Miért gondolja azt Orbán, hogy a nyugat hanytlik? Elmész Németországba (vagy bárhova Nyugat-Európába) és azt látod, hogy az emberek jobban és boldogabban élnek, mint itthon. Oroszország meg egy csóró ország egy tömeggyilkos, korrupt diktátorral.
én 50-50%-ban itthon és Norvégiában élek, rengeteget utazom.
A 6-os egy agymosott szerencsétlen! 8-as voltam.
A kérdésben van igazság,de az elmúlt években azért ez a nyugodt nyugati élet képe sokat kopott.
Valóban a bérek magasabbak,de most már minden megdrágult ott is.A lakhatás,az áram,a melegvíz,az élelmiszerek is egyre drágábbak lettek.
A magasabb bérek még egy ideig képesek ezt a helyzetet elfedni,de ha valakinek nincs egy kimagaslóan jó szakmája/orvos,kutató,informatikus,gépészmérnök,vegyész,/akkor már nagyon meggondolandó kimenni,mert a mosogatás,takarítás,babyfelügyelet már nem annyira menő szakmának számít mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt.
Már idehaza is van lehetőség jobban keresni,és az árak ha nőnek is,de még mindenképpen alacsonyabbak,mint odakinnt,főleg a szolgáltatások,és a lakhatás,meg a rezsi.Itt óriási a különbség.
Már nem akkora ez a buli ez az egész,mint régen,amikor mondjuk az NSZK-ban dolgozott valaki mint szerelő,vagy csontozó.
Valami életszínvonal esés lehet odakinn,mert itt Pesten arányosan már sokkal több a drága autót láttam az utóbbi időszakban,mint odakinn Németországban.
Lehet tényleg már nem az a fő gondja az átlag németnek,-mint 10-15 éve-hogy 3-4 évenként új autót kell mindenáron venni,mert az az alap náluk.
Lehet hogy most a rezsire tesznek félre már,és nem kocsira.
A jó mód lesz a vesztük, mert bevándorlókkal akarnak minden munkát elvégeztetni.
Én éltem németben. Nem mernek az emberek saját véleményt megfogalmazni, mert ha valamiről elmondják, amit valóban gondolnak, akkor kirekesztik, kifúrják a munkahelyéről. Inkább úgy vannak vele, hogy bólogatnak.
Tavaly települtem vissza. És egy német kollégám is nyugdíjasként itt vett Nyugat-Magyarországon egy kis házat, mert kint úgy érzi, hogy el van nyomva, mint német állampolgár...
16: Itt mindenki azt mesél amit akar.
Te is...
Én meg most is részben kint élek, és mosolyogva olvasom a vergődésedet!
Rákosi, Kádár - mindkettő azzal házalt, hogy mennyire hanyatlik a Nyugat.
Csak hát inkább őket nézték hülyének, mint hogy bedőljenek ennek a baromságnak.Orbán a harmadik ilyen idióta, aki a Nyugat hanyatlását vizionálja... Remélem a két elődje sorsára jut - mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!