Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnapártiak, az USA mit...

Ukrajnapártiak, az USA mit lépne ha Oroszország katonai bázisokat létesítene Mexikóban, Kanadában vagy a Hawaii szigeteken?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 20. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

Már a kérdés is trollkodás! Mert eleve egy "ukrajnapártit" -mondjuk ilyen alapból nincsen, csak magyarpárti van, de erről később- miért érdekeljen, hogy mit csinálna az USA ha Oroszország ezt vagy azt tenné? Most akkor Ukrajna érdekel vagy Mexikó?

Amúgy az is ott van, hogy Ukrajnában egy katonai bázis sincsen amerikai kézen, csak mondom.

Ellenben NATO tag van bőven arrafelé, de azokat miért is nem támadja meg Oroszország? Ja mert fosik...

Végül, amire céloztam az elején nekünk magyaroknak éppen az a jó, ha Oroszország ott van jó messze legalább 1000-1500Km-re Záhonytól, ott úgy elleszünk velük!

2022. ápr. 20. 23:25
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

[tegnap 21:56]: "Már volt ilyen, Kuba. Nem tetszett nekik finoman szólva. De tudod, ők az ÁmÉriKáiÁk, ezért nekik szabad."

- Az oroszoknak is szabad, hogy ne tessék, a francot se érdekli, mi tetszik az oroszoknak, és mi nem. A gond a háború. Ugyanis az amerikaiak nem háborúztak Kuba ellen, hanem a szovjetekkel tárgyalva rendezték el a dolgot (végül nem volt nagyszabású szovjet rakétatelepítés Kubában, cserébe az USA is engedett Törökországban). Mindez történt úgy, hogy ott már valóságos fegyvertelepítés zajlott, amikor az USA elkezdett keménykedni. Ukrajnába az USA nem telepített fegyvereket, Oroszország arra hivatkozva támadta meg Ukrajnát, hogy egyszer majd ilyen is történhet.

A kubai rakétaválsággal való párhuzam baromság, akkor is, ha hetente három kérdés alatt merül fel. Akkor már valódi fegyverkezés zajlott, most nem. Ennek ellenére akkor nem tört ki háború, most pedig igen. Az USA egy *nagyobb* dolog miatt csinált sokkal *kisebb* (csak politikai-diplomáciai) balhét. Ergo az USA akkor különbül viselkedett, mint az oroszok most.

Tudom, hogy falra hányt borsó, mert három napon belül valamelyik nagyeszű törizseni megint a kubai rakétaválságról fog tudálékoskodni. Akkor majd én is leírom újra, hogy az USA akkor különbül viselkedett, mint az oroszok most.

2022. ápr. 21. 08:14
 13/15 anonim ***** válasza:
43%

Volt ilyen Kubában. Az egyetlen ok, ami miatt nem rohanták le őket az, hogy akkor világégés lett volna (atomháború). Atomhatalmak egymás között mindig óvatosabbak.

"Engedett Törökországgal" Ha jól értem ők simán odatelepítették szovjetek szomszédjába, s amikor a szovjetek ugyanazt csinálták fel voltak háborodva? Ez azt jelenti, hogy megint csak az amerikaiak kezdték a szomszédba telepíteni a rakétáikat. Ha nem rakják oda, akkor talán nem kellett volna engedni, nem gondolod?

Láthatod, hogy ha nem atomhatalomról van szó, akkor simán lerohannak országokat bármilyen érdekből (Szerbia, Líbia, Irak, Szíria stb stb). Meg nem is finomkodtak, kazettás meg vákum bomba is volt, ami elvileg tilos.

Oroszok ugyanígy, nem atomhatalmakat támadtak meg sosem. Egymást nem merik, hanem más országokban keménykednek.

Pedig amúgy hülyeség, mert simán világháború ez is.

Pl ha két férfi verekszik és én az egyiknek, amelyiknek szerintem igaza van fegyvert, mondjuk egy kést adok - akkor a bíróság mit fog mondani? Hogy én nem vettem részt benne?

2022. ápr. 21. 08:49
 14/15 anonim ***** válasza:
13! A kés HASZNÁLÓJÁT ítélik el, mert megtehetné, hogy nem fogadja el vagy eldobja. Ez legfeljebb bünrészesség!
2022. ápr. 21. 09:54
 15/15 anonim ***** válasza:
14 igazad van. Az utolsó 2 bekezdést hagyd figyelmen kívül.
2022. ápr. 21. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!