Megérték a lezárások látva a mostani inflációt?
A forint árfolyamát látva lehet mondani, hogy az infláció csak a Fidesz hibája. A gond, hogy hasonló infláció van kb az egész világon.
És ne gondoljuk, hogy az árak vagy a gazdasági mutatók meg fognak állni a jelenlegi szinten. A helyzet sokkal rosszabb lesz pár hónap múlva.
Nekem teljesen mindegy hogy milyen infláció van.
Svájcban dolgozok, kéthetes váltásokban.1,2 milliót adnak a két hétre, aztán itthon két hétig királyként élek.
Autót teletankolom, drága éttermekbe járok, konvektort felcsavarom még most este ha kicsit hűvös van, és még marad is belőle hó végén.
Csövi!
"A gond, hogy hasonló infláció van kb az egész világon."
Szerintem az a gond, hogy nálunk az infláció mindenfajta árstoppal együtt is EU-s átlag feletti.
"A gond, hogy hasonló infláció van kb az egész világon."
A gond az, hogy nincs hasonló infláció még az EUban sem.
A magyar infláció már a háború előtt hónapokkal is el volt szállva.
A covid lezárások alatt és közvetlenül utánuk nem volt ekkora infláció, a covid lezárásoknak már több mint egy éve vége. A legtöbb nyugat-európai országban nem volt lezárás 2021-ben.
Miért keresel kényszeresen nem létező összefüggéseket?
A magyar infláció elszállása semmi ahhoz képest, amilyen elszállás az egész világon történik.
Spar budget UHT tejet novemberben 169 forintért vettem, most 240 -ért, ami egy 1.42 -es szorzó. Az forint árfolyam közben 320 -ról emelkedett 360 -ra, ami csak 1.12.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!