Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán akart még további...

Japán akart még további bábállamokat Kína területén létrehozni a második világháború idején?

Figyelt kérdés

Mandzsukuo létrehozása Mandzsúriában közismert tény. Továbbá Belső-Mongóliában kialakította Mendzsiangot és nyugaton akart egy muzulmán kínai államot, de muszlim kínaiak és ujgurok egységesen a japánok ellen foglaltak állást.

Hallomásból tudom, hogy még egy másik bábállam létrehozását tervezte a Mandzsukuóval szomszédos kínai területen, ahová szintén japán telepeseket akart küldeni, akárcsak Mandzsúriába. Próbáltam rákeresni, de nem tudtam. Valami bővebb infó? Lehet angolul is.

2021. dec. 15. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Kína csak nyersanyagokat akart. Mandzsúriával meg is szerezte amire vágyott.

Az ott élő nemzetiségeknek meg alapvetően mindegy lett volna, hogy melyik úr tapos a torkukon.

Szerintem onnan kezdve, hogy 3 hét alatt nem tudták legyőzni Kínát, mert az a felkészületlensége dacára képesnek bizonyult az ellenállásra, tulajdonképpen mindegy hogy Japán mit tervezett.

2021. dec. 15. 15:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Talán épp az ellenálló kínaiak megosztása lehetett akkor a cél és nem volt mindegy a dolog.
2021. dec. 15. 16:20
 3/5 MDaniel98 ***** válasza:
Ha jól haladt volna Kína megszállása biztos vagyok benne, hogy megpróbáltak volna még további bábállamokat létrehozni, elsősorban a stabilitás érdekében.
2021. dec. 16. 08:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, Mengkukuót akarták, illetve talán részben létre is hozták.

[link]

2022. szept. 12. 22:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Mengkukuo létre lett hozva, pont úgy mint Mandzsukuo.

Ám ezeken kívül voltak más tervek, amik tervek maradtak.

2022. szept. 13. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!