Az orosz nép miért tűri el ami most megy? Miért nem távolítják el Putyint?
A többség most az ukránok oldaláról nézi a dolgokat, de gondoljunk csak bele, a másik oldalon ugyanúgy katonák harcolnak, emberek, akik parancsot kell teljesítsenek. Ők valakinek a gyereke, apja, testvére, barátja, és ezerszám halnak meg Putyin megalomániája miatt. És a szeretteik elvesztésén túl a pénzük is leveszítik majd ha zárolnak minden orosz bankot, csomó cég csődbe megy, emellett az oroszokat az egész világon megvetik majd ezért, fél világba be se utazhatnak ezután, és még sorolhatnám. Mindezt azért mert a vezetőjüknek mindenképpen demonstrálnia kell ki a legény a gáton.
Miért nem lázadnak fel ellene az orosz polgárok és távolítják el a hatalomból inkább, aztán fejezik be a háborúsdit? Mindenki jobban járna.
Hitler a csúcson 90% fölötti támogatást élvezett... És a társadalomban háborúba menni férfias, szinte elvárt dolog volt. Pedig hidd el az átlagember ott sem volt hülyébb mint a mostani.
Átlagos (előtte emeberszerető) családapák úgy végeztek ki bestiáis módon zsidókat mintha férgek lettek volna... sőt büszkék voltak rá. Háborúban (is) úgy át lehet mosni az emeberek agyát, hogy még a legjobban beidegződött emberi értékeket és a saját morális határaikat is átlépik.
A történelem mindig bebizonyítja. Agymosással bármit el lehet hitetni egy néppel. Csak jó módszert kell választani. Ez mióta ember az ember, évezredek óta így megy.
Egy ember okos... Sok ember birka... :)
Vagy ahogy egy exem tanulta politológusként:
Egy embert meggyőzni az saját elveivel szemben... szinte lehetlen.
Tömegeket ugyanerről megyőzni... könnyű :D
Paradox nem?
Az oroszok nem támogatják Putyint, nem agymosottak, pontosan tudják, hogy egy korrupt diktátor. Én orosz szakon végeztem, sok orosz ismerősöm van, tisztában vagyok a helyzettel. Azért nem tudnak ellene tenni, mert mélyszegénységben élnek, örülnek, ha hónapról hónapra megélnek, nemhogy azon agyaljanak, hogy hogyan döntsék meg a hatalmát. Tüntetni tilos, bebörtönzés vár rájuk. Te így mernél bármit is lépni? Marmint ez a kérdezőnek is szól. Mert beszélni ugye könnyű, de a magyar nép sem cselekszik soha, csak tűr :D Semmivel sem vagyunk különbek az oroszoknál.
#13: A #12-őt nem az oroszokra értettem... Az első mondatban is egy történelmi eseménnyel kezdem. Az embersiég általam ismert pici részéről vontam le a következtetést... általánosan :)
De amúgy gondolom attól függ milyen felmérést nézünk, más az eredmény :)
Pl:
vs.
Az utolsó pár mondatoddal maximálisan egyetértek... Lesz ez még itthon is roszabb :) Még azt is megbánjuk egyszer hogy ezt le mertük írni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!