Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka az orosz-ukrán...

Mi az oka az orosz-ukrán háborúnak?

Figyelt kérdés
Nem követtem a politikát eddig,valaki leírná,tömören,érthetően az okot és hogy ki mit akar elérni.
2022. márc. 5. 19:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
20%
Az ukrán bábkormány Oroszellenessége.
2022. márc. 5. 19:10
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Elég ha végig nézed a wiki-n oroszország történelmét. Nem szeretik a nyugati kapitalizmus békés életet.
2022. márc. 5. 19:12
 3/17 anonim ***** válasza:
60%
Az orosz lakta területek megszerzése és hogy az ukránok a Nato hoz akarnak csatlakozni. Én ezeket hallottam.
2022. márc. 5. 19:12
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
Putyin úgy gondolta, hogy vissza kéne építeni a Cári birodalmat és hozzá Ukrajnát elfoglalni, mert "valamikor oda tartozott". Az Ukránok meg megvédik magukat
2022. márc. 5. 19:13
 5/17 anonim ***** válasza:
51%
Röviden annyi, hogy az ukrán vezetés éveken keresztül hergelte az oroszokat, a NATO meg a szomszedjukban kopogtat. A csapdaba szorul orosz medve meg megveszett.
2022. márc. 5. 19:13
 6/17 anonim ***** válasza:
43%
Zelenszkijt megszédítette az EU és a NATO ... emellett a NATO odaköltözne az oroszok szomszédjàba, valamint az ukránok szivatták a területükön lévő orosz kisebbséget...na ezt Putyin természetesen nem fogja hagyni.
2022. márc. 5. 19:18
 7/17 anonim ***** válasza:
35%
#6 oroszok hazugsága ez, te meg magyar nyelven írsz. Tisztáznád a helyzetet?
2022. márc. 5. 19:20
 8/17 anonim ***** válasza:
71%

Vannak katonai okai, elég megnézni a térképet és láthatod, hogy ha esetleg Ukrajna NATO taggá válna valamikor a közeljövőben akkor azt az oroszok beszívnák.

Gazdasági, Biden papa fiacskája 2014 környékén épp nyugati cégeket hozott Ukrajnába akik segítettek volna nekik kitermelni azt a gázt ami az ország/tengere alatt van. (ezzel alternatívát nyújtottak volna az EU gázellátására, ami miatt komoly pénzektől esett volna el Oroszország)

Másik ilyen gazdasági pl. az hogy a Krím félsziget vízellátását elvágta Ukrajna, amit most valószínűleg vissza fognak állítani. Szóval lehet számolni rá, hogy Dnyeper folyó környéki területek illetve Mariupol orosz kézre fog kerülni.

Én ezekről hallottam de szívesen olvasnék még konkrétumokat, bár ahogy látom a többséget ez nem igazán izgatja. :)

2022. márc. 5. 19:22
 9/17 anonim ***** válasza:
33%

7# te meg a nyugati hazugsággal azonosulsz?🤔

6# os

2022. márc. 5. 19:23
 10/17 anonim ***** válasza:
47%

ma 19:20

A magyar kisebbségeket nem szívatták? Vagy arról is lemaradtál?

Nem tudom mennyire ez a valós indok de közben meg az azért tagadhatatlan, hogy eléggé rossz világ jött az ukrajnai kisebbségekre 2014 után.

2022. márc. 5. 19:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!