Miért gondolják sokan, hogy "Putyin elszámolta magát"?
Sok helyen látom ezt leírva. Én nem gondolom, hogy elszámolta magát. Mi van, ha tudatosan csinálja ezt. Úgy értem, hogy odaküldi a "szar" haditechnikáját elsőnek, az ukránok hatalmas veszteségeket okoznak nekik (Putyint nem érdekli az emberanyag, van bőven, az 50 éves technológia elvesztése sem), ezért úgymond indokot talál a nagyobb erők bevetésére, és legitimálja (legalábbis saját maga számára) a civilek legyilkolását, és városok szarrá bombázását, és Ukrajna elfoglalását.
Magyarán, "Jaj én szegény Putyin, látjátok? Az ukránok tizedelik a fiainkat, akkor most megkapják a magukét, eddig nem akartam Ukrajnát elfoglalni, de most aztán elfoglaljuk, mert nagyon felbőszítettetek!"
Szerintem az látszik, hogy az volt a terv, hogy az első napon megsemmisítik az ukrán hadsereg legfontosabb eszközeit, mindenekelőtt a repülőket és a repülőtereket és ők lesznek a légtér urai —> ez nem jött össze.
Bizonyára számított valamennyi támogatásra az orosz ajkú lakosságtól is —> de egyelőre -úgy tűnik - ez sem valósult meg. A kelet-ukrajnai orosz ajkú meg egyéb nemzetiségű pl tatár emberek sem örülnek Putyinnak túl önfeledten
Úgyhogy szerintem igen, elszámolta magát. Ugyanakkor persze ki tudja, mi van még a tarsolyában, illetve hogy vannak-e még elit(ebb) egységek, akik rápihennek és csak később vetik be őket. Ugye az ukrán hadseregben egyre nőni fog a pocakos családapák száma és aránya, ahogy nő a nyomás illetve ahogy minden bizonnyal nekik is vannak veszteségeik és most még főleg a profi katonáik harcolnak.
Hadd folytassam:
És mostmár annyira haragszom, hogy segítségül hívom Belorusziát is, na nem mintha gyenge lennék, mert baromi erős vagyok ám, csak titkolom, nem akarom, hogy az ellenség ezt megtudja.
Amikor a többi ország segíti Ukrajnát, akkor is csak azért fenyegetőztem atomfegyverrel, mert így nagyobbnak látszom, mint amekkora vagyok, de egyébként nem is izgat, ha elhúzódik a háború, bírom én ezt sokáig. Igaz, a népem éhen fog dögleni, mert az összes spórolt pénzem elment arra, hogy fegyverkezzek, csak ezt a rengeteg pénzt szétlopták, úgyhogy most nincs egy igazán hadra fogható hadseregem.
Ja, és most a legnagyobb támogatóim, két leggazdagabb oligarchám is szólt, hogy abba kéne hagyni, mert k..rva sokat buktak már ezen a háborún, de én azért folytatom, mert van ám még ezeknek pénzük, még a bőrük alatt is. Igaz, ez a pénz már csak a felét éri, mint 5 nappal ezelőtt, de majd kárpótolom őket, mindegyik gázt kap... Amit úgysem tudok eladni senki másnak, csak az ellenségnek, ennek az Európai Uniónak, de azok meg hirtelen nem akarják megvenni - a fene a sértődékeny pofájukat.
Az orosz propaganda és a haditerv az volt, hogy az ukrán vezetés gyorsan elmenekül, a katonák meg ezt látva hiába valónak érzik az ellenállást, és megadják magukat. Így gyakorlatilag vér nélkül 1-2 nap alatt elfoglalják az országot és bábkormányt állítanak az élére. Mindezt pedig az elött eljátsszák, hogy a nyugatnak lenne ideje reagálni.
Na, ez nagyon nem jött össze.
Hogy volt-e egy "B" terv ellenállás esetére, azt nem tudhatjuk, de egyelőre nem úgy látszik, hogy lenne. De az "A" terv mindenképp felsült.
Nem, nem értitek, lehet, hogy hülyén írtam le.
Putyin fejében ALAPBÓL Ukrajna teljes megszállása van, bár ugye kifelé mást mond.
DIREKT odaküldte a szar egységeket elavult technikával, hogy az ukránok tizedeljék őket, na és emiatt kifelé kommunikálva az lesz, hogy látjátok kedves honfitársaink, az ukránok nagyon ellenállnak, na EMIATT én most leigázom őket, és elfoglaljuk Ukrajnát, és a miénk lesz.
Ha azonnal a legmodernebb haderővel támadt volna, és 2 nap alatt felmorzsolja az ukrán ellenállást, akkor <elméletileg> tartania kellett volna magát azon kijelentéséhez, hogy csak a szakadár államokat "megvédi", és nem akarja elfoglalni Ukrajnát.
De így, hogy "jajszegényén hatalmas veszteségeket szenvedek", már legitimálva van a külső szemlélők felé, hogy elfoglalja teljes Ukrajnát.
@5
Két dologban tévedsz:
1. Azzal, hogy "jajszegényén hatalmas veszteségeket szenvedek", NINCS legitimálva Ukrajna elfoglalása.
2. Sehol nincs az a legmodernebb haderő, most éppen Lukasenka segítségére szorul, hogy valahogy sikerüljön már előbbre haladni.
Oroszország aláírta a Budapesti Memorandumot, amely garantálja Ukrajna függetlenségét. Ezután egyértelműen Oroszország az agresszor.
Ott vannak a T-90-esek a fronton, ami számukra a modern haditechnika. Bírom, hogy egyesek azért mert az a 20 darab felvonulásokra szánt armata nincs ott, ezért azt gondolják, hogy komoly haditechnikát tart vissza Oroszország a fronttól.
Van az oroszoknak modern fegyverzetük, de mivel pénzük az nem volt az elmúlt 20-30 évben, ezért csak nagyon kis számú az ilyen fegyverzet. Azok bevetése nem változtatna sokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!