Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megérték a lezárások látva a...

Megérték a lezárások látva a mostani inflációt?

Figyelt kérdés

A forint árfolyamát látva lehet mondani, hogy az infláció csak a Fidesz hibája. A gond, hogy hasonló infláció van kb az egész világon.

És ne gondoljuk, hogy az árak vagy a gazdasági mutatók meg fognak állni a jelenlegi szinten. A helyzet sokkal rosszabb lesz pár hónap múlva.

2022. máj. 8. 22:21
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Minden értelmes ember tudta, hogy a Covid stimulus következménye infláció lesz. Csak az volt a kérdés, hogy mikor.
2022. máj. 8. 23:10
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

"A magyar infláció elszállása semmi ahhoz képest, amilyen elszállás az egész világon történik."

Jajj persze. Pont valamelyik nap kerestem ki az egyik válaszhoz a német és az osztrák adatot, odaát az élelmiszerek inflációja 7% körül volt, nálunk meg már januárban is 13+. Pont ezen röhögtünk, hogy amikor otthon bevefezzék a csirkefarhát stopot akkor Németországban sok dolog olcsóbb volt, mint otthon. Van egy rossz hírem, a fejlett világban sehol nincs olyan elszállás mint nálunk.

2022. máj. 9. 00:32
 13/22 Isti22 ***** válasza:
19%
Na már megint 2020 van és azt kell magyarázni ezredjére újra, hogy korlátozások nélkül a járvány nagyobb pusztítást végzett volna a gazdaság terén is. Még korlátozásokkal együtt is majdnem leállt pl. egyszer a tömegközlekedés, képzeld mi lett volna, ha nincsenek korlátozások és a gyárak, üzletek, egyéb munkahelyek munkaerőhiány miatt nem tudnak kinyitni a sok beteg miatt ezekben az eleve munkaerőhiányos években.
2022. máj. 9. 06:33
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Vágó István fő DKs annak idején még a nyugdíjasok kiirtásával lázította a népet a lezárások kikényszerítésére....

Nem volt ez olyan eccerű dolog mint ahogyan te most előadod

2022. máj. 9. 09:27
 15/22 A kérdező kommentje:
13: Ha világszinten nem lettek volna korlátozások, a vírus átment volna rajtunk 2020 márciusában két hónap alatt. Ez egyébként így is megtörtént, csak két évvel később, januárban és februárban.
2022. máj. 9. 09:28
 16/22 Isti22 ***** válasza:
67%

ma 09:28

És aztán párszor még újra átment volna 2021 nyaráig, mire érdemben be lett oltva a többség. Ez idő alatt pedig leállt volna a fél világ gazdasága, túlterhelődik az egészségügy... stb. stb.

Miért kell mindent újra szájbarágósan elmagyarázni? Hetven éve nem volt ekkora válság és azon vagytok fennakadva, hogy egy kicsit drágábbak a dolgok, ami nem is nekünk fáj igazán, hanem a szegényebb országoknak.

2022. máj. 9. 10:13
 17/22 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem sem a covid-lezárások tehetnek erről, a háború valamint Viktorék bőséges választási évi pénzosztása tehet most a magyar inflációról, az viszont igaz, hogy az infláció nem csak itt, máshol is nagy méreteket öltött, a briteknél 7%-os, az USA-ban pedig 1980 óta nem mértek akkora inflációt mint most. Kína úgy néz ki ebből kimarad.
2022. máj. 9. 13:52
 18/22 anonim ***** válasza:
13%
Hát figyelj kérdező, én remekül szórakozok, amikor sipákolni látom az infláció miatt a covid debilséget már 2 éve bőnyállal nyelő kreténeket. A legviccesebb, amikor visszanézem youtube-on, ahogy tapsolt a sok balfasz két éve a "hős"öknek, vagy amikor nyomták a debil sonkatáncot :D én amúgy leszarom konkrétan hogy mi mennyibe kerül, mert nem egyik napról a másikra élek, meg nem havi 200 ezer ftból, mint ezek. Tehát nagyon vicces az egész. Remélem, még ennél is jobban kiszopatódnak.
2022. máj. 10. 09:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Az én véleményem: a lezárások inkább azért voltak, hogy a kórházak ne legyenek hirtelen tele. Persze betett a gazdaságnak, de ezt bevállata a kormány, mert azt hitték az emberek majd kibírják. Csak a háborúra nem számítottak és ezt most még jobban beütött. Egyet értek azokkal, akik szerintem infláció van, de Magyarországon nagyon durva. Szerintem a kormány próbálkozott, csak nem a legjobban. Ilyen adózás mellett a magyaroknak ez az infláció borzalmas. És igen, lesz ez még rosszabb is.
2022. máj. 10. 12:29
 20/22 anonim ***** válasza:
7: Előre írtuk 2020. márciusban itt, csak akkor lekonteózták ezt a nyilvánvaló közgazdasági tényt a túlképzettek.
2022. máj. 13. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!