Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért / hogyan férkőzött be a...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért / hogyan férkőzött be a túlságos politikai korrektség a filmiparba ?

Figyelt kérdés

Nem vagyok fajgyűlölő, alapvetően nincsen bajom azzal akinek más a bőrszíne és a szexuális irányultsága. De a mostanában nagy kampányt rendeznek ekörül, erőltetetten szerepeltetik a témát. Angolul Blackwashing-nek nevezik a jelenséget, magyar kifejezés nincs rá. Ennek jegyében a fehér történelmi és népmesei / mitológiai alakok, pl. Julius Caesar, Zeusz, Robin Hood, Tuck barát, Jeanne d'Arc, Mannerheim marsall, és több viking (pl. Hákon norvég király) valahogyan feketék lettek, és nők is alakíthatják őket, kihangsúlyozva, hogy biszexuális / transznemű identitású.

Mire jó az ilyesmi a filmvásznon ?

Miért nem maradnak történelmiek, és keresnek illő alakot, pl. Othelló ő szaracén / mór, az eredeti forgatókönyv szerint is, és illően alakíthatja fekete színész, nem pedig erőltetetten kell nemváltoztató és etnikumváltoztató műtétnek alávetni.

2022. febr. 20. 15:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

10

Ez milyen toplista?

Továbbá kevered a szezont a fazonnal. Itt arról van szó, hogy multikulti és woke nélkül lassan nem készülhet film. Tudsz olyan blockbustert mondani tavalyról, ami nem ilyen ideológiai szempontok alapján készült?

2022. febr. 20. 18:46
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
11, nem sokan kíváncsiak a kultúrmarxista maszlagra a mozikban, ez kőkemény üzlet. A fehérek meg többségben vannak Amerikában, velük jobban el lehet adni egy filmet. De ez csak mellébeszélés, nem bizonyít semmit. Még James Bondból is fekete nő lett..
2022. febr. 20. 18:51
 13/21 Isti22 ***** válasza:
20%

ma 18:46

Ahogy írtam, ez az aktuális top 10 (Amerikában a héten). Gondolom a tavalyi se lenne nagyon más.

"multikulti és woke nélkül lassan nem készülhet film."

Ehhez képest ennek a top 10 filmnek 100%-ban fehér a főszereplője, 80%-ban férfi és ahol fel van tüntetve a szexualitás, ott mind heteró, tehát nem látom igazoltnak a kérdésfelvetést. Még ha jogos is a felvetés, a tények nem igazolják. Nem is értem, miért lett lepontozva a válaszom, én csak beírtam a tényeket.

2022. febr. 20. 20:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Sorozatok is léteznek, ott pedig nagyon durván belenyúlnak a történeti részbe. Vikingek sorozatban az északi férfi uralkodót, Haakon Jarl-t fekete nő alakítja, ami már a történelem-hamisítást súrolja, de lehetne sorolni azokat, amiket a kérdező is említett. Még a rajongók sem lelkesednek ezért a húzásért. Fel is tette egyikük a kérdést, vajon mit szólnának ahhoz, ha Nelson Mandelát egy fehér színésszel akarnák eljátszatni?

2022. febr. 20. 20:11
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

13, az, hogy a legjobb filmekben fehérek a főszereplők (és horribile dictu férfiak), nem cáfolja a mindenki által érzékelt kultúrmarxista befolyást. A kettő logikailag nem ugyanaz, bár van némi kapcsolat. (Ettől még pl. lehetne az összes többi film főszereplője fekete.)

Egyébként a latinók, szemiták vagy távol-keletiek nem fehérek, van 1-2 ilyen szereplő, főszereplő ezekben a filmekben is. Pl. Gal Gadot, az előző összes Sikoly-film nem egy főszereplője, és fél Hollywood. Igaz, kevés köztük a tehetséges színész jellemző módon. A legtöbb nagy színész fehér volt.

2022. febr. 20. 20:45
 16/21 MDaniel98 ***** válasza:
77%
A hollywoodi woke liberalizmus elterjedése miatt van ez.
2022. febr. 20. 20:56
 17/21 tobas ***** válasza:
0%

"Sorozatok is léteznek, ott pedig nagyon durván belenyúlnak a történeti részbe."

Hol nem? Vajon ugyanilyen jó lenne a Sebhelyes arcú is, ha az olasz és amerikai felmenőkkel rendelkező Al Pacino helyett a szerepnek megfelelően kubai származású színész játssza el? Esetleg az Argo is jobb lett volna, ha Ben Affleck helyett egy valóban mexikói származású színész játszik?

Egy csodálatos elme, Perzsia hercege, Batman Kezdetek, A sötét lovag felemelkedés, Éhezők Viadala, Star Trek Sötétségben, Noé, Bosszúállók Ultron kora, Az új mutánsok, Egyiptom Istenei és még hosszan lehetne sorolni azokat a filmeket, amik nem feleltek meg a valóságnak vagy a film alapjául szolgáló könyvek és képregénynek, mert fehér színészek játszották el a szerepeket.

Mégis csak egy szűk réteg háborodott fel.

Lehetne említeni a Nagy Sándor filmet, ahol a görögök azon háborodtak fel, hogy történelmi hitelességgel ábrázolták biszexuálisnak. Akkor meg az volt a baj, hogy miért tesznek ilyet.

Valóban mindenbe bele lehet kötni, ha valaki nagyon akar.

"Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért!"

2022. febr. 20. 21:57
 18/21 anonim ***** válasza:

13

Még mindig nem érted. Nem arról szól sem a kérdés, sem a hozzászólások, hogy miért 100%-ban woke minden film, erről nem is volt szó. A kérdés lényege, hogy miért hódít egyre jobban teret a filmiparban? És abban az egyik előttem írónak igaza van, hogy ez sokkal gyakrabban tetten érhető a sorozatoknál.

2022. febr. 20. 23:11
 19/21 Isti22 ***** válasza:
0%

tegnap 23:11

Én értem, csak arra mutattam rá tényszerűen, hogy nem igazán nevezhető térhódításnak az, ha a legnézettebb filmek főszereplői száz éve és most is fehér heteró férfiak.

2022. febr. 21. 05:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

05:49 az, hogy az embereknek jobban bejönnek azok a filmek amikben fehér a főhős nem jelenti azt, hogy nem hódít teret a woke.

Ezzel a logikával akkor is mondhatnád, hogy nem létező jelenség, ha a filmek 90% fekete, női főhőssel készülnének viszont az emberek a maradék 10% szeretnék.

2022. febr. 21. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!