Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tényleg dicsőség meghalni a...

Tényleg dicsőség meghalni a hazáért?

Figyelt kérdés
Az ukrán elnök szerint igen,viszont én ahogy a körülményeket elnézem,nem látom ezt az egészet helyesnek,Mellesleg van benne valami amiről Putyin beszélt,hogy; elő pajzsnak használják az átlag embereket az ukránok, persze én is sajnálom őket,de ez mind a tisztelt elnök Úr miatt van,mert ha békére törekedne,akkor nem fajulnának el a dolgok ennyire, egyáltalán nem normális a gondolat menete,ártatlan embereket halnának meg miatta,hogy védjék a hazát,egy normális ember,ott hagyja az egészet a búsban azt el húz,nem egy felelőtlen ember döntése miatt halna meg,árván hagyva a gyerekeit. Ti mit gondoltok erről az egészről,Oroszország szerint ők kezdeményezték ezt az egészet,és az ukrán elnök a hibás
2022. márc. 7. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy gondolom hogy értelmetlen halál. Élhető ország rengeteg van, de életed csak egy
2022. márc. 7. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint én nem tartom etikusnak, hogy embereket köteleznek arra, hogy az országban maradjanak és fegyvert fogjanak. Ellenben nem látok semmi kivetnivalót abban, ha valaki ezt önként teszi, sőt. Örökké nem lehet menekülni, illetve sokaknak egyszerűen fontos a szülőföldje és az identitása. Azért ezek az emberek nem az elnökért harcolnak, hanem egy szabad Ukrajnáért. Ha az elnök hivatalosan át is engedné az országot, sokak akkor se adnák meg magukat egyből.
2022. márc. 7. 14:16
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
A hazáért? Mármint elmeroggyant nyomorék politikusok hatalmi harcaiért? Hát nem dicsőség...
2022. márc. 7. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Én csodálom és felnézek az olyan emberre, aki képes hazájáért meghalni, de én (sajnos?) nem vagyok ilyen.
2022. márc. 7. 14:36
 5/9 Kései Sirató ***** válasza:
96%
Nézőpont kérdése, szerintem többet ér élni a hazáért.
2022. márc. 7. 14:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Szeretem a hazámat énis, ha nem lenne gyerekem és azok akik fontosak nekem,lenne bátorságom szembe szálni az ellenséggel,de így hogy két szép gyerekem is van,és a szüleim akik szegény környezetben is képesek voltak megadni gyerekkoromban azt ami másnak sajnálatos módon nem adatott meg,így én sem venném fel a harcot,Van kik-ért élnem,és felelőtlen haszon vágyó emberek miatt,ha senkim nem lenne sem lennék képes meghalni.egy igaz vezető szavára,aki nem kihasználja a lakosságot,és az emberek érdekéért tenné,más lenne a helyzet.
2022. márc. 7. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Egy vezetőnek az a dolga, hogy lelkesítse, motiválja azokat az embereket, akiket vezet.

Ebbe belefér az is, hogy harcra buzdít. Akkor lenne etikátlan a dolog (szerintem), ha megpucolna az országból és csak mások életét kockáztatná. Amíg az országban van addig nem.

Mindazonáltal a hősiességre való hivatkozás az kb ugyanaz a kategória, mint amikor a tanárok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmisek esküjére, vagy hivatástudatára apellálnak, ahelyett, hogy megfizetnék őket

2022. márc. 7. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Itt egy nagyobb erősebb ország támadott meg egy gyengébb nála kisebbet, az oroszok kezdték nagyobb részt ők a hibásak. Ukrajna annyiból hibás mivel hogy nincs tényleges katonai szövetségese, ilyen erő viszonyok mellett nem szabadott volna háborúba bocsátkozni, a két rossz közül a kisebb rosszat kellett volna választani.
2022. márc. 7. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:
40%

Lehet nagyon oldschool libernyák vélemény lesz, kizárólag elvi síkon:

-Ha az életed adod a következő generáció szabadabb, jobb életéért egy olyan országban, ahol ÖNKÉNTESEN mehetsz háborúba, védeni a Hazád, na az valóban dicsőség.

-De egy olyan országért meghalni, ahol nem dönthetsz szabadon arról, hogy elhagyd az országot, csak mert férfinak születtél, kényszersoroznak, behívnak, fegyvert nyomnak a kezedbe, kizavarnak a frontra, majd ott meghalni nem túl dicső. Nem leszel hős, hiába küld utána az állam az özvegyednek és az árváidnak emlékplakettet.

2022. márc. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!