Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lehet hogy igaza volt Orbánnak...

Lehet hogy igaza volt Orbánnak, amikor nem állt bele ebbe a ruszkik elleni hergelésbe?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki Zelinszkynek és az ukranoknak brfellegzett, a nato tobbet nem segit. Hatalmas volt a pofazas, de amikor oda kellene állni, akkor max par kivenhedt harceszközre futotta meg pár szankcióra. Pont mikor a hong kongi tuntetes meg a sziriai menekultek befogadasa történt, pár hétig tartott a lendület, aztán utána már a híreket se olvasták róla az emberek, csak a celebpletykákat. Egy év és ukrajnát a kutya se fogja érdekelni, azok meg beletörődnek az orosz uralomba. Mivel ellenalltak, szarabb eletuk lesz jó ideig erőszakkal, kihasználással, mint a csatlosoknak. A szankciok szep lassan elulnek...

2022. márc. 5. 07:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
37%
Ez szerintem egy komplexebb terv része, meglehet hogy itt Európa elszegényítése a cél, mindkét oldalról sajnos. A kovid lezárás balról jött, ez a háború meg jobbról. Europát teljes kontroll alá akarják hajtani.
2022. márc. 5. 07:34
 2/21 anonim ***** válasza:
62%
Politikai nézetektől függetlenül is teljesen igaza van. Ki az a hülye aki fejjel menne a falnak?
2022. márc. 5. 07:52
 3/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem volt ruszkik elleni hergelés, az ukránoknak mèg nem fellegzett be, a nato eddig sem segített s eztán sem fog, a harci eszközök nem kivénhedtek, a pár szankciótól meg lassan de biztosan oroszország államcsődöd jelent.
2022. márc. 5. 07:54
 4/21 anonim ***** válasza:
85%

Én igyekeztem elég sokat tájékozódni, hogy nagyjából megértsem ennek az egész állapotnak az okát (itt nem az indexre gondolok, hanem elsősorban külföldi történész politikusok videoira, az INF szerződéssel kapcsolatos problémákra, az egyes országok/uniók kapcsolatára stb), de így sem merném azt mondani, hogy akár 20%-át átlátom ennek az egésznek, nem szeretnék hadszakértő szerepében tündökölni. De! Kezdjük ott, hogy Ukrajna jelenleg se nem EU tag, se nem NATO tag. Tehát tulajdonképpen semmilyen szövetség nem köt hozzájuk (se minket, sem a többieket). Magyarország és Ukrajna kapcsolata egyáltalan nem túl fényes. Most mindegy, hogy miért alakította így, mindenesetre Orbánnak volt egy terve, hogy ebből a csöves országból úgy csinál az EU-tól egy némiképp függetlenebb országot, hogy több az oroszok feé is helyezkedik. Valamilyen szinten csökkenteni akarta az ország kitettségét mások diktálásának, persze így ugyanúgy függő helyzetbe került, csak több szálon. Hogy ez jó vagy rossz ötlet volt, az tàrgytalan most.

Mindenesetre itt van ez a háború, ahol egy olyan országot támadnak, akik irányába semmilyen felelősséggel nem tartozunk politikailag, ellenben földrajzilag a közvetlen szomszédja vagyunk, és egy olyan ország támadja, aminek iszonyatosan erős, semmitől vissza nem riadó hadserege van. Ha most Orbán, aki tizenéve kokettál az oroszokkal, hirteen 180 fokos fordulatot venne, a nem létező fegyvereinket küldené Ukrajnába, semmi érdemi segîtséget nem nyújtva ezzel, de legalább jól felhergelve az oroszok agyát, az kinek lenne jó? Senkinek.

Én sem fideszes, sem oroszbarát, sem orbán szimpatizáns nem vagyok, de az a véleményem, hogy a hosszú évek alatt végre egyszer okosan lavírozik. Egy hete tart ez az egész, minden napra jut valami meglepetés, nagy hülyeség meggondolatlan, érzelemvezérelt kijelentésekkel dobálózni.

Ami nagy felelősségünk, hogy a menekülteken segíteni kell. Remélem, ezt rendesen fogják megoldani. Azonban az, hogy kijelenti, hogy ezzel nem ért egyet, és támogatja az EU-t ilyen mértékben Ukrajna megsegítésére, az tökéletesen elég egyelőre. Ez lersze majd változhat.

Egyébként ha megnézed az ukránok hergelő videóit, ők is totál meggondolatlanul belevinnék egész európát egy meggondolatlan háborúba. Most senki ne jöjjön azzal, hogy az orosz propagandát nyomom, de ha én lennék az ukrán elnök helyeben, és védeni akarnám a civiljeimet és a népet egy atomkatasztrófától (mert ugye egy harmadik VH ezzel jelentene egyet), akkor elfogadnám az oroszok feltételit, nem arra hergelném a NATO-t, hogy zárják le Ukrajna légterét, ami egyet jelentene a nyílt Oroszország-NATO konfrontációval, ami a háború kiteljesedését jelenti. Az egyetlen, ami ellen lázadnék, de ezt valószínűleg a béketárgyalásokon rendezni lehetne, az az EU tagságtól való eltiltás.

Az ukrán civileket rettenetesen sajnálom, az oroszokat is. De lássuk be, az elmúlt egy hét történései alapján itt nem Putyin az egyetlen, akinek szerepe van ebben a káoszban (persze ő indította, és abszolút nem értek egyet és nagyon elkeseredett vagyok miatta).

2022. márc. 5. 07:56
 5/21 anonim ***** válasza:
16%
Zelenczky tipikus Vízöntő. Őrült fanatikus,senki-semmi nem érdekli, ha megindul az agya.
2022. márc. 5. 08:04
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Igaza volt, de ettől még nem fogok rá szavazni.
2022. márc. 5. 08:08
 7/21 A kérdező kommentje:
Jobb lett volna janukovicsot megtartani, ma is bekeben elnenek. Tudom hogy az is szar volt, de ez meg szarabb.
2022. márc. 5. 08:12
 8/21 anonim ***** válasza:
38%

Sőt: Z. már az egész világot hibáztatja.

[link]

2022. márc. 5. 08:28
 9/21 anonim ***** válasza:
54%
Megint ott tartunk, ha A megtámadja B-t, és ezért B a hibás. Haja is milyen már, és biztos élvezte azért öltözött fel így, ugye?
2022. márc. 5. 08:32
 10/21 anonim ***** válasza:
21%

Mivel a kérdező hozzászólásait nem lehet értékelni, itt írom le. A véleményed nem hasznos.

2022. márc. 5. 08:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!