Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Reális a háború miatti félelmem?

Reális a háború miatti félelmem?

Figyelt kérdés

Eddig még elengedtem a fülem mellett a pánikkeltő eszmefuttatásokat azzal kapcsolatban, hogy nálunk is háború lesz, de mostanra kezdek teljesen összezuhanni mentálisan.

Olvasom, hogy Putyin hadüzenetnek tekinti a nyugati szankciókat, Szlovákiában már az óvóhelyeket veszik számba. A környezetemben rengetegen csináltatnak útlevelet és szedik össze, mit vinnének magukkal, stb.

Azt érzem, teljesen bizonytalan a jövőm, nem merek tervezni. Most adtam le a felvételi, érettségi jelentkezést, nagy álmaim vannak, de már ezekre is úgy tekintek, hogy a háború miatt minden bizonytalan. A családom tervezi a nyaralást, a barátom, hogy nyáron milyen koncertre menjünk, nekem meg a jövő gondolatától összeszorul a gyomrom. Nem tudom, mihez kezdek, ha elvesztem a szeretteimet, lebombázzák a házunkat, megsemmisítik az infrastruktúrát, stb.

Hiszen úgy kezdődött, hogy Putyinnak nincs tervében lerohanni Ukrajnát, erre hová jutottunk.. És a Nyugat meg az USA folyamatosan provokálja az oroszokat, fenyegetőznek a világháborúval..

Illetve, ha ide is elérne a háború, egy kisebb faluban élve mennyire lennénk biztonságban? Azt is ugyanúgy lepusztítanák, mint a nagyobb városokat?

2022. márc. 5. 18:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom hogy reális e, de én félek.
2022. márc. 5. 18:55
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Provokálják az oroszokat, jaj, szegények.

Az a helyzet, hogy ők az agresszorok. Ezek után semmiféle részvétet nem érdemelnek. Eddig egyedül Putler fenyegetőzött világháborúval.

De szerintem maximum pár hét, és kitakarítják a hatalomból.

2022. márc. 5. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:
51%
Először az USA lengette be...
2022. márc. 5. 18:59
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

[link]

az orosz védelmi minisztérium gyakorlatilag végzett az ukrán katonai infrastruktúra megsemmisítésével.

"Lőszer-és fegyverraktárak, légvédelmi rendszerek, légierő"

Már majdnem feladták. Szerintem beleroppantak.

2022. márc. 5. 18:59
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
A nyugat nem fenyegetőzik a vh-val, egyedül az undorító orosz vezetés retorikája ez. Megint nem az usa a hibás, ezt engedjük már el.
2022. márc. 5. 19:01
 6/12 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező én nem félek! Nem lesz világháború.

#2 azt minek neveznéd, hogy Oroszországot körbe pakolta az USA mindenféle katonai támaszpontokkal? Románia Lengyelország, stb.

2022. márc. 5. 19:02
 7/12 Humor Herold ***** válasza:
100%

Ne féljél :)

Jelenleg nincs baj és egyre jobban úgy fest hogy nem is lesz baj.Mármint ami eddig történt is elég baj.Nekünk is gazdaságilag.De nem úgy fest hogy menő ez a háborúskodás...és nem is igazán kifizetődő.Minden ész érv amellett szól hogy nem fajul el ez a háború! Persze ettől függetlenül bármi lehet.Mégis azt gondolom hogy sokkal nagyobb az esélye hogy megmarad olyan szinten ahol most tart.

Jelenleg ez van.Felesleges azon agyalni mi lesz holnap,vagy 1 hónap múlva.Ez nem olyan hogy befolyással tudsz lenni rá.Viszont ha félsz, szorongasz azzal a saját napjaidat teszed nehezebbé.Persze ésszerű az óvatosság és a felkészülés minden lehetőségre.De azért nem kell ezt túlzásba vinni.

Nézd,kövesd a híreket, reméld a legjobbakat,de ne agyalj mi lesz és ennyi.Az idő majd alakít mindent!

2022. márc. 5. 19:05
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
#6 abszolút joga van hozzá az usa-nak is mivel ezt a tagságot és védelmet az adott országok kérik és nem az usa, ráadásul pont az ilyen orosz aggresszió miatt. Kiderült, hogy nem alaptalan a félelem. De ez is csak egy a sok nevetséges és néha valótlan okok közül. Hiába eröltetik párany egyszerűen nincs igazuk az oroszoknak.
2022. márc. 5. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

18:59: ki adta fel? Az oroszok?

Ma semmit nem haladtak ugyanis előre, jó pár helikoptert és repülőt viszont elvesztettek.

2022. márc. 5. 19:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem úgy megy, hogy Putyin nekimegy bármelyik NATO tagállamnak és a világon mindenki beszarva behódol neki. Egyetlen oka van, hogy nem tették még helyre őket,vez pedig az atombomba. A NATO vezetése gondol más országokra és nemzetekre, atomháború esetén más is szívna. Csak Putyin ekkora gyökér, hogy fenyeget vele.

Azért mondjuk ki nyíltan. A NATO és Oroszország nem egy súlycsoport. A NATO tagok a világ leggazdagabb országai, a NATO modern és fejlett valójában is. Oroszország szereti elhitetni magáról, hogy titkos, hipercsudaszuper fegyvereik vannak, de ez nem igaz. Oroszország szegény ország. Ha az atombomba nem lenne, a NATO úgy bedarálná az egész orosz haderőt mint a pic.a.

Szerintem a következő hetekben lesz egy komolyabb NATO felvonulás védelmi célból az oroszokkal határos országokban, nagyon helyesen. Az utóbbi időben szinte temetni kezdtük a NATO -t, h úgyse kell már, és tessék. Most viszont hatalmas biztonságot ad nekünk az, hogy a világ legerősebb és legfejlettebb katonai szövetségének a tagjai vagyunk. Annak ellenére, hogy nem ezt kommunikálja kifelé, Putyin fél a NATO-tól mint a tűztől. Tudja, hogy esélye sem lenne ellene.

2022. márc. 5. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!