Most, hogy Amerika kivonult Afganisztánból, megeshet, hogy a Tálibok, kommunista ideológiákat fognak követni?
Már vannak hírek, hogy a Tálibok jó viszonyt ápolnak a Kínaiakkal. És Kína sosem támadta meg Afganisztánt, hogy segítsen legyőzni Amerikának a Tálibokat. Érdekes fordulat lenne, mert tudott, hogy a Tálibok régen kommunista ellenesek voltak. Én valószínűnek tartom, hogy Kína örült a Tálib győzelemnek, főleg ha azonos eszméket kezdenek vallani. Hiszen Afganisztán felől a sivatagon keresztül van, Kína gyengepontja. A másik meg, hogy akik szövetkeznek a Tálibokkal azoknak bizonyára kölcsönös haszon lesz, hiszen Afganisztánban nagyon nagy mennyiségben megtalálható a Lítium, ami nagyon sok pénzt, és technologiát hoz a házhoz.
Egyszer azt halottam, hogy Amerika mindig is ezt csinálta, háborúzott, kivonult, és kommunizmust, vagy szocializmust hagyott maga után. Lehetséges ez lesz most Afganisztán jövője is?
+ Nem tudom már hol halottam ezt, szóval felpontozom, és megköszönöm aki mond példákat.
A tálibok radikális iszlamisták.
A kommunizmussal meg ez nem fér össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!