Zelenszkij mennyivel veszélyesebb, mint Putyin?
A média nyilván az ukrán civilek mellett áll ki, de ettől eltekintve, szimplán a politikai oldalát elemezve, melyik kettőjük, Putyin és Zelenszkij közül a gonoszabb? Kétségtelen, hogy Putyin az agresszor, de nem lett volna kisebb rossz teljesíteni Putyin kívánságát? Értem, hogy játszani kell a nagyfiúkat, hogy megmutassuk, mennyire küzdünk a hazánkért és mennyire nem adjuk fel, de ez nem pont a lealacsonyodás jele? Egy vita során is az értelmesebb enged. Ha meg tudtak volna egyezni, és Zelenszkij a kisebb rosszat választva, megadja Putyinnak azt, amit kér, akkor nem halnak meg emberek százai, és a civilek, a hétköznapi emberek kimaradnak ebből az egészből. Ez lett volna a valódi diplomáciai lépés, nem az, hogy a saját népét a metró aluljárókba küldte, meg minden férfit harcba kényszerített. Értető, hogy nem jó érzés megadni magunkat, de van hogy okosabb engedni, különben ez van, ami van.
Most bezzeg panaszkodik, hogy a nyugat nem segít neki (biztosan arra számított, hogy majd a NATO megvédi), de mégis mit várt? Egyrészt, ha beszáll a NATO, akkor kitör a harmadik világháború, másrészt Putyin kristálytisztán megfenyegette a NATO-t atombombával.
Nekem mindentől függetlenül úgy tűnik, hogy Zelenszkij egy olyan vezető, akinek semmit sem számít a saját népe, meg akarja mutatni, hogy mekkora nagymenő, de Putyinhoz képest egy eltaposható lepkefing.
Szimplán nem érted azt az elvet, amit felvázoltam. Ilyen alapon soha senki nem szabna gátat az elmebetegeknek.
Létezik ám a világon büszkeség is, nem ugrálunk úgy, ahogy egy nyamvadt, vén, fos diktátor fütyül.
Ukrajna a nyugatot szerette volna választani (ezek után pláne), de ehelyett csak úgy be kellett volna hódolniuk Putyin Úrnak, mert csak?
Ez a gondolkodás nem vezet hosszabb távon sehova.
Az meg a másik, hogy valószínűleg tegnap hajnalig ők sem hitték el, hogy ez a barom meg meri lépni a dolgot...
Most kérdés: Ha Hitlert senki nem állítja meg, hol tartanánk? (Erős példa, de jogos)
Ha mindenki megadja magát és reménykedik, hogy nem bántják az hova vezet?
Szerintem vannak dolgok, amikbe bele kell állni.
Nyilván Ukrajna is meg fogja adni magát előbb utóbb, de próbálkozni lehet, hogy ne olyan rohadt könnyen sétáljanak be.
A nukleáris fegyvereknek ehhez meg az ég világon semmi köze, azt már tényleg csak egy elborult állat vetné be.
Én egyébként értem a nézőpontod, te viszont nem akarod az enyémet.
Arról van szó, hogy nem szabad mindent megengedi valakinek, csak mert erősebb. Igenis ellen kell állni. Ukrajnában több millió ember egyátalán nem kér a kedves oroszokból, nyugodtan akarnak élni, a nyugathoz tartozni.
Ha szerinted az rendben van, hogy több millió ukrán akaratát felülírja egy vén szardarab egy teljesen másik országból, ehhez pedig Ukrajna vezetésének jó pofát kellene vágni, akkor azért kicsit elgondolkodhatsz.
17-essel értek egyet.
Ha a történelem során mindig az erősebb kutya ugatott volna, akkor kb sehol nem lennénk.
Az ukránok akár civil életek árán is a nyugathoz akarnak tartozni, mert tudják, hogy mennyivel rosszabb egy putyini autoriter vezetés alatt élni, rettegni, mint egy háborút átvészelni.
Persze nem beszélhetek a nevükben, de az elmúlt napokban tanusított ukrán viselkedés, összetartás, morál az ezt támasztja alá.
Putyin meg a világ egyik legnagyobb hatalommal rendelkező elnökeként képes lett volna olyan diplomáciai utat találni, ami nem a háború. Csak neki fontosabb a politikai pályafutásának utolsó éveiben egy "nagyobb" tettet véghez vinni, minthogy éveken át kelljen egyezkedni ukrajnával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!