Mennyire tanultátok meg az orosz nyelvet?
Figyelt kérdés
Sokan itt esküdöztek éveken át hogy angolul kell tanulni mert az milyen jó. Most majd nem fogod hasznát venni. Kérdés már csak az az oroszt mennyire beszéled.2022. febr. 24. 13:51
1/8 anonim válasza:
Semennyire. Putyin elintézte, hogy az oroszok a következő évtizedekben még annyi befolyásuk se legyen a világgazdaságra, mint most. Szépen lassan elfog tűnni a süllyesztőben az ország.
2/8 anonim válasza:
Mi köze az angol nyelv hasznosságának az orosz-ukrán helyzethez?
4/8 anonim válasza:
A kérdező képzeletében Putyin már itt van, és kötelezővé tette az oroszt.
5/8 anonim válasza:
Az érettségi után egy évvel felsőfokú általános, két évvel később külkereskedelmi szakanyaggal bővített (Akkor még nem volt A, B meg C típusú és a diploma kiadását akkor még nem kötötték nyelvvizsgához.) felsőfokú, Rigó utcai nyelvvizsgát tettem, de kizárólag a 15% százalék nyelvpótlékért (+ 15-15% angol és francia), mert az oroszokkal soha sem sikerült rokonszenveznem.
6/8 anonim válasza:
Természetesen nem tanulnék Oroszul.
7/8 anonim válasza:
Tanultam oroszul, de sosem vettem komolyan ezt a gusztustalan nyelvet. Ezek után pláne nem is fogom
8/8 anonim válasza:
Gimiben németül akartam tanulni az angol mellett, de csak az oroszra volt szabad hely. Valamennyire megtanultam, de hasznát nem vettem. Nemhogy én, de több felsőfokon beszélő ismerősöm se. Az orosz irodalom és kultúra teljesen közömbös számomra, üzletelni pedig nőként akar velük a fene. Ha sem a munkában, sem hobbiként nem veszem hasznát, akkor nincs is értelme tanulnom. Egyébként is taszít a hangzása, és nem is áll rá a szám. Bánom, hogy időt pocsékoltam rá. Nem azt mondom, hogy senkinek nem hasznos oroszul jól tudni, de közel sincs akkora jelentősége, mint be van harangozva. Amelyik orosz ér valamit, az angolul tárgyal a többi politikussal, üzleti életben. Esetleg kémkedni lehet vele az USA számára, mert nekik nagy riválisuk. Az informatikában, technológiában is sok hasznos cucc van orosz nyelven. El tudom képzelni, hogy űrutazáshoz előny is. De egy átlag magyar nem jut el idáig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!