Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért istenítik ennyire Putyint?

Miért istenítik ennyire Putyint?

Figyelt kérdés

Már sokszor mondtam a kárpátaljai családtagjaimnak, hogy hagyják el az országot, de nem akarják otthagyni az otthonukat, mindenüket - amit megértek, hisz Kárpátalja nyugis, illetve mindent, amiért egész életükben dolgoztak hátrahagyni nagyon nehéz, rossz bele is gondolni...

Viszont, nagyon istenítik Putyint, semmi rosszat nem mondanak rá. Mindig az m1-et nézik egyébként (ha számít). Hiába mondom, hogy értsék meg, egyik hatalom sem akar semmi jót, csak hasznot maguknak, ők csak az uniót meg amerikát szidják, az oroszok szentek... Nyilvánvaló, hogy mindegyik hatalom rossz bizonyos szempontból, csakis jó ember nincsen, nem létezik. Legutóbb is összevesztünk majdnem ezen, mikor felhívtam őket, pedig már megígértem magamnak, hogy nem fogok belemenni, mert felesleges, de idegesített, hogy ennyire nem látnak semmi negatívat ebben az orosz agresszióban. Amerika hibája az egész, szerintük, meg az unió, soros, Oroszország meg a megmentő, mert Ukrajna egy nemlétező ország, és Oroszországnak joga van jönni és venni ami kell. Egyszerűen már lelkiismeret furdalásom is van, ha vitázom ezen, mert tudom, hogy van elég bajuk. De hogy lehet azt gondolni, hogy Putyin csak jó??? Amikor megemlítettem az anno megegyezést, amit Jelcin írt alá, hogy nem lesznek területi követeléseik a jövőben - az nem igaz, nem is tudják honnan szedek ilyen hülyeséget. Putyin szent és kész. Olyan ijesztő ez az egész. Szerintetek nem?

2022. márc. 3. 21:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Na mizu?

Reklám van a Dunatv-n, oszt gyűtté hangulatot csinálni?

M1 híradóban már megcsinálták neked az alaphangulatot azt most kiéled magad itten?

2022. márc. 3. 21:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
2022. márc. 3. 21:53
 3/14 A kérdező kommentje:
#1 Ezt nem értem. Én nem nézek semmilyen híradást. Főleg nem M1, RTL stb, nem is tudok nyilatkozni arról, hogy jó vagy rossz. Ha nincs köze konkrétan a kérdésemhez a mondanivalódnal, akkor nem kell válaszolni. Neked nincsenek ott rokonaid, úgyhogy mit sem értesz meg a helyzetemből. Lehet odébb állni.
2022. márc. 3. 21:56
 4/14 anonim ***** válasza:
15%
Szását ne merje senki szidni, mert este nemvárt vendégek lehetnek baráti sörözésre.
2022. márc. 3. 21:58
 5/14 A kérdező kommentje:
#4 Senki sem az. Egyetlen ember sem.
2022. márc. 3. 21:58
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
Mert nagy hatalommal rendelkezik nem ajánlatos felidegesíteni mert ha megtesszük drasztikusra fordulhat a helyzet és ha elfogy a türelme mind meghalunk Eúrópában
2022. márc. 3. 22:04
 7/14 tobas ***** válasza:
100%
Vannak akik szimplán várják vissza a régi időket. Én is hallottam ilyet ismerőstől, hogy milyen jó lenne, ha Magyarország is megszállnák az oroszok, hiszen az átkosban volt munka meg minden. Van egy képe az oroszokról és azzal már egyáltalán nem foglalkozik, hogy mai Oroszország erősen kapitalista berendezkedésű és nem fogják alátolni a jó melót.
2022. márc. 3. 22:08
 8/14 A kérdező kommentje:
#7 Persze, vannak ennek a háborúnak előzményei. De a háború rossz és akik háborúzik is. Én nem tudok egy olyan vezetőre hősként nézni, aki megszáll egy független országot. Nemrég néztem egy videót egy amerikai professzor beszélt a helyzetről (még a háború előtti videó). Azt nyilatkozta, hogy szerinte helytelen csak rossznak látni Putyint, csak egy diktátornak. Egyik oldal sem csak rossz vagy csak jó. A probléma ott van, hogy ahelyett, hogy a nagyhatalmak segítenék ezt az országot, pl. gazdaságilag lábra állni, összeszedni magát, ehelyett nyomnák a NATO-t oda, meg hasonlók, ami nem helyes. Nekem kellene hagyni, leszámítva a segítséget. De erre egyik fél sem hajlandó. Így a feszültség folyamatosan fenn áll és egyre rosszabb minden. Szerintem igaza volt a professzornak, aki annak ellenére, hogy amerikai, teljesen pártatlanul beszélt.
2022. márc. 3. 22:17
 9/14 A kérdező kommentje:
*békén kellene hagyni (akart lenni)
2022. márc. 3. 22:18
 10/14 A kérdező kommentje:
#8 Teljesen egyetértek. A múltban élnek, mikor még kopek volt minden, a munka könnyű volt stb, ugye a szovjet munkamorál, amin maguk a szovjetek is sokat viccelődnek, pl. szovjet filmekben. De azok az idők elmúltak. Szerintük jobb az élet ott, mint Ukrajnában. Hát...
2022. márc. 3. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!