Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért ilyen elvakultak az...

Miért ilyen elvakultak az emberek az orosz-ukrán ügyben?

Figyelt kérdés
Szinte mindenkitől azt látom, hogyha valaki az oroszoknak ad igazat annak egyből nekirontanak. Tény, és való hogy ártatlan emberek, gyerekek, nők halnak meg a harcokban, és hogy egyik oldal se szent. De az emberek miért hiszik azt, hogyha valaki például Amerika borzasztó provokatív politikáját is beleviszi ebbe az fixen Fideszes birka, meg hülye? Hozzáteszem nem NATO ország, rühell a legtöbb vérbeli ukrán minket mint állat, ez nem zavar sok embert? Mikor fenyegették a kárpátaljaiakat, mikor ütötték-verték őket, a nyelvüket nem használhatták az nem volt baj? Őszintén megszólva én csak a kinti magyarokat tudom sajnálni, mert nem az ő hazájuk nem ők tehetnek róla, és végképp nem tehetnek a vegzálásért, amit kapnak. Hozzáteszem nekünk NATO tagállamoknak mi közünk van hozzájuk? Semmi. És valamiért mégis a NATO nagy segítségeket küld oda, akkor csak van némi amerikai vonatkozása az ügynek nem? Zelenszkijt sokan úgy istenítik, mintha nem egy bohóc lenne, akit egy madzagon rángatnak. Ne feledjük el egy színész a csávó, nem politikus. Nem támogatom a gyilkolást, a konfliktust, de mi a fenéért kéne nekünk annyira meghajolnunk az ukránok előtt, meg lesajnálni őket? A történelem során minket ki sajnált, ki segített? Amerikai akciókba ki avatkozott bele, ki mondta nekik hogy nem? Ezek elgondolkodtató kérdések szerintem a témát illetően. De borzasztóan frusztrál, hogy az emberek zombi módjára birkáznak embereket, mert nem úgy gondolja ahogy ők. Érdekes számomra már ez az egész.

2022. márc. 23. 02:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
#3 Akkor most álljak oda mindenki hozzátartozójához, aki háborúban halt meg? Mi ebben a logika? Hidegen hagynak az ukrán hozzátartrozók, egyedül a kint élő magyarok sorsa hatna csak meg. Akik rosszat akarnak nekünk azokat nem sajnálom egy percig sem, gondold át megint, és az elé akit megverték, meggyaláztak, nem engedtek az anyanyelvén beszélni hogy az hogy érez.
2022. márc. 23. 12:22
 12/19 Isti22 ***** válasza:
0%
Te szegény, meg nem értett taváris, itt mindenki hülye rajtad kívül, csak te látod az igazságot :D
2022. márc. 23. 12:23
 13/19 A kérdező kommentje:
#4 Az elvakult oroszpártiság, meg a tisztánlátás között is van különbség persze ezt tudom. Mint mondtam semelyik oldal nem szent, de nekünk vajmi kevés közünk van az ő konfliktusukhoz.
2022. márc. 23. 12:23
 14/19 A kérdező kommentje:
#12 Hiába szajkózól egy szót, attól még nem lesz igaz :D ha nem tudod értelmezni a kérdésem, akkor kár válaszolnod rá. Mivel eddig senki nem cáfolt rá, semmire amit a kérdésben feltettem szinte így mit is mondhatnék?
2022. márc. 23. 12:24
 15/19 A kérdező kommentje:
#5 Nincs hős vezérem, és Ukrajna továbbra sem NATO tag, de köszi a választ.
2022. márc. 23. 12:25
 16/19 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is van olyan közeli rokonom aki Putyin párti. Általában a recsegve fingó, szarcsíkos alsógatyát egy hétig mosatlanul hordó, zsíros hajú,alkoholista, elhízott, FIDESZES!!! büdös szájú prolik védik az oroszokat.

Kérdező. 2022 van. Európában élünk. Azzal fenyegetni a világot, hogy atombombákat dobálok az égből ha valaki nem úgy táncol ahogy én fütyülök, ez nonszenst és elítélendő. Putyin, Lavrov, Peszkov egy kutya mind. Megbízhatatlan, hazug, képmutató diktátorok. Európa régóta az egységet szeretné, azt, hogy soha többé ne fordulhasson elő az, hogy hadszíntér válik Európa országaiból és szarrá bombázzák őket. A NATO célja soha nem volt Oroszország megtámadása. Senki nem támadta volna meg őket, ez csak az ő beteg fejükben van. Vagy inkább egy ürügy Ukrajna bekebelezésére.

