Miért nem lehet már elengedni a jaráványügyi korlátozásokat úgy, hogy aki akar oltakozni az megteheti a többiek meg vessenek magukra?
Még most is egy csomó országban teszthez meg oltáshoz van kötve a beutazás és jópár szolgáltatás igénybevétele, de egyre több helyen hallani, hogy további korlátozások várhatók, vagy a kötelező oltást terjesztik ki.
Viszont ha az oltás véd, akkor úgyis megvédi a beoltottakat, ha meg nem véd, akkor minek erőltetik.
Miért nem lehet már elengedni teljesen a jaráványügyi korlátozásokat, hiszen aki akar, az beoltathatja magát, ő védve lesz, nem lesz beteg, aki meg nem, az vessen magára, beoltathatta volna magát?
Most egymást hibáztatják az emberek, az oltottak az oltatlanoktól félnek, az oltatlanok meg azt mondják, hogy az oltottak okozzák a bajt. Ez pedig nagyon nem helyes.
Esetleg lehetne azt is mondani, hogy az oltottak és oltatlanok arányában biztosítják a kórházi férőhelyeket, tehát ha a lakosság 70%-a van beoltva, akkor az ágyak 30%-át vehetik csak igénybe az oltatlanok, de amúgy hagyjunk mindenkit békén élni az életét.
Nem tudom, hogy az utolsó 5 válaszoló kap-e valami pénzt azért, amiket ír, vagy tényleg komolyan elhiszik ezeket. A korábbi válaszokban írtakra nem is reagálnak, csak lökik a propagandaszöveget meg megy az érzelmi manipuláció.
"ezek az emberek a lezarasok ellenere is kuzdottek" - persze, és tiktokvideókat készítettek arról, hogy csapatban táncolnak, amit nem 5 perc alatt gyakoroltak be.
Én egy embert sem ismerek, aki vígan élvezkedett otthon. Olyat viszont sokat, aki home office mellett az óvodás gyerekeiről is gondoskodott, és/vagy az iskolás gyerekével tanult. Sokan elvesztették a munkájukat, megélhetésüket, tönkrement a vállalkozásuk. Az egészségügyi dolgozóknak legalább volt munkájuk, a gyerekük mehetett oviba/suliba és kaptak fizetést.
Én inkább maradok remete, ha nincs más megoldás. Hiába oltatná be magát minden élő ember, a koronavírus akkor is köztünk marad, ezt hivatalosan is kimondták. Nektek oltottaknak jön fél évente 1-2 újabb oltás, amíg mind bele nem rokkantok. Ha a magasabb érdekek úgy kívánják, gondolkodás és különbségtétel nélkül be fognak megint zárni mindent és mindenkit, úgy, mint most Ausztráliában. Leveszed a maszkot az utcán, mert ennél vagy elszívnál egy cigit? Jönnek a rendőrök és a földre tepernek, meg sem kérdezik, be vagy-e oltva vagy sem. Felveszi egy kamera, hogy tüsszentettél a liftben és el merted hagyni a házadat? Hajtóvadászat indul ellened.
https://www.youtube.com/watch?v=8Qf5l2nmWOY
Olvastam egy jó mondást: You can't comply your way out of tyranny...
Mindenki aki azzal henceg, hogy ő aztán nem fél, meg letojja.
Tudjátok ki etessetek ezzel?!😁
Egész nap erről beszéltek!
Ha annyira nem féltek, nem hisztek, akkor jó lenne már lekattanni a témáról, akkor talán el is hinnénk. De van jó pár oltatlan vagy virustagado ismerősöm, sőt, rokonom(!)
Másról se lehet velük beszélni. Zaklatják, lenézik, beszolnak az oltottnak, maszkot viselőnek, de kb három mondatot nem lehet vele beszélni másról. Ha megkerdezed mit ebedelt, tuti hogy a harmadik mondata már: nem oltatok, vírus, nincs vírus- stb-rol szól!
Egyszerűen nem lehet velük másról beszélni. Baromira farasztóak már ezzel a frusztrációjukkal. Es nem hagynak élni. Már kerülöm őket mert rohadtul unom.
Jobban félnek mint bárki. Izomból tagad mindent, hulyez le mindenkit, keresi a hasonszőrűeket , hogy megnyugodjon a tömegben, és folyamatosan csak nyomja nyomja nyomja