Ausztria semlegessége?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy Magyarországot nem fenyegeti veszély, meg 3. világháború lesz ha a NATO-t megtámadják az oroszok, stb... DE én azért összepakoltam egy bőröndöt és dunántúliként az első célpontom Ausztria (HA valami történne nálunk is). A wikipedia szerint Ausztria egy katonailag semleges ország. Ez azt jelenti, hogy őket nem támadhatják meg? Ugyanolyan biztonságos mint Svájc?2022. márc. 8. 13:47
1/3 anonim válasza:
Nos, Ukrajna is semleges volt.
Én Oroszország helyében, pont hogy NATO tagot nem mernék megtámadni, de mást igen.
2/3 anonim válasza:
Ausztria ugyan nem tagja a NATO-nak, de az EU-nak igen. Ugyan az EU nem katonai szerveződés, de ott vannak még benne a Nyugat-Európai Unió maradványai is, mely viszont az volt.
Nem nyújt jelenleg az EU tagság ugyanolyan automatikus kölcsönös védelmet a tagoknak, mint a NATO. De egy tagország megtámadása esetén nem igazán tudná kihúzni magát a segítségnyújtás alól a többi tag.
3/3 A kérdező kommentje:
Hm, oké... Valszeg nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor minél nyugatabbra megyek. :D
2022. márc. 8. 14:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!