A háború óta nagyon sok orosz sportolót, énekest és ártatlan embereket szankcionál az EU. A demokráciától ez várható?
Kettős mérce...
A "nyugatiak" felfogása szerint, a demokráciában a származáson alapú kirekesztés is elítélendő bűn.
De álljunk csak meg egy-két szóra!!!
Ez pontosan egy származáson alapú kirekesztés, amit a nyugat gerjeszt a demokrácia "nem csak kétszínű" zászlaja alatt.
Most akkor mi van?! :,D
#9 Szóvsl ha én az életemet tisztességesen élem Angliában, Orbán meg hoz egy vállalhatatlan döntést, akkor engem nyugodtan ellehetetleníthetnek?
Jó tudni.
Ez nem demokrácia kérdése. Tudtommal nem volt erről sehol népszavazás, hogy a többség akarata döntsön így vagy úgy.
Ez szimplán igazságtalanság. Már én is felvetettem itt ezt. (Jól le is lettem pontozva érte, de ez most mellékes.) Igazságtalannak tartom, hogy egy sportolót csak azért büntetnek eltiltással, mert adott nemzetiségű és az az ország épp háborúzik. A sportolónak ehhez semmi köze. Ez szimplán értelmetlen diszkrimináció.
Kollektív bűnösség? Etnikai alapon való diszkrimináció? A 21.században, az úgynevezett szabad világban? És ez neked olyan természetes 14-es, mint a levegővétel? Emberi jogok, rémlik?
Zsidók? Neked az is természetes volt?
A gond az, hogy sok profi énekest meg sportolót maga az orosz állam támogat, ami háborút indított egy független ország ellen és már háborús bűnöket is elkövetett. Nem egy híres oroszról derült már ki az, hogy kemény Putyin szimpatizáns, mivel így továbbra is kapják a pénzügyi támogatást. Volt egy híres karmester is, akit szintén kidobtak mindenhonnan és vissza kellett mennie Oroszországba, mert szintén mindenben Putyin pártját fogta.
Lehet, hogy igazságtalannak tűnik, de így akarják rávenni a híresebb oroszokat (meg magát a lakosságot is), hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra, hogy befejeződjön ez az öldöklés. A lakosságnak kell döntenie, hogy vagy vállalják a következményeket (szankciók, kiutasítás mindenhonnan, stb.) vagy végre leváltják ezt a maffia rezsimet.
Az oligarchák szankcionálása is pont ezért van, mert a többségüknek rengeteg közvetlen kapcsolata és összeköttetése van az orosz kormánnyal, így ők is nyomást tudnak gyakorolni. Ezért van az, hogy már egyre több oligarcha is felszólalt Putyin ellen.
Ennek amúgy nem sok köze van a demokráciához. A demokrácia amúgy sem azt jelenti, hogy mindent szabad tolerálni. Igen, a politikai elit indította a háborút, de a lakosság az, ami vagy nem csinál semmit és beletörődik, vagy ismét megválasztja ezt a kormányt. Sporteseményeken részt venni vagy koncertezni úgy, mintha misem történt volna, azért elég meredek, és a legtöbb ember ezt nem fogadja el.
18.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget.
Mindenkit kollektíven lerendeztek, anélkül hogy szimpatizáns lett volna.
Miért ne lehetne egy ellenséges állam állampolgáraira szankciókat kivetni?
Nem a Németországban 20 éve élő német állampolgárokra van szankció kivetve, akik orosz felmenokkel rendelkeznek. Csak az Oroszországban élő orosz állampolgárok vannak szankcionalva.
És gyanítom ugyanez a logika nem zavar, mikor a közel keleti vagy afrikai menekültnek vízum meg beutazasi engedély kell, de a német állampolgár atsetalhat a határon csak úgy. Pedig hát ez is etnikai diszkrimináció, csak azért van, mert nem eus állampolgár. Na pont ennyire marhaság az érvelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!