Azt lehet látni mi történik ha Oroszországban szembefordulsz Putyinnal. Vagy lelőnek, vagy kapsz egy kis Novicsokot a teádba. Putyin és csapata mindenre képes, gátlástalan gyilkosok. Persze a médiában nagyon jól hangzanak az alábbi kifejezések, amit a kőbaltával faragott Lavrovék naponta előadnak: kölcsönös tisztelet, partnerség a tisztelet mentén... Undorító, hazug, mocskos, gerinctelen alakok a ruszkik.

2022. márc. 23. 13:05
 17/19 A kérdező kommentje:
#16 Ez szép és jó aláírom mindkét oldalt vannak hasonló jelenségek, de ez ettől még nem általános szerintem. Mindenkinek meg lehet a véleménye oldaltól függetlenül. Hozzáteszem én ezt mindet értem amit leírtál, sőt egyet is tudok érteni a jó részével, de számomra még mindig nem tiszta pár dolog amit feltettem a kérdésemben. Nézzük független szemlélettel a dolgot. Az oroszok rosszak oké történelem, jelenkori események stb.. kelet eu-s szisztéma. Viszont a gázt olcsón, és nagymennyiségben kapjuk tőlük, esetleges megállapodások születnek velük, de semmi több ha jól tudom. Nem vagyunk gyarmata, és nem is lehetnénk. Kifejezetten azt írtam, hogy NEM támogatom a háborút, de ha már háborúzik a két fél minek kell még jobban hergelni az oroszokat? Hogy segít a NATO Ukrajnának, amikor se nem tagállam, se nem EU-s ország, és nem is lesz az soha. Miért kell egy lehetséges újabb világháború lehetőségét huzogatni, amikor az senkinek nem lenne jó? Hozzáteszem világháború esetén a NATO húzná valószínűleg a rövidebbet, és akkor 3.-ra is a vesztes oldalra kerülnénk. Számomra továbbá az sem tiszta, hogy a magyargyűlölő ukránokat, akik a saját népedet vegzálják miért kéne segítenem/sajnálnom? Ezekre a kérdésekre még nem igen kaptam választ eddig. Oké alap empátia ez tiszta, de azon kívűl mi okom is van rá? Amikor itt gyerekek, asszonyok, férfiak haltak meg minket ki sajnált meg, és ki segített nekünk? Ez szerintem továbbra is egy baromi frappáns kérdés.
2022. márc. 23. 18:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Az a baj az oroszokkal, hogy nem lehet megbízni bennük. Hazugok. Tegyük fel, hogy engedünk nekik, oké. Mi lesz a következő lépésük? Ha Ukrajna ügyében szemet hunyna a világ, akkor Putyin tovább menne. És hol lenne a határ? Ha nem csináljuk ezt meg azt, akkor atombomba.

Az lenne a legjobb mindenkinek Európában, ha Oroszország lenne a legjobb, legmegbízhatóbb földgáz és kőolaj beszállítónk. Stratégiai helyzetéből adódóan ez lenne logikus.. Ez viszont egy utópia csak. Oroszország teljesen megbízhatatlan, szavát nem tartja be. Ilyen agresszorral szemben az lesz a minimum, hogy teljesen leépítjük a velük való kapcsolatot. Senki nem fenyegethet atomtámadással 2022 ben más országokat.

A NATO val Oroszország felvetésed megnevettetett.. A NATO szarrá verné Oroszországot, csak ugye a ruszkik mindenre azt mondják: atombomba. Nevetséges, proli suttyó népség.

2022. márc. 23. 18:45
 19/19 A kérdező kommentje:
#18 Hát ha nem NATO országokat támad meg, akkor minket igazából nem érint különösebben, azt meg úgy sem fog. Atombombát ő sem hülye, hogy ledobjon, és egyedül az ő szava ilyen kérdésekben semmit nem ér szintén. Persze hogy a NATO megdurrantaná őt, de ha mellé állna 1-2 nagyhatalom Kína, India stb.. akkor ott vége lenne a NATO-nak mint a botnak.
2022. márc. 23. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!