Lengyelország kilép az EU-ból?
Nagyon bekeményítettek a lengyelek, kimondták, hogy a nemzeti jog fölötte áll az uniós jognak, viszont az EU ragaszkodik, hogy Brüsszel a legfelsőbb fórum és kötelező a jogállamisági normák betartása.
Rezeg a léc, szerintem nem lehetetlen, hogy létrejön a Plexit.
azért is érdekes nekünk, mert a magyar törvényeket sem fogadják el az EU-ban, például a gyermekvédelmi törvényt, márpedig szerintem egy népszavazás eredménye az lenne, hogy inkább lépjünk ki, mint hogy homoszexuálisok zaklassák az óvodásokat, pedig jó lenne benn maradni
#2: „...idő kérdése hogy kivágják őket az EUból”
Ha ilyet lehetne, akkor Magyarországot már rég kivágták volna :-D
De nem lehet, mivel ilyen lehetőséget nem tartalmaznak az EU alapokmányai. Ezért is érthetetlen hogy mi ez az egész hablatyolás a polexitről. Amíg a lengyelek maguk nem kérelmezik a kilépést (erre történetesen nulla az esély) addig mindenki marad a helyén.
Nem fognak kilépni. Még az Egyesült Királyság is extra mély xarban van a Brexit miatt, hát akkor mi lenne Lengyelországgal? Tetszik vagy sem, az EU nélkül Lengyelország kb Fehéroroszország szintjén lenne, a kilépéssel meg keletkezne több millió munkanélküli, mert Lengyelország az EU Kínája úgymon, a "Made in EU" feliratú dolgok 90%-át Lengyelországban szerelik össze vagy állítják elő.
Meg mi lenne velük a kilépés után? Orosz érdekszféra abszolút tabu, gyűlölik az oroszokat. Ukrajna az EU-ba igyekszik, Belarusz már kb majdnem Oroszország része, a többi szomszéd meg mind EU-tag.
Eddig én is úgy gondoltam, mint itt az értelmes többség, tehát, hogy nem lesz semmiféle plexit, viszont ma olvastam, hogy az EU napi 1 millió eurora bünteti a lengyeleket, amíg nem soros emberei bíráskodhatnak Lengyelországban..
Így már szerintem lett realitása annak, hogy kilépnek maguktól.
Sajnos utánuk mi is kénytelenek leszünk menni, ha már nem marad szövetségesünk az EUban.
De ez se gond, majd csinálunk EU2t, a kelet európai országokkal, gyerekvédelmi törvénnyel, meg végre megvédhetjük a határainkat, vagy csak szépen átszállíthatjuk a migránsokat Ausztriába.
Jó lesz az is, mindennek van előnye.
Velünk már csinálják ezt, bár azt nem tudom, hogy számunkra mennyi megy le naponta. Erre mondta OV, hogy késlekednek a kifizetéssel, mert ő úgy véli, hogy ki fogják majd később fizetni.
Egymillió euró nekünk polgároknak hatalmas pénz, de ahhoz képest, hogy százmilliókat, vagy milliárdokat kapunk évente, nem is olyan sok, bár ugye sok kicsi sokra megy, durva dolog egy ilyen szankció és még növelhetik is az elvonást, ha nekik úgy tetszik.
Mi még nem kaptunk büntetést, csak késik a pénz.
De igen, abban egyetértek, hogy a baj az, hogy ilyen megtörténhet, összegtől függetlenül. Bármikor hozzárakhatnak néhány nullát és akkor már egész más lesz a helyzet.
de ne mi-ben meg ne magyarországban fogalmazz már bakker!
csak és kizárólag a fideszre vannak kibukva, ők meg nem egyenlőek a magyarokkal.
jövő tavaszig meg hiába indíthatná el a többségével a fidesz a kilépési folyamatot, a bukásuk után értelem szerűen ez törölve lesz és indulhat ellenük az eu ügyészségi eljárás.
a fidesz ellen...nem pedig a magyarság ellen.
amint ezzel megvagyunk, már jönni is fog tovább a pénz, visszamenőleg is.
mert ne legyenek ábrándok, amíg fidesz van addig egy fillér nem fog jönni többet az eu ból, itt van a vége.
Ugyan már. 11 éve van fidesz, 11 éve jon a pénz. Most akadt be először, ahogyan egyébként még sok másik országé is.
Nyilván visszamenőlegesen fogják ezt kifizetni, hiszen nem hónapra vonatkozik az összeg hanem egy többéves ciklusra.
EU Ügyészség egyébként nem létezik. Így EU ügyészségi eljárás sem lehet, hiszen ilyen nincs... :D
A fidesz pedig csak egy párt. Ami ennél sokkal fontosabb, az a magyar kormány. A magyar kormány igenis képviseli az országot és a lakosságot.
Nagyon helyesen, elvégre legutóbb is 2/3dal lett megválasztva.
Most olyan arány biztos nem lesz, elvégre kezdik elfelejteni az emberek, hogy milyen volt a baloldali kormányzás (=adók orrba szájba, semmilyen kedvezmény vagy könnyítés), de azért szerintem most is újraválasztják a fideszt.
Talán majd ha Gyurcsány végre eltakarodik a politikából, akkor lesz esélye a baloldalnak.
nem képviseli se a 3 milliós ellenzéki szavazókat, se a 2.8 millás fidesz szavazókat és nem képviseli a magyarságot se.
csak és kizárólag a saját holdudvarát képviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!