Mi a célja ukrán részről a háború tovább "húzásnak"? Pénzügyileg szeretnék az Oroszokat megfogni?
Igazából pont az történik, amit mutlheten mondtam nektek is. Addig bosszantják amig a civilek jobban célkeresztben lesznek.. pld szőnyeg bombázás és társai...
Pedig Oroszország úgyis elfogja érni azt, amit tervezett. A hadereje kis része van Ukrajnában. Ráadásul az aramaták és pak fa még a barakkban (modernebb harci eszközök).
Leselejtezik sorkatonákkal a T72eseket(pld egybe öntött torony, tökéletes célpont a kumulativ páncéltörő rakétáknak hiába van aktív pancellal ellátva.
Én azt veszem észre, hogy felesleges verontás zajlik. Az hogy 30 vagy 300 ezres civil aldozatoknal fogadják el a béke feltételeit.. nekem ez nonszensz.

Minden háborúval töltött nap erősíti az USA gazdasági pozícióját az EU-val szemben.
Az amcsik pedig ellenállásra buzdítják az ukránokat.

3 ember. Úgysem nyerik meg a háborút.. mindenki azt hiszi hogy ami ott van az országban annyi az összes...
Erre majd bejön még 4x annyi, ráadásul lehet képzettebb és modernebb.. reálisan látva esélytelen nyerni..
Tudni azt, hogy már vissza nem vonulhat, mert oda a tekintélye még a felső körökben is. Teljes bukást nem engedheti meg. De már kell nekik Herszon is... Így csam többet fog követelni az a patkány.

Milyen opcóik vannak?
1. Megpróbálják megvédeni magukat (azaz folytatódik a háború)
2. Feladják és kiszolgáltatják az országot Putyinnak, aki vélhetően nem fogja felvirágoztatni az országukat, ha egyáltalán megengedi nekik, hogy országnak hívják magukat, nem pedig tartománynak. (ugye az öreg szerint Ukrajna nem is ország..)
Tulajdonképpen több lehetőségük nincs, hisz a harmadik opcó az lenne, hogy az oroszok adják fel, de erre kevés az esély, és nem az ukránok döntése.
Hogy értelmetlen a vérontás? A vérontás mikor volt értelmes?

Alapvető emberi tulajdonság, hogy ha megtámadnak, akkor véded magad. Elmarasztalni valakit azért, mert megütötték ő meg felemelte a kezét hogy kivédje az ütést... hát szerintem megkérdőjelezhető. Az ember önvédelemhez való jogához nem kell részletes indoklást fűzni, egyszerűen joga van hozzá és kész.
Politikailag nézve meg az az értelme, hogy minél nehezebb dolga van az oroszoknak, annál több lesz az ukrán vezetők kezében, amikor leülnek tárgyalni a békéről. Minél sürgősebb lesz Putyinnak a béke, pl. a gazdasági szankciók, politikai arc-vesztés, vagy a súlyos katonai veszteségek miatt, annál kedvezőbb feltételeket lehet kérni.
Azt pedig, hogy az orosz hadsereg milyen hihetetlenül ultra-giga-hiperszuper erős, csak nagyon jól titkolják... nem tudom, én nem tartom meggyőzőnek. Szerintem sokkal valószínűbb, hogy szimplán csak hazudoznak arról, hogy mennyire erősek, közben meg épp olyan gyengék, mint amilyennek tűnnek.

Ugyanaz, mint a grúzoknak, mikor Oroszország létre akart hozni egy bábállamot Oszétia néven. Ellenállnak, és kb. ugyanaz lesz, mint Grúziában: lesz egy (két) névleges "népköztársaság", amit az oroszok a sajátjuknak tekintenek, de sosem lesz az övék.
Kyiv-ben addig nem fogják kitűzni az orosz zászlót, míg az utolsó ukrán katona meg nem hal. Oroszország vesztésre áll, ez az igazság - bombázhatja porig Ukrajnát, de akkor mit kezd a romokkal...?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!