Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mennyire nehéz angliába...

Jasdik kérdése:

Mennyire nehéz angliába munkavállalóként kiutazni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Eléggé vonz anglia, megpróbálnék letelepedni ott.Mennyi esélyem van arra hogy vízumot kapjak, autószerelő, és épületgépész szakmával?Elolvastam már rengeteg cikket ezzel kapcsolatban, most leginkabb kint élők tapasztalatára lennék kíváncsi így a brexit után.

Nyelvvizsgat nyílván szeretnék tenni, egy középszintűt.És mire oda érnék hogy kiköltözök legalább 2 év szakmai tapasztalatot szeretnék szerezni a autószerelő szakmában.

Köszi a választ!😌

2022. jan. 30. 19:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az új pontrendszert is megnézted?
2022. jan. 30. 19:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

semennyire nem nehéz.

Keresel egy munkát, felvesznek, beadod a hivatalokba a szükséges papírjaidat és megveszed a jegyedet az utazáshoz. Rengetegen csinálják, most ráadásul nagyon kell is nekik a munkaerő.

A kérdés az, hogy megéri-e neked kimenni.

2022. jan. 30. 19:50
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, a pontrendszert is nézegettem.Köszi a válaszokat!Épületgépészbe mire kijutok nem igazán lesz tapasztalatom, mivel azzal a szakmaval iden fogok vegezni.Tapasztalat nelkül ha pl abba szeretnék majd dolgozni későbbiekben mennyire maceras elhelyezkedni kint?
2022. jan. 30. 20:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Kiemnni nekem mindenképp megéri már csak azért mert eléggé vonz a hely.Jelenleg igy gondolom aztán ha sikerül elhelyezkednem és kint fogok élni lehet máshogy fogom gondolni.
2022. jan. 30. 20:25
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

#4 Vannak kint barátaink, vagy 25 éve mentek ki, jól érzik magukat. de van olyan ismerősünk akinek meg nem tetszett. nagyon függ a helytől, munkától, és tőled is, hogy jól fogod-e ott érezni magad.

Ne legyen benned csodavárás, ne hidd el a meséket, hogy ott minden szép és jó és mindenki gazdag, alig kell dolgozni és akkor nem fogsz csalódni.

Egy érdekes ország érdekes emberekkel és bár én csak nagyon rövid ideig voltam egy északi városban, nekem tetszett. De én soha nem akartam kint letelepedni.

Ott is keményen kell dolgozni a megélhetésért, a nagyvárosok nagyon drágák, a lakhatás nagyon drága, de ahogy nálunk is, a vidék olcsóbb, a kisebb városokban más az árszínvonal.

A közlekedést volt legnehezebb megszokni, mert balos. de az is csak egy ideig gond.

Ha szeretnéd megpróbálni akkor tedd meg, legfeljebb ha nem jött be akkor váltasz vagy hazajössz. Csak ne híreszteld el, hogy te most már mindig kint fogsz maradni, meg hú de jól fogsz élni. Van ismerősöm aki azért nem jött haza pedig nagyon akart volna, mert nem akart égni a család, barátok előtt, mert nem jött neki össze és sem a pénze nem volt annyi amennyit szeretett volna, sem a munkája nem volt jó, megtakarítani semmit nem tudott.

Nézelődj, keress lehetőségeket, olyanokkal vedd fel a kapcsolatot akik ott élnek ahol konkrétan munkát keresel, tudd meg mennyi induló tőkére van szükséged, hogy fizetni tudd a költözést, a lakbért, kaját amíg fizetésed nem lesz, stb.!

2022. jan. 30. 20:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

keress egy kis pénzt előtte, ha másra nem de a hazaútra biztosítékként.

Egy pár dolgot jegyezz meg külföldi vagy és a cégek is nagyon jól tudják hogy milyen az átlag fizetés nálunk. A nyelvet meg tanuld meg mert át fognak bszni. Havi 2000+ fontól érdemes kint dolgozni, az alatt maximum időszakos munkára érdemes csak menni

2022. jan. 30. 21:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#3-4

"...Tapasztalat nelkül ha pl abba szeretnék majd dolgozni későbbiekben mennyire maceras elhelyezkedni kint?"

Szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon. Ez nem úgy működik, hogy kimész és munkát keresel, hanem akkor mehetsz ha kaptál munkát.

Vagyis konkrét állás betöltésére kell érkezned, ami legalább 25 600 font jövedelmet biztosít.

Konkrét állásajánlat nélkül Global Talent vízummal érkezhetsz, de ahhoz tudósnak, művésznek, informatikai vezetőnek, meg hasonlónak kell lenned.

2022. jan. 30. 22:35
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat ismét!

Igen, nem azért szeretnék kimenni mert ott nem kell dolgozni, komolyan gondolom a dolgot nyelvet előtte nyílván alaposan meg szeretném tanulni + Kezdő tőkének is össze akarok kaparni kb 1-1.5 milliot mielőtt elindulok.

7.Tudom igen, azért irtam hogy a későbbiekben, mivel első körben autoszerlőként szeretnék elhelyezkedni csak azert csinalom ezt 2.szakmának hogy ha váltani szeretnék munkát más területre is legyen lehetőségem menni.

2022. jan. 31. 00:51
 9/13 MDaniel98 ***** válasza:
A Brexit és a pontrendszer óta, amennyire én tudom már nehézkesebb a kijutás, de persze nem lehetetlen.
2022. jan. 31. 10:48
 10/13 anonim ***** válasza:
#8: azt is próbáld végiggondolni előre, hogy mennyire fogod bírni az egyedüllétet, a barátok hiányát, stb. stb.
2022. jan. 31. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!