Lengyelország kilép az EU-ból?
Nagyon bekeményítettek a lengyelek, kimondták, hogy a nemzeti jog fölötte áll az uniós jognak, viszont az EU ragaszkodik, hogy Brüsszel a legfelsőbb fórum és kötelező a jogállamisági normák betartása.
Rezeg a léc, szerintem nem lehetetlen, hogy létrejön a Plexit.
azért is érdekes nekünk, mert a magyar törvényeket sem fogadják el az EU-ban, például a gyermekvédelmi törvényt, márpedig szerintem egy népszavazás eredménye az lenne, hogy inkább lépjünk ki, mint hogy homoszexuálisok zaklassák az óvodásokat, pedig jó lenne benn maradni
Csűrheted csavarhatod, de attól még nyilván képviseli egy ország kormánya a lakosságát.
Ugyanis ez a demokrácia alapja.
Nem az történik, amit mindenki szeretne hanem az történik, amit a többség szeretne.
cinikus vagy.
te is tudod, hogy a fidesz nem képviseli a magyarságot, nincsen demokrácia és a többség nem ért egyet a fidesz önkényével.
Te vagy a cinikus. Gondolom, nem tudod, mit jelent, azért írtad..
Demokrácia van, a többség dönt. A legutóbbi választáson a többség a fideszre szavazott.
Remélem jövőre is úgy lesz, nem akarok ötszörös gázárat.
Szerintem megkapta a jogosítványt a Fidesz a múltkori választáson, hogy Magyarország ügyeit négy évig intézze, kormányt alakítva, az más kérdés, hogy esetleg azóta megváltozott a helyzet és a következő választáson az egyesült ellenzék majd leváltja. Szerintem van rá esély, de arra is, hogy marad a Fidesz-Kdnp koalíció, sok függ a választási kampány eseményeitől, lesz e akkor pont terrorakció valahol, vagy fideszes botrány, mint a Szájer volt, vagy a Borkaiféle, illetve sarokba szorítják e a Dobrevet, hogy mit is ért 'európai minimálbéren'?
Annyi azonban bizonyos, hogy bármelyik politikai erő is kerül hatalomra, az intézkedései nem csak a saját támogatói, hanem az akkori ellenzékbe kerülők sorsát is befolyásolni fogja és természetesen az EU akkori gazdasági, pénzügyi politikája is ennek megfelelően fog hazánk irányába változni.
Mellesleg én tartok tőle, hogy ha időben nem kapunk meg pénzeket, azt később már fújhatjuk, új problémák lesznek, új nehézségek, például a Covid utáni gazdasági helyreállítás pénzei elfelejtődnek, ha a covid nem múlik el, esetleg még nagyobb problémákat fog okozni, mondjuk a mortalitás növekedésével, amire minden esély megvan. Ekkor még nehezebb gazdasági helyzet áll majd elő és annak kihívásai miatt a korábbi, a sokkal kisebb hatású gazdasági problémák orvoslása anakronisztikussá változik, mondjuk azért, mert minden erőt az éppen aktuális válság kezelése köt majd le. Szerintem amit most nem kapunk meg, vagy kapnak meg a lengyelek, azt később már maradéktalanul nem is fogjuk, csak esetleg valamennyit belőle, de lehet, hogy az új támogatásokból meg annyival kevesebb jut majd.
A Lengyel lakosság 80%ban Eu párti, plusz a kormányuknak nincsen tejhatalma 2/3os többsége, mint nálunk így sima kormányzati többséggel sem tudnák elindítani a kilépést, akár akkor is ha nép ezt ellenzi.
Míg nálunk orbán akár ezt is megtehetné sajnos jövő tavaszig, amíg 2/3a van.
Ami valószínűsíthető, főleg most, hogy elindult ellenük a napi másfél millió eurós büntetés a bíróságaik miatt és annak fényében, hogy a lakosság mennyire Eu párti, hogy meg fogják buktatni a despota vezetésüket záros határidőn belül.
A Magyar verzió pedig más. Mert orbán csak a szavazói miatt dumál össze vissza az Eu ellen. A valóságban a legtöbb dologban együttműködik. Valamint a jogi kiskapuk kijátjszására van specializálva és nem megy nyíltan szembe velük, mint most tette a Lengyel kormány. Tehát amikor életbe lépne egy komolyabb szankció a fidesz ellen, engedelmeskedik és megszűnik az eljárás. Majd miután megszűnt, már másnap újra nem tartja be és újra indul a fél-1 éves vizsgálat. Ezért ő inkább köznevetség tárgya, ugyanakkor viszont jogilag megfoghatatlan egyenlőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!