Hogyan működik a mostani ukrán férfiak besorozása?
18-60 éves férfiaknak megtiltották, hogy elhagyják az országot. Ilyenkor mennek a behívó levelek? Jelentkezniük kell az illetékes parancsnokságokon? Vagy mennek a katonai teherautók minden felé és szedik össze az embereket?
Mi van, ha valaki megtagadja a bevonulást vagy át akar lépni a határon? Bebörtönzik, lelövik?
Te mit tennél ebben a helyzetben?
Csak az menne magatol harcolni aki azt hiszi a haboru valamit COD vagy CS:GO multiplayer lenne.
Ertelmes ferfi menekulne a haborutol ahogy csak tud.
A magyarok 170 éve pontosan udják, mit jelentenek ezek a sorok:
Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.
Erre kiderül, a gyakorikérdések válaszadóinak többsége a gyáva faaaszfejeket gazdagítja. Szájhősök vagytok bujkáló gyerekek. Mellesleg az ukránok értünk is harcolnak.
Hát, gondolom mindenki kaphat behívót abból a korosztályból. De nem egyszerre rendelik be az egész lakosságot, hanem hullámokban küldik ki a behívókat. Ha valaki megkapja a behívóját és mégse vonul be, akkor azokon a részeken ahol viszonylag béke van talán még kivonul a rendőrség, meg elkezdik keresni. De a háborús övezetben biztosan nem foglalkoznak ilyenekkel.
Én ilyen helyzetben önként jelentkeznék szolgálatra, elvégre a hazámat, Magyarországot érte támadás. Nem tudnék úgy tükörbe nézni az életem hátralevő részében, hogy én gyáván bujkáltam vagy elmenkültem a szükség órájában.
Kárpátalján a hajnali órákban kézbesítették személyesen a behívót 12 órát adva a bevonulásra.
- Éjszaka általában otthon alszanak a hadkötelesek, nehéz letagadni az átvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!