Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért terjesztenek néhányan...

Miért terjesztenek néhányan olyan kamu híreket, miszerint az oroszok nem háborúnak nevezik a háborút?

Figyelt kérdés

Bizonyítási eljárás:

[link]

A VKontakte, rövidítve VK orosz alapítású közösségi hálózat. Székhelye Szentpétervárott található.

Война Украина

[link]

[link]

[link]

2022. márc. 5. 21:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"az oroszok nem háborúnak nevezik a háborút"

Nyilván vannak olyan oroszok, akik háborúnak nevezik.

A hivatalos, állami szervek viszont nem nevezik háborúnak.

2022. márc. 5. 21:55
 12/20 A kérdező kommentje:

Kilenceském itt nem erről van szó, hogy ott minek nevezik, hanem hogy a nyugati propagandisták szerint TILOS és 15 évet kap aki háborúnak nevezi. Mért égtek be mindig ennyire?

Azt egyébként én is tudom hogy maga Putin békemisszónak nevezi és nem is állítottam hogy nem. A ti propagandistáitok állították, hogy meg van TILTVA, hogy háborúnak nevezzék és büntetik azt.

2022. márc. 5. 21:59
 13/20 A kérdező kommentje:

"A hivatalos, állami szervek viszont nem nevezik háborúnak."

Ezt senki nem is vonta kétségbe.

2022. márc. 5. 21:59
 14/20 A kérdező kommentje:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

Hatos hozzászólás:

20:38: azért tiltották be még a Facebook-ot is. :D A nagy orosz sajtószabadságban. Azért fenyegetnek 15 év börtönnel, ha valaki háborúnak nevezi a háborút. Világos. :D

Erre vonatkozik a kérdés. Érthető-e már így?

2022. márc. 5. 22:07
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
Én is láttam már ilyet és még cikkeket is belinkelnek magyar vagy épp angol nyelven. A baj ezzel csak az hogy egyiket sem oroszok írták.
2022. márc. 5. 22:10
 16/20 anonim ***** válasza:
10: talán tisztában vagy vele, hogy a hivatalos állami szervek több nyelven is kommunikálnak, vagyis nem probléma angol nyelvű hivatalos szöveget belinkelni, és az állítás az volt, hogy az állami kommunkációban nem használják a háború szót
2022. márc. 5. 22:12
 17/20 anonim ***** válasza:

"oroszok nem háborúnak nevezik a háborút?"

Ez senki nem mondta. Az orosz SAJTÓ nem nevezi háborúnak a háborút.

2022. márc. 5. 22:13
 18/20 anonim ***** válasza:

14: tehát belinkelsz egy gyk-s hozzászólást, ahol valaki pongyolán fogalmaz, és erre vered magad?

Újságcikket idézz, ne Kovács Bélát a gyakoriról.

2022. márc. 5. 22:15
 19/20 anonim ***** válasza:
2022. márc. 5. 22:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Az a tény egy kicsit se zavarjon meg, hogy pl. a [link] külön Telegram csatornát indított azért, mert sok dologról nem lehet beszélni a VK-n? :D

És minden második posztjuknál kint van, hogy a szigorú cenzúra miatt a komolyabb anyagok csak Telegramon vannak fent.

Ez az egy oldal nevezi háborúnak a háborút, a többin nem jelenik meg ez a szó, kivéve a a mercenary_tactics, de az kifejezetten egy háborúval, hadászattal foglalkozó oldalt.

Egyébként a hivatalos, állami retorikában eddig egyetlen egy ember szájából hangzott el a háború szó.

2022. márc. 5. 22:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!