Miért romlott el a lengyel-magyar jó baráti viszony a két ország közt?
Szerintem a lengyel magyar barátság nem az aktuálpolitikára épül, hanem az emberekre. A világháború idején ellentétes oldalon álltunk, mégis fennmaradt a barátság.
Hasonló a történelmünk sok tekintetben, az emberek mentalitása is, ráadásul nincsenek területi vitáink, így minden adott a jó viszonyhoz. Nyilván, ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenben egyet kell érteni, de pont ettől barátság a barátság, hogy ezen felül tudunk kerekedni.
Részemről én ugyanúgy viszonyulok a lengyelekhez mint eddig, függetlenül attól, hogy helyesnek vagy helytelennek tartom a jelenlegi külpolitikájukat.
Őszintén remélem, hogy náluk is vannak akik így gondolkodnak erről.
Inkább azt sajnálom hogy egy politikai oldal fanatikus követői miatt egy domináns politikus megronthatja két ország jó viszonyát. Hiszen a rajongók lekövetik a politikus mintáját kritika nélkül.
Példa ismerősöm jóban volt melegekkel nőként majd amikor jött a népszavazás akkor nekem mondta hogy igen mert minden filmben kötelezően beleraknak 1 homót és hogy ez tarthatatlan. Szóval hogy átfordították.
A lengyel-magyar jó viszony egy történelmi eseményen alapul ahol a magyarok kiálltak a lengyelek mellett, sajnos hallottam de nem emlékszem melyiken. Így egy hasonló nem kiállás hasonló ellenérzéseket kellthet 50-100évre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!