Szerbekkel nincs mostanában probléma a magyar kisebbségeket illetően?
Politikai szinten nincs. Most a VMSZ magyar képviselők a szerb kormányban is benne vannak és az EU-ban Magyarország Szerbia integrációjának legfőbb támogatója.
A szerb nacionalisták is inkább az albánok, bosnyákok, horvátok ellen vannak, de ez már egyre kevésbé érdekli a mai fiatalokat. A többség jobb életet szeretne és inkább lelépnek Nyugatra. A Vajdaságban is gyorsan fogy a lakosság, pedig Szerbia egyik legfejlettebb része.
Vajdasági vagyok:
Alapvetően kettőfajta szerbet lehet itt megkülönböztetni, azokat, akik generációk óta itt élnek illetve azokat, akiket ide telepítettek Délről.
Azokkal a szerbekkel soha nem is volt semmi baj, akik generációk óta itt élnek, itt azokkal a ,,vadrácokkal" van (volt) a baj, akiket ide telepítettek, ők kulturálisan eléggé levannak maradva valahol az ősember szinten.
Szerencsére én nem érzékeltem semmi atrocitást a szerbek részéről Orbán előtt sem, csak újságban olvastam róluk, mondjuk az hozzátartozik, hogy egy 90%-ban magyar többségű községben lakok, itt inkább a szerbek tanulnak magyarul. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!