Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A nyugati balliberális elittől...

A nyugati balliberális elittől meg lehet még szabadulni?

Figyelt kérdés

'68-at követően ők kerültek vezető szerepbe az egyetemeken, és gondoskodtak róla, hogy csak ideológiailag hasonló embereket tegyenek meg az utódaiknak. Átvették a médiát, a kultúrát. Az ő ideológiájuk érvényesül mindenben, ami sokkal kirekesztőbb és elnyomóbb, mint konzervatív elődeiké, akik nagyobb szabadságot engedtek meg. Nekik köszönhető a politikai korrektség, a legújabbkori feminizmus tombolása, a női- és diverzitás kvóták, a szólásszabadság visszaszorítása, a kritikai fajelmélet, a gender studies, és hasonló újbalos, tudománynak álcázott ideológiák. Migrációval, LMBTQ-val és hasonlókkal teszik tönkre a nyugati világot. Minden kisebbség érdekei képviselve vannak, de a többségé nincsenek. Gondoljunk bele, hogy queer ügyi kormánybiztost neveztek ki Németországban, ami semmi komolyabb kritikát nem kapott, de ha mondjuk hagyományos családmodell kormánybiztost neveztek volna ki, azon a teljes balliberális média, jogvédők, elit fel lenne háborodva és diszkriminációt, fasizmust kiáltana.

Meg lehet ezektől még szabadulni valahogy, és élhetünk még egy szabadabb, igazságosabb, tisztességesebb világban?

2022. márc. 19. 15:35
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

"Szerintem te vagy tévedésben."

Szerintem meg te :) Ez ilyen.

"A balliberális elit az, amelyik úgy döntött, hogy a hazai munkásosztály, kisember érdekei helyett mindenféle szexuális, etnikai stb. kisebbség érdekeivel foglalkozik csak."

Könnyű "a balliberális elit"-re mutogatni. Egy fantomképhez bárki bármilyen tulajdonságokat társíthat. Beszéljünk konkrét dolgokról, amik léteznek is.

Állítom, hogy ez az állítólagos balliberális elit nem létezik. Mutass rá azokra az emberekre, akikről beszélünk. Ahogy én is felsoroltam a neveket, akik konkrétan csinálják azt a dolgot, amiről beszélek.

Kritériumok:

1) "Woke"/baloldali/liberális ideológiai alap

2) Jelentős hatalmi státusz.

3) Az átlag emberek érdekeinek figyelmen kívül hagyása/A kisebbségek érdekeinek képviselete az átlag emberrel szemben

Mondj 5 ilyen embert.

2022. márc. 19. 16:30
 22/34 A kérdező kommentje:
#24: Ez milyen logika, már ne is haragudj? Ha most nem tudok megnevezni pl. 5 rasszista embert, az azt jelenti, hogy nem is léteznek rasszisták?
2022. márc. 19. 17:04
 23/34 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz megnevezni 5 rasszista embert, az azt jelenti, hogy a TE rasszizmussal kapcsolatos felháborodásod valószínűleg alaptalan. Ez nem azt jelenti, hogy nincs rasszizmus/nincsenek rasszitsták, csak hogy

a) vagy téged nem érdekel

b) vagy az ezzel kapcsolatos pozíciód rendkívül átgondolatlan

----

Azt állítod, hogy a "balliberális elit" tagjai

1) A világ jelentős területét uralják, szinte hegemónia szintjén. Azaz, nem csak hogy léteznek, de rajtuk kívül alig létezik más a nyugati világ vezetőségében.

2) Téged rendkívül foglalkoztatnak

-> könnyedén meg kellene tudnod nevezni nem csak 5, de 50 ilyen embert.

Ha nem tudsz, akkor az alábbi lehetőségek állnak fenn:

1) nem létezik ez az egész, ahogy én állítom.

2) létezik, csak te nem tudsz róla semmit. Mivel kiírtál róla egy kérdést, amiben ezt a világ egyik legnagyobb problémájának állítod be, ami téged nagyon is foglalkoztat, ez egyben megkérdőjelezi az őszinteségedet is.

2022. márc. 19. 17:43
 24/34 A kérdező kommentje:
#26: Kérlek, olvass utána, kik és miket tanítanak a nyugati egyetemeken és milyen szellemben. És aztán gondold át, hogy belőlük lesz a jövő értelmisége. Innentől már világos lehet, miről van szó.
2022. márc. 19. 17:52
 25/34 anonim ***** válasza:

ÉN utánaolvastam. A probléma az, hogy TE nem olvastál utána. Hanem elhiszed pár embernek, hogy ŐK utánaolvastak, és aztán az Ő állításaikra támaszkodsz. Csak hogy ezek az emberek akiknek hiszel, hazudnak neked. Én is hittem ebben, aztán rájöttem, hogy az egész egy megvezetés.

Ha megnézed közelebbről a Trump elnökséget (nem a média cirkuszt körülötte, hanem a tényleges cselekményeket), erről szólt:

1) Adócsökkentés a top 0.1% számára

2) A szakszervezetek további kizsigerelése

3) Sok környezetvédelmi szabály és munkavédelmi szabály eltörlése, hogy az ultra-gazdagok profitja még nagyobb lehessen, a munkások és a környezet kárára

4) A háborúk fenntartása, a katonaságra fordított pénz drasztikus növelése. Amit a háborús oligarchák nyilván a saját zsebükre játszottak.

