mégegyszer, én is el tudok menni, ha beszélek a cégemmel.

Jó, nyilván fizetni nem fogják az utat, de nem is kell.

"ezt te is belátod, hogy a kartell egyik fontos célja a kínálatból az egyik sokakakat zavaró olcsóbb szereplő kiiktatása"

Nem, pontosabban nem a jelenlegi energiapolitikai helyzetben. De ehhez egyébként többet kellene tudnod, mint amit a szádba adtak.

Szóval röviden leírom, hogy miért nem.

Jelenleg a világ a zöld energia felé halad. Ez tény, az oroszoktól felvett gáz is évről évre csökkent, mivel kevesebb gázt használnak az országok.

Egy ilyen helyzetben ezeknek a cégeknek a diverzifikálás a céljuk, hogy amikor az országok lemondanak ezekről a nyersanyagról, akkor a cégek ne menjenek csődbe.

Egy ilyen helyzetben egy elmaradott versenytárs, aki nem diverzifikál, az jó, mivel nem lesz később versenyben. Ebből kifolyólag az oroszokat békénhagyják, mivel a TELJES gazdaságuk a kőolaj, földgáztól függ, így ha már nem kell senkinek, akkor bedől az ország.

Viszont, ha ki akarják csinálni, akkor megvan az esélye, hogy az oroszok modernizálják magukat és később előnyből indulnak, mivel rákényszerülnek, hogy jó megújuló energiát feldolgozó technológiát adjanak el.

Jelen helyzetben senki nem nyúlna az oroszokhoz, akinek profitra van szüksége, mivel hosszútávon jobban jár, ha elmaradottak maradnak.

Ez minden legalább kétszámjegyű IQ-val rendelkező ember fel tudja fogni.

"egy ilyen másik kartell az OPEC, ami kifejezetten a olajjal foglalkozik"

Azért mert te még a szomszéddal is kartellben utazol és kisgyerekek versz ebédpénzért, más még nem kartellezik automatikusan.

"megbocsáthatatlan számukra, amikor a COVID járvány volt"

Egyébként azért vicces ezt a két szervezet felhozni, illetve a Great Reset leírást, mivel a Great Reset pont azt írja le, ami az OPEC-nek rossz.

Vagyis pont hogy ellenérdekeltnek kellene lennie a két szervezetnek.

De hát ilyenek ezek a konteósok. Benyelik a mihazánk orosz-ukrán konfliktusról szóló félrevezető videót is.

"akkor az Oroszok a termelést nem csökkentették és az árak összeomlottak"

A kettőnek semmi köze egymáshoz, sőt.

Valójában a kereslet csökkent, ami miatt összeomlottak az árak. És ez nem is csak nyugatra jellemző, hanem Kínában is komoly lezárások voltak, amikor bizony nem kellett tankolni.

Ez volt az oka az árak bezuhanásának.

Ha igazad lenne, akkor a nyugati kormányokat, illetve a kínai kormányt támadnák, nem az oroszokat.

"Az EU gazdasága annyira jól állna, akkor nem jelentene problémát neki az egyre növekvő infláció. "

Alapvetően nem jelent. Ez tudom, hogy magyar szemmel hihetetlen, de nem azért sírnak nyugaton, mert éhezni fognak, hanem mert csökken a pénz, amennyit félre lehet tenni.

Tudom, nálunk emberek fagynának meg, de nyugaton nem ez a helyzet.

Nyugaton az a kérdés jelenleg, hogy hónap végén 500 eurót tud félretenni az átlag ember, vagy 450-et.

Az árstop után pl. nekem a londoni ismerősöm írt, hogy 6-ból 4 termék londonban olcsóbb, mint az árstoppos ár.

"Márpedig lassan ott tartunk, ha ez így folytatódik, hogy mindenhol 3% feletti infláció lesz az Eurózónán belül is."

Ami nyugaton a nyugati életszínvonalat fenyegeti, nem pedig az éhezést, fagyhalált, míg nálunk igen.

Érdemes különbséget tenni, akármennyire is nehéz ezt neked Mo.-ról a zsákfaludból.

"Az energia árak ez EU-n belül 44,7%-al növekedtek éves bázison, már Áprilisban."

Ami mit jelent? Jól szemlélteti, hogy semmit, ha megnézed pl. a benzin árakat. Nálunk ugye hatósági ár van, a legtöbb helyen nincs, és még így sinsc sehol a magyar ár kétszerese:

[link]

Miközben egy csomó európai országban a fizetések 3-szorosa simán megvan. Arányaiban sehol nincsenek akkora szarban az EU-s országok, mint Mo.

(És egyébként mi is a szar gazdaságpolitikánk miatt tartunk itt.)

"Miközben oroszoknál 300 Ft-ot sem éri el átszámolva a benzin literenkénti ára."

Azta. Az igen, ellenben minden más drágult, és adott esetben megfizethetetlen lett.

Nyugodtan keress rá, amikor az utca emberét kérdezték emg, panaszkodnak, hogy amikro bemennek a boltba minden 2-szer annyiba kerül.

Benzint nem lehet megenni, és nálunk most az a kérdés, hogy mit egyenek, nem pedig, hogy hova autózzanak.

