Zelenszkij helyében ellenállás nélkül beengedted volna az orosz csapatokat, és tetted volna amit Putyin kér, hogy mentsd az ukrajnai emberek életét és vagyonát?
Zelenszkij helyében nem ültem volna fel az amerikai propagandának és nem hittem volna el, hogy az a jó az országomnak ha egy távoli nagyhatalom kegyeit keresve nekik próbálok hasznot hajtani, hanem hogy célravezetőbb ha a valóban az országom határának másik oldalán levő nagyhatalommal törekszem értelmes egymás mellett élésre.
Zelejszkíj helyében nem rugdostam volna az oroszokat, nem támogattam volna az ukrán nácikat az orosz kisebbségek ellen, nem segítettem volna olyan nyelvtörvényt, sajtótörvényt meghozni, ami elveszi a nyelvhasználatukat, nem szavaztam volna meg olyan törvényt, ami kizárja a kettős állampolgárokat mindenféle tisztség vállalásából miközben a fél kormányom amerikai állampolgárból lett "ukrán". Zelenszkíj helyében nem gerjesztettem volna a háborús helyzetet azzal, hogy az amerikaiakkal akarok katonai szövetségbe lépni, amely szövetség a velem határos oroszok ellen jött létre és nem hangoztatom, hogy be akarok engedni fegyvereket pont ezen oroszok fenyegetésére.
Zelejnszkíj helyében olyan politikát folytattam volna mint a finn, lett, litván miniszterelnökök évtizedeken át. Akkor nem is akartak volna az oroszok bejönni az országomba, ahogy nem akartak - és nem is mentek be a lettekhez, litvánokhoz, finnekhez sem.
Putyinnak ez nem célja, tehát teljesen felesleges feltételes módban fantáziálni, hogy mi lenne.
Mi sem hősködtünk Trianonkor. Borzasztó lehetett aláírni, de ez volt a felelős döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!