Japán akart még további bábállamokat Kína területén létrehozni a második világháború idején?
Mandzsukuo létrehozása Mandzsúriában közismert tény. Továbbá Belső-Mongóliában kialakította Mendzsiangot és nyugaton akart egy muzulmán kínai államot, de muszlim kínaiak és ujgurok egységesen a japánok ellen foglaltak állást.
Hallomásból tudom, hogy még egy másik bábállam létrehozását tervezte a Mandzsukuóval szomszédos kínai területen, ahová szintén japán telepeseket akart küldeni, akárcsak Mandzsúriába. Próbáltam rákeresni, de nem tudtam. Valami bővebb infó? Lehet angolul is.
Kína csak nyersanyagokat akart. Mandzsúriával meg is szerezte amire vágyott.
Az ott élő nemzetiségeknek meg alapvetően mindegy lett volna, hogy melyik úr tapos a torkukon.
Szerintem onnan kezdve, hogy 3 hét alatt nem tudták legyőzni Kínát, mert az a felkészületlensége dacára képesnek bizonyult az ellenállásra, tulajdonképpen mindegy hogy Japán mit tervezett.
Úgy tudom, Mengkukuót akarták, illetve talán részben létre is hozták.
Mengkukuo létre lett hozva, pont úgy mint Mandzsukuo.
Ám ezeken kívül voltak más tervek, amik tervek maradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!