Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A pénzhatalmi világelit...

A pénzhatalmi világelit provokálta ki az orosz-ukrán háborút?

Figyelt kérdés

Aki esetleg nem tudná mi az a pénzhatalmi világelit:

Ők a világ felett az uralmat megszerzett magánpénzmonopólium tulajdonosai. Erre a monopóliumra támaszkodva szerezték meg az emberiség termelő vagyona feletti ellenőrzést. A pénzimpérium tőrzsvagyona szupergazdag dinasztiák családi alapítványaiba, holdingjaiba, befektető alapjaiba, több ezer alapítványba van gondosan elhelyezve, és magántulajdonban lévő kollektív vagyont alkot. Mértéke több ezer milliárd dollár. Ez az óriási vagyon pedig állandóan növekszik. A tokiói ENSZ Intézet kutatói állapították meg 2000-ben, hogy ha az emberiség létszámát 10 főre, a világ vagyonát pedig 100 dollárra redukálnánk, akkor egy emberé lenne 99 dollár, és 9 emberé egy. Ennek a vagyoncentralizációnak felel meg a hatalom szélsőséges koncentrációja egy szűk szupergazdag csoport kezében. Ővéké a világot uraló pénzimpérium. Ennek lett Magyarország is a tulajdona.

#pénzhatalmi világelit #Szervezett magánhatalom
2022. márc. 13. 10:54
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Egy despotát mindig sokkal könnyebb elítélni, megnevezni, tetteit felismerni. Nem fogok felsorolásba kezdeni. Csupán elég lenne elolvasnod például néhány Abraham Lincoln, vagy John Fitzgerald Kennedy idézetet a pénzügyi rendszerről. Nagyon helyesen elítéljük a diktatúrákat, de közben megfeledkezünk arról például, hogy az úgynevezett rendszerváltás körüli szabad piaci rablóhadjárat következményei hány embert vittek a sírba, vagy nyomorítottak meg.
2022. márc. 14. 10:28
 22/32 anonim ***** válasza:
Te most egyenlővé tetted a diktatúrát a kapitalizmussal?
2022. márc. 14. 10:31
 23/32 A kérdező kommentje:
A szerencsésebb történelmi fejlődésű imperialista országokon kívül, néhány apróságot leszámitva, jóformán senki nem nyert semmit az úgynevezett függetlenséggel. Ha nem tetszik a rendszerváltás rendszere akkor elhagyhatod az országot. Szkeptikus vagyok az ukrán ellenállást illetően. Névleg független afrikai és arab iszlám országok sora szervilis bábkormányokkal. Líbia kivételesen precedenst teremtett, a felszínt nézve értelmezhetetlen az a zűrzavar és elégedetlenség ami ott is kialakult.
2022. márc. 14. 11:04
 24/32 anonim ***** válasza:
Épp csak a kapitalizmusnak köszönhetően jobban élünk mint valaha. Akkor hogy van ez?
2022. márc. 14. 11:15
 25/32 A kérdező kommentje:

24#

Az általános, alapvető megélhetési lehetőségéken nem érzékelem a javulást, mondjuk a 60-as, 70-es évekhez képest. A színes tévé, videómagnó, összkomfort stb., egy magától értetődő technológiai fejlődés, mely fejlődés mindig is tetten érhető volt, rendszertől függetlenül Magyarországon. Ez nem menti fel a rablóprivatizáció következményeit, meg a Rákosi rendszer padlássöpréseit sem, mielőtt azt gondolnád hogy nekem csak vadkapitalizmus kritikám van.

2022. márc. 14. 11:43
 26/32 anonim ***** válasza:
Bocs, technológiai fejlődés magyarországon? Ide legfeljebb importálódik a technológia. Ahol meg fejlesztik, ott a kapitalizmusnak köszönhetően fejlesztik. Jelenleg tudtommal azért is van kapitalizmus, mert nincs jobb alternatíva. Egyéni tapasztalatokról meg kár beszélni.
2022. márc. 14. 11:47
 27/32 A kérdező kommentje:

26#

Nincs megengedve a fenntarthatóság. Lufigazdaság van. Khadafi megkerülte a multinacionális hitelintézeteket, megkerülve a dollárt fizikai arannyal kerskedett az energiahordozókkal. Létrehozta Afrika talán egyetlen jóléti államát fejlett infrastruktúrával és szociális hálóval. Majd zavargások törtek ki a semmire, aztán mondvacsinált okokra hivatkozva a nyugat megkezdte a bombázást.

2022. márc. 14. 12:17
 28/32 anonim ***** válasza:
#27 Ez mintha egy kis kerülő lett volna. Maradjunk annyiban, hogy kapitalizmus van, jelenleg ennél jobb alternatíva nincs. Ami volt, az megbukott.
2022. márc. 14. 12:22
 29/32 A kérdező kommentje:

28#

Léteznek alternatívák, ötletek. Csak aki nem a fenntarthatatlan pénzügyi, gazdasági rendszer foltozgatásán fáradozik, az egy szalonképtelen alternyák, náci stb., vagy ha például ez Egyesült Államok elnöke fogalmaz meg kritikát, akkor elteszik láb alól. Óhatatlanul kitör egy válság és az országok elsősorban a bankok megmentésére rohannak, melyek előidézték azokat. Egy gyufaszálat nem állítanak elő, de a levegőből előállított hitelpénzzel manipulálnak világszerte. Meggyilkolt amerikai elnönök meg tudták ítélni a rendszer hibáit, de én vagyok a "kontejós". Trump és Biden is megígérte ellenzékben, hogy feltárják a Kennedy aktákat, aztán kormányon egyik sem tette meg. Mi a fene lehet abban? Kiderülne hogy az amerikai vezetés egy biodíszlet?

2022. márc. 14. 13:22
 30/32 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam rád semmi rosszat. Én azt mondom, hogy miv kapitalizmus van, jelenleg az a legjobb alternatíva. Ha lenne ennél jobb, ami a többségnek jobb, szerintem már az lenne. De kapitalizmus nélkül, a háború mint opció merülhet csak fel ha technológiai fejlődésről van szó. Már pedig az magyon fontos a világunkban. Azt mondod sok ember életét tette tönkre a kapitalizmus. Én meg azt, hogy a szabad kapitalista világok biztosítanak rengeteg technológiai fejlődést amik legalább ugyan annyi ember életét megmentik és/vagy jobbá teszik. Ha nem lenne kapitalizmus, hol lennének a kismillió féle segély szervezetek, amik például államoktól függetlenül is* segítenek az ukrán menekülteken?
2022. márc. 14. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!