Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha most atomháború lenne csak...

Ha most atomháború lenne csak Európát szednék szét vagy USA is kapna?

Figyelt kérdés
Egy nyugati szakértő olyat mondott, hogy ha beavatkoznak akkor az Európai NATO-ra szórna atomot Putyin. Amerikát kihagyta. Vajon ezért mondta Biden, hogy az atomháború is opció, mert most ebből ők mimaradnának? Nekik jó is lenne, mert megmaradnak. Orosz, európa ki ők meg Kína megamardnak. Lehet ezért provokálják Putyint?
2022. márc. 1. 20:37
1 2 3
 21/24 felkelhetetle ***** válasza:
18%

20

Na már jött is személyeskedés, ahogy gondoltam. :)

Nem tudom, mi van az orosz közszolgálati tv-ben, én csak kész tényeket mondtam, hogyha az egyik fél megtámadja a másikat vagy mindkettő (NATO és az oroszok), az az emberi civilizáció végét jelentené vagyis ilyen dolognak nincs semmi realitása.

Linkelhetnél pár videót, ahol konkrétan ilyenről beszélnek, ha ennyire benne vagy a témában, ha ez tényleg így lenne, másról sem írnának a nyugati sajtók, de ilyet én nem láttam.

Ha mégis ilyen van, az csak egyszerü propaganda és csak az orosz népnek szól, hogy lelkesek legyenek a háború teamatikája kapcsán.

2024. márc. 3. 23:22
 22/24 anonim ***** válasza:
57%

A háború eddigi egyik legfontosabb tanulsága, hogy az ún. vörös vonalak folyamatosan átlépésre kerülnek és mégsem lett belőle atomháború.

Ma már nagyon is reális forgatókönyv az, hogy ha az oroszok előre törnek Litvánia területén keresztül Kalinyingrád felé, akkor a NATO nem fog kapásból atomrakétákat indítani Moszkva felé. Nem hiszem, hogy a NATO-döntéshozóknak meglenne ehhez a politikai és emberi bátorsága (vagy meggondolatlansága). Márpedig ha így lesz, akkor a NATO és Oroszország simán hagyományos fegyverekkel vívott lokális háborúba keveredhet egymással, atomfegyverek használata nélkül.

Egy NATO ország megtámadása ma már jól érzékelhetően nem jelentené az atomfegyverek azonnali használatát. Az elrettentő erőt pedig tovább csokkkenti az, hogy ha egy nato ország vezetője arról mer nyilatkozni, hogy esetleg saját katonák bevetése is szükségessé válhat az oroszok ellen, akkor Európa egy emberként lehurrogja. Ez egyenes ut ahhoz, hogy Putyin még jobban elbízza magát az imperialista vágyait illetően.

2024. márc. 3. 23:34
 23/24 felkelhetetle ***** válasza:

22

Van alapja az érveidnek, de Oroszország szerintem összeteszi a két kezét, ha az ukrán háborúban fel tudd mutatni valamilyen győzelemnek értékelhető dolgot, kizártnak tartom, hogy lenne kapacitásuk más országokat is megtámadni, főleg nem a NATO-n belül. Oroszország messze nem olyan erős ország, hogy helytálljon egy ilyen helyzetben.

2024. márc. 4. 08:41
 24/24 anonim ***** válasza:
72%

23:

Nem olyan erős, de mivel a GDP-je jóval nagyobb részét költi a hadseregre mint a nagy nyugat-európai államok, így a hadi költségvetése akkora volt 2023-ban, mint a brit és francia hadi költségvetés együtt (kb. 120 milliárd usd). Ezt az teszi lehetővé, hogy az orosz emberek nagy része az életszínvonal-csökkenést is elfogadja a “honvédelmi” célok megvalósulása érdekében. Mivel egyelőre emberanyag is van, előbb-utóbb Európának döntenie kell, hogy csak “az utolsó ukránig” harcol, vagy azon túl is, vagy azt megelőzően az ukranokkal vállvetve is.

2024. márc. 4. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!