Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Nato védelmi szövetség ez...

A Nato védelmi szövetség ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Olyan mint egyfajta rendőrség az Országok felett ?
2022. márc. 1. 23:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem olyan.

De most már értem miért szerepelünk olyan szarul a PISA teszteken.

2022. márc. 1. 23:47
 2/24 A kérdező kommentje:
Jó én csak kérdeztem nem vagyok jártas ebben a témában
2022. márc. 1. 23:47
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen. Olyan, mint a katonai szövetség (az is). A NATO tagok vállalják, hogy megvédik egymást, amennyiben áldozatok. Nyilván ha Magyarország megtámadja Oroszországot, vagy Észak-Koreát minden ok nélkül csak hogy egy kis területet stb. szerezzenek, akkor nem szállnak be a buliba. De ha Oroszország támad, akkor igen.

Ukrajna már rég be akart lépni, de Oroszország fenyegetőzött, mert ugyen nem akarták, hogy meg tudják védeni magukat. Orbán meg megfelelt a Putyin elvárásának, és blokkolta Ukrajna belépését egészen a háborúig.

Ha Ukrajna NATO-tag lett volna, az önmagában visszatartó erőt jelentett volna. Akkor Putyin nem mert volna támadni, mert akkor nem egy, kis országgal, hanem egy hatalmas szövetséget került volna hadba.

2022. márc. 1. 23:49
 4/24 anonim ***** válasza:
22%

3 csak azt felejted el hogy nem azért nem akarja putyin hogy ukrajna ne tudja megvédeni magát hanem hogy ne legyen ellenséges nukleáris rakétaállomás a közvetlen szomszédban!

mert az összes közeli nato országban van már ami közel van az oroszokhoz!

2022. márc. 1. 23:53
 5/24 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen a válaszokat!
2022. márc. 1. 23:53
 6/24 A kérdező kommentje:
Remélhetőleg rendeződik a helyzet ugye?
2022. márc. 1. 23:56
 7/24 anonim ***** válasza:
28%
Ha az Ukránok végre belátják, hogy esélyük sincs akkor igen.
2022. márc. 1. 23:59
 8/24 A kérdező kommentje:
És ha nem látják be ?
2022. márc. 2. 00:00
 9/24 anonim ***** válasza:
69%

"3 csak azt felejted el hogy nem azért nem akarja putyin hogy ukrajna ne tudja megvédeni magát hanem hogy ne legyen ellenséges nukleáris rakétaállomás a közvetlen szomszédban!"

Egyik európai NATO országban sincs ilyen.

Amúgy, ha kikötsz Észtországban egy ICBMmel megpakolt tengeralattjáróval az közelebb van...

2022. márc. 2. 00:02
 10/24 anonim ***** válasza:
24%
Ha nem látják be akkor a beáramló fegyverek és zsoldosok miatt többen halnak meg, nagyobb lesz a rombolás és rákényszeríti az oroszokat, hogy alapos munkát végezzenek.
2022. márc. 2. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!