Kadhafi tényleg egy jóságos, szuper államférfi volt, akit a gaz USA megölt és Líbiát tönkretette vagy ez is egy ostoba propaganda nosztalgia?
https://www.youtube.com/watch?v=8eIBjPkkOm8
Érdemes elolvasni a kommenteket.
Líbia mint földi paradicsom lehetett volna? Visszasírják Kadhafi-t?
Én tudtommal az irányítása alatt totális diktatúra volt és nem éppen úgy éltek akkor sem a líbiaiak, mint a svájci nyugdíjasok.
9#
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Nyugat által beszervezett líbiaiak tették ezt.
Egy fél országot nehéz lenne beszervezni.
Azok nyúvasztották meg, akik akik a szopós végén voltak a cerkának.
#12 / hypno:
Te most valami agitátor vagy, hogy a demokrácia exportot is bevéded ?
Szaúd-Arábiában rémbuta elnyomás van Líbiához képest, ott nem érdemelné meg a Király / imámok / kádik, hogy a csatornából rángassák elő őket, és húzzák őket karóba ?
A franc se védi. Csak éppen az emlékezetem kicsit hosszabb az aranyhalakénál és még emlékszem arra, hogy mi történt 11-12 évvel ezelőtt.
Az meg, hogy mi van más országokban, meg ki mit érdemelne, pont közömbös abból a szempontból, hogy Kadhafit a saját népe nyuvasztotta meg. A jóságos diktátor imázs meg úgy hazugság ahogy van.
#14 / hypno:
Araboknál lehet választani a butácska, de tolerálható diktátor, a vahhábista uralkodó, és az anarchia között, a demokrácia nem járható út, ahogy próbáljátok beállítani.
Ha a nép lelkesen visszhangozza az Allah Akbar-t a zöld mártírkendőt viselve (férfiak szokták), Szaddám / Asszad / Kadhafi-t jelképező szalmabábút égetve, olyankor a tömeg a hülye, és nem tudja, mit akar ...
Ne vetítsd rám a perverz gondolataidat. Hol írtam én, hogy a demokrácia működik arrafelé? Te ugrottál rám, hogy bevédem a demokrácia exportot, amikor arra találtam célozni, hogy egy ország lakosságának felét nem lehet csak úgy beszervezni. Ott komoly (és leginkább szemét) dolgokat tesznek az emberekkel, ahol egy fél ország felkelésbe kezd és külföldi zsoldosokat kell fogadni, hogy a főnök helyzetben maradjon.
Az meg ténykérdés, hogy egy polgárháborút akár a felkelők is megnyerhetnek, nem csak a regnáló hatalom.
Te úgy gondolom civilizált vagy.
Akkor is az lennél, ha egy iskola látogatáson a lányod megtetszene a nagy népi dzsamahirija vezérének, aztán már vinnék is hogy a kedvét töltse vele?
#16 / hypno
A hétköznapi, békés polgárok, akik érezhetik a rendszer visszásságait, azok a Demokráciát ! Jólétet ! hasonlók jelszavakkal tüntetnek, nem pedig az Allah Akbart sikoltozzák, a Koránt lobogtatva és a Kalasnyikovot a magasba emelve, ahogy a valóságban rendre történik.
Mivel magyarázod, hogy rendre az 1000 szabadcsapatból álló Iszlamisták (an-Núszra, Al Kaida, Iszlám Állam, az Emír Fiai, és sok hasonló nevű) nyernek, meg nekik is van utánpótlásuk, nem pedig a Mérsékelteknek ?
A jelenkori, 2010-es Arab Tavaszon kívül is Iránban Iszlám forradalomra volt igény, nem pedig egy Polgári párt váltotta a túlkorrupt Sahot (akit nem mellesleg az USA tartott ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!