2022. máj. 11. 10:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Semennyire sincs átgondolva ez a szankció. És milyen unió az ahol tudatosan hagyják hogy az orosz olajrol nagyban függő tagok országa rönkremenjen csak azért mert a többség meglesz nélküle? Ki nem szrja le, nekik itt van a tengeri szállítás a többi meg nem számít nekik. Nekem teljesen szürreális ez az egész. Igen valamilyen nagyobb célja van ennek valószínű amit még nem látni át.
2022. máj. 12. 23:16
 13/13 anonim ***** válasza:

"Miközben egy csomó európai országban a fizetések 3-szorosa simán megvan. Arányaiban sehol nincsenek akkora szarban az EU-s országok, mint Mo.

(És egyébként mi is a szar gazdaságpolitikánk miatt tartunk itt.)"

Mármint most a magas inflációra gondolsz, itthon épp 9,5%-ot ír most az mnb honlapja, és az EU-ban meg márciusban már 7,4%-ot mértek (lásd: [link]

A kettő között 2%-nyi és 2 hónapnyi különbség van!

Ausztriában pl.: a villany duplájára nő (ottaniak elmondása alapján), méghozzá zöld energiából állítják elő:

Az indok: nem más miatt, mint a gáz árának növekedése miatt emeltek/emelnek ekkorát az áron! Holott a víz, szél és naperőműből származó energia ára nem nőtt, pedig ott nagyrészt megújulókból származik az villany. Nem fúj kevesebb szél és nem folyik kevesebb víz a gátakon át, mégis duplája lett az ár?

Hogy is van ez?

Hát úgy, hogy a zöld cégek szerenének több hasznot látni és jó ürügy számukra a gáz árának növekedése.

[link]

Ezenkívül másolnák magyarországot a külön adóikkal.

"Miközben oroszoknál 300 Ft-ot sem éri el átszámolva a benzin literenkénti ára.

Azta. Az igen, ellenben minden más drágult, és adott esetben megfizethetetlen lett.

Nyugodtan keress rá, amikor az utca emberét kérdezték emg, panaszkodnak, hogy amikro bemennek a boltba minden 2-szer annyiba kerül.

"

Ott 17% körüli ha jól tudom a legfrissebb infláció. Senki nem állította, hogy ott nincs drágulás, de az energia árak jóval alacsonyabbak.

Senki nem mondta, hogy itt az Oroszország nagy nyertes, de ha akarnak a háborúra akkor is lesz pénz forrásuk, ha bármilyen szankciót szavaznak meg itt az EU-ban. Ezek nagy részével nagyrészt az EU tagországainak lakosai járnak rosszul.

A világméretű drágulásra csak az általad, "összeesküvés" elméletek hívei figyelmeztettek előre.

Tegyük, hozzá, hogy nem lapos a Föld és itt kőkemény gazdasági érdekek diktálnak. És egy ilyen helyzetben egy-egy kartellezés nem kevés pénzt tud a konyhára hozni.

Cecil Rhodes így fogalmazott a hitvallás c. könyvében, amire hivatkoznak az általad nem említett "összeeskövés elmélet" kutatók:

"Az eszme, ami eddig lidércfényként lebegett a szemünk előtt, most végre tervvé formálódott. Miért ne alakítanánk egy olyan titkos társaságot, amelynek egyetlen célja a Brit Birodalom támogatása, és az egész civilizálatlan világ brit uralom alá történő bevezetése, valamint az Egyesült Államok visszaszerzése, hogy az angolszász faj újra egy birodalommá válhasson?"

[link]

Ennek már több mint 100 éve volt, hogy ezt megfogalmazta.

Én nem hiszek az összeesküvés elméleteknek, de ha a tényeket egymás mellé tesszük és azok azt a gyanút vetik fel, hogy valakiknek a megtervezett akciója vagy terveit valósítják meg, akkor az kicsit sem gyanús.

Márpedig az idei évre "tervezett" inflációt már tavaly emlegették az általad összeesküvés elmélet hívőknek tartott személyek:

[link]

Érdemes azért fenntartással kezelni a mondásait, de azért megüti az ember fülét, hogy honnan tudtak a készülő inflációról előre?

A lenti videó nem idei, mégis már arról beszélnek, hogy 2023-ban hiperinflációt és 2022-ben előleget kaptunk belőle.

Mindenki döntse el maga, hogy ez most összeeskövés elmélet vagy sem, ha ezen társaságok, klubok tevékenységét nyomon követő személyek ilyeneket állítanak.

Sokkal másabb lenne a kép, ha nem lennének ilyen klubok és nem egyeztetnének a milliárodosok a terveikről, mint a Világgazdasáagi Fórum vagy a Külkapcsolatok Tanácsa stb.

Utóbbi esetben nem merülne fel a kartell gyanú.

"Hallod, ha én kezdeményezem a cégemnél, akkor én is kimehetek a találkozójukra. Ebből is látszik, hogy konteós vagy. :)"

Nem mehetsz ki, meghívásos alapon működik Világgazdasági Fórum.

De más klubokba sem vesznek be téged, hacsak nincs nagyon sok pénzed.

Kicsit nézzük meg, hogy mi kell ahhoz, hogy egy összeesküvés valóság tudjon lenni és nem csak egy elmélet:

Kell hozzá: az indíték, az eszköz és a lehetőség.

Ezeket kell vizsgálni minden esetben. Ha nincs meg az indíték vagy a lehetőség, akkor lehet összeesküdnek, de nem tudják végrehajtani tervüket, mert nem volt lehetőségük rá, meg amúgy sem motiváltak benne.

Ha van indíték, meg van a motiváció, ha van eszköz a kezükben akkor már csak a megfelelő lehetőség hiányzik, ha az is megvan mi tartana vissza egy adott társaságot a tervük megvalósításában?

2022. máj. 12. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!