Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy bocsánatot kértek a boszorkányüldözések miatt?

Figyelt kérdés

[link]

Tényleg ennyire hülyék már az emberek? Visszatértünk a kollektív bűnösséghez, csak most már évszázadokra visszamenőlegesen is érvényesnek tekintjük? Igaz, azok után, hogy a fél világnak térdelnie kellett egy drogos bűnöző halála miatt, csak mert fekete volt, nem lepődök meg semmin.

2022. márc. 9. 00:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
9: Én mint avar leszármazott, ezt most elfogadom.
2022. márc. 9. 01:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Én azt várom, hogy Mongóliában is lecseréljék a tömeggyilkos temüjin borjigin diktátor szobrát végre.
2022. márc. 9. 02:00
 13/16 anonim ***** válasza:
60%
tulajdonképp a halottaktól kér bocsánatot,akik nem léteznek ez beteG!
2022. márc. 9. 02:10
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Én a péniszemtől kérek bocsánatot!
2022. márc. 9. 06:56
 15/16 anonim ***** válasza:

"Egy olyan korban, amikor a nők még tanúként sem hallathatták hangjukat egy tárgyalóteremben..."

Nem "olyan korban", hanem bizonyos országokban, mint pl. nálatok Mucika... :)) Magyarországon a jelzett korban tanúskodhatott nő a bíróságon, sőt ugyanúgy súllyal bírt a vallomása, mintha férfi tette volna. Egyetemen elég sokat foglalkoztunk ezzel, de több jogtörténeti tanulmány is van ebben a témában.

Egyébként fölöslegesnek érzem az ilyen bocsánatkéréseket. Egyes helyeken pl. az én vallásomat üldözték, de az 500 évvel ezelőtt ért emberek bűnéért a ma élők nem felelősek. Miért lennének azok? Nem bocsánatot kell kérni, hanem objektivitásra törekedve feltárni a múlt eseményeit.

2022. márc. 9. 09:22
 16/16 A kérdező kommentje:
#10: Ha valaki kollektív bűnösséget vállal több száz éves dolgok miatt, amikhez semmi köze, az orvosi eset. De tudom, most ez a divat, a rabszolgatartás meg a gyarmatosítás minden ma élő fehér ember bűne, még akkor is, ha semmi közük hozzá.
2022. márc. 9. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!