Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha kitörne egy világháború,...

Ha kitörne egy világháború, ki volna az erősebb? Melyik oldal győzne?

Figyelt kérdés

Kína Oroszországgal együtt vajon erősebb volna mint az Usa a NATO-val?

Ha kérhetem, akkor ne írkáljatok olyan válaszokat, hogy senki sem győzne, mert tudom én is hogy egy háborúnak, főleg egy atomháborúnak milyen következményei lennének.. de arra vagyok most kíváncsi, hogy melyik nagyhatalom maradna talpon, és melyik volna az amelyik teljesen megsemmisül?

2022. febr. 28. 14:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
#9: cárbomba budapestre akkor magyarországot tarolná, és 500km -es körben lakhatatlan lenne.
2022. febr. 28. 14:58
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem csak a robbanás hatósugara számít hanem a radiaktív sugárzás szétterülése is. De azért nézegess pár tsar bombáról képet, meg számokat, hogy mennyivel rendelkezik oroszország..
 13/25 anonim ***** válasza:
35%

ha nem lesz atom háború akkor passz!

oroszország kína és még indiai is egyben van! (legalábbis hallottam hogy india inkább orosz párti viszont kínát nem szereti! de semmiképp sem lehet az usával és europával...)

ott van még izrael és japán is

de lássuk csak a feleket!

2 fő fél ugye

oroszország

usa/europa (brit, francia, német)

és ezekhez vannak a nagy erejű szövetségesek

oroszfél: kína és india

usa: izrael (teljes mértékben) dél-korea

japán helyzete kérdéses és magyarországé is sajnos!

a németek csak most kezdtek bele a hadipar fejlesztésébe azonban orbán már évekkel ezelőtt... tehát a németek jelenleg gyengék mint hadsereg!

izrael nagyon erős mert folyamatosan háborúzik és harckészült!

usa kicsit ki van merülve mert 20 éve műveli azt amit a putyin 2 hete...

britek ki vannak pihenve a farnciákkal együtt de nekik is meg van gyengülve a hadseregük

dél koreában is kötelező a 2 éves katonaság (pofon a szarnak...) a hadsereg technológiailag nem rossz úgy átlagos szintű viszont a kiképzés szánalmas! értem én hogy annyira kulturálisak akarnak lenni de a pusztakezes harcművészetük rém borzasztó!

az usa most exoskeletonokat fejleszt

oroszok pedig teljes páncélt és a puskákat!

oroszok is azért harcoltak a közel keleten...

kína mindig is a számokkal dominált mintsem a minőséggel!

india az utobbi években rá tett a katonaságra megint csak nagy számok!

(india megint csak kimaradt ebből teljes mértékben azaz kijött hogy inkább az oroszok mintsem az usa!)

vannak még kisebb szövetségesek mindkét oldalon és biztos hogy vannak még szürke zónásak is mint japán és magyarország

egyedül japánt érdemes megemlíteni mert ugye nekik volt az usával atom konfliktus! lehet kimarad mindenből de lehet elindít egy 3. felet! mert látok rá esélyt hogy összefog a dél-kelet ázsiai országokkal egészen indiáig! és akár lehet a spanyolok vagy a franciák is követni fogják!

sőt lehet itt a közép europai országok egy része is egy másik csoportban lesz

14/25 anonim ***** válasza:
Ó, a mi oldalunkról nézve mindig a másik fél győz...
2022. febr. 28. 14:59
 15/25 anonim ***** válasza:
kérdező tény annyi atom van hogy tényleg azzal véget érne a földi élet + olyan hatásokat hagy maga után hogy csak több millió év múlva lenne újra élet a földön!
2022. febr. 28. 15:00
 16/25 A kérdező kommentje:
Ne jöjjetek már a cárbombával, az csak egy kísérleti robbantás volt, de egyáltalán nem csinálnak akkora bombákat, mert oszonyat nagy súlya van, és a mobilizálhatóság az egyik fő szempont. Ahhoz a bombához külön speciális repülőgépet kellett gyártani, mert nem bírja szállítani egy normál gép..
2022. febr. 28. 15:05
 17/25 A kérdező kommentje:
De egyébként még abban is túlzás, amit írtál! Mert még annak is "csak" 100km volt a hatósugara
2022. febr. 28. 15:07
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Cárbomba egy korai kisérlet volt, ma már sokkal nagyobbat - erősebbet is össze tudna dobni oroszország szinte 1-2 nap alatt.

A 100km, az amit a bomba azonnal tarol, 500km sugárban lakhatatlanná tesz a radiokarbon felhő, és 1000km -re is lökés hullám rongálna meg épületeket.

2022. febr. 28. 15:14
 19/25 anonim ***** válasza:
18.: Ez azért erősen túlzás, főleg az 500 km-es radiokarbon felhő (egyébként mi az?). A tsar a "legtisztább" atombomba, 97%-os hatékonyságú, a maradék 3% radioaktív sugárzás lesz.
2022. febr. 28. 15:24
 20/25 A kérdező kommentje:
A T-sar az hidrogénboba volt. Egyébként én azt olvastam, hogy 1000km-re már csak a fénye volt látható, semmiféle lökéshullámról nem olvastam ilyen távnál.
2022. febr. 28. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!