(Kis kitérő: egy dolog erkölcstelenebb, mint multi-milliárdos oligarchának lenni egy olyan világban, ahol milliárdok élnek mélyszegénységben. Háborúból gazdagodó oligarchának lenni. Nem elég, hogy obszcén mennyiségű pénzt halmoznak fel, míg mások szenvednek, de ráadásul gyilkolásból, szenvedésből és kizsákmányolásból jön a pénzük. Jeff Bezos legalább ad valami pozitívat is a világhoz. Na ezeknek az embereknek a vagyonának a bővítésével foglalkozott Trump, az átlag ember védelmezője a gonosz elittel szemben...)

És közben napi 24 órában ment a cirkusz azon, hogy éppen kit nevezett kövérnek vagy csúnyának az AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKE, miközben zsigerelte ki a népet.

Az egész egy rendszer, ami az emberek figyelmének elterelésére jött létre. A jobboldal támogatja az oligarchákat, és közben ezzel a cirkusszal terelik el a figyelmet róla. SENKIT nem érdekel a kultúrharc-cirkusz, csak a kizsákmányolt munkásosztályt, akiknek szól az egész. Nincsen balliberális titkos elit. Jobb-kapitalista nyilvános elit van, akik ezzel terelik el a figyelmedet arról, amit csinálnak. Arról, ami tényleg fontos.

2022. márc. 19. 18:09
 26/34 A kérdező kommentje:
#28: És létezik még olyan baloldal, amelyik foglalkozik a munkásokkal? Érdekel valakit, hogy éhbérért dolgoznak gyerekek a világ másik végén? Vagy hogy kivitték a termelést keletre, most meg egy csomó embernek nincs munkája? Ha egy jobboldali kormány olyan intézkedéseket hoz, amivel erősíti a saját gazdaságot, pl. védővámok, akkor a balliberálisok egyből jajveszékelnek, miközben az ország és a munkás érdeke, hogy legyenek munkahelyek, és ne éhbérért csinálják a termékeket a világ másik végén, amit aztán környezetszennyező módon eljuttatnak hozzánk.
2022. márc. 19. 18:51
 27/34 anonim ***** válasza:

Persze hogy létezik. A kultúrharc-cirkusz mögött virágzik a baloldali politikai elmélet. Sajnos a gyakorlat kevésbé, mivel a szavazókat csak a cirkusz érdekli, és ilyen Trump véle dilettánsokra szavaznak, de az más kérdés... Te is utána tudsz olvasni. Adok pár kiindulási nevet:

Bernie Sanders (USA)

Andrew Yang (USA)

Jean-Luc Mélenchon (francia)

És hogy ne csak politikusokat mondjak, nézz utána mi az a Mondragon Corporation (spanyol), és a More Perfect Union (USA).

Úgy válogattam neked a neveket, hogy érdekes és sokszínű olvasmány legyen utánuk nézni, és legyenek benne viszonylag centrista és elég szélsőséges baloldaliak is :)

Na jó éjszakát.

2022. márc. 19. 19:34
 28/34 A kérdező kommentje:
#30: Na, most egy pillanatra álljunk meg! Szerinted a jobboldal hibája az, hogy állandóan a kultúrharc van napirenden?
2022. márc. 19. 20:17
 29/34 anonim ***** válasza:
Igen, ezt egyértelműen leírtam az első válaszomban már. Ne most lepődj meg.
2022. márc. 19. 20:24
 30/34 anonim ***** válasza:

Nézz meg egy népszerű jobboldali politikai kommentátort. Miről beszél?

1) Kultúrharc

2) Kultúrharc

3) Kultúrharc

4) Kultúrharc

5) Kultúrharc

Nem is emlékszem, hogy mikor hallottam utoljára jobboldali véleményt, ami nem a kultúrharccal kapcsolatos volt. Na jó, mostanában megint sok a Putyin-imádat is (elsősorban kultúrharc-okokból). De ha visszatekerünk a háború előtti időszakra, őszintén szerintem 2 évig egyetlen egy olyan jobboldali politikai véleményt se hallottam, ami ne a kultúrharcról szólt volna. Talán az volt a legutóbbi, hogy Trump a saját állítása szerint megnyerte a választást, és nem örült neki, hogy az adatok nem értettek egyet a véleményével.

Szóval ja, kultúrharc, tömeggyilkos diktátorok imádata, tény-tagadás, és még több kultúrharc. Ezt látom a jobboldali politika fő profiljának manapság.

Ellenben miről szól a baloldalon a diskurzus?

1) Hogyan sújtotta a járvány a munkásosztályt, hogyan profitált belőle a tőkésosztály. Mit lehet ez ellen tenni?

2) Univerzális egészségügyi ellátás (USA) / NORMÁLIS univerzális egészségügyi ellátás (magyar)

3) A munka jövője. Alapjövedelem, 4 napos munkahét, home office.

4) Monopol helyzetben levő tech cégek elleni fellépés (adóztatás, nagy cégek feldarabolása)

5) Szakszervezetek helyzetének javítása/visszaállítása

6) Globális felmelegedés, környezetszennyezés, zöld technológiák, nemzetközi egyezmények (Párizsi klímaegyezmény)

7) Az oktatás jövője, felsőoktatási reformok, USA-ban Student Loan debt crisis

Stb. stb. stb.

A probléma a baloldalon elsősorban az, hogy hagyják eltéríteni a diskurzust ezekről a dolgokról, hogy a jobboldaliak kultúrharc-mániájára válaszoljanak. Szerencsére a legtöbben kezdenek felébredni ebből, ahogy látják hogy nem vezet sehova a dolog. Ha ma megcáfolod az egyik röhejes mesterkélt szélsőjobbos kultúrharc-narratívát, holnapra lesz helyette kettő. Olyan, mint a hidra :)

2022. márc. 19. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!