Látsz esélyt arra, hogy Szerbiában, a közeljövőben kitör a háború?
A szerb elnök pontosan ugyanúgy kommunikál Koszovóról, mint Putyin Ukrajnáról, hogy amennyiben Koszovó be mer lépni bármelyik nemzetközi szervezetbe (NATO,EU), akkor nem marad el a válaszcsapás illetve ő is arról beszél, hogy ez veszélyeztetné Szerbia biztonságát. Szinte szóról szóra ugyanúgy kommunikál, mint Putyin az ukrajnai háború előtti hónapokban, amikor szóvá kerül Koszovó.
Illetve Bosznia és Hercegovina is érdekes szituációkat fog okozni, mivel szinte 100%, hogy a közel jövőben fel fog bomlani, nem világos számomra, hogy ez meg tud-e történi háború nélkül (tudom, tudom naivitás) esetleg lehet-e megint számitani nyugati beavatkozásra.
Tehát itt van Koszovó és Bosznia és Hercegovina kérdése, ami nincs megoldva és potenciális háborús konfliktus eredményez előbb-utóbb (remélem minél később)
(A közeljövő alatt 1-3 évet értek)
Koszovó esetében csak szájkarate lesz, a szerb haderő már önmaga árnyéka.
Bosznia szét fog esni, igen.
Koszovó megy, Bosznia jön.
Egy vajdasági magyar
5 Én is vajdasági magyar vagyok, azért számomra nem valami megnyugtató, hogy ennyire fegyverkezik Szerbia.
Az számomra egyértelmű, hogy előbb utóbb Koszovó be akar majd lépni valami nemzetközi szervezetbe és az is egyértelmű, hogy Szerbia ebben az esetben be fog vonulni.
Számomra nem az a kérdés, az alapján, amit látok, hogy lesz-e háború, hanem az, hogy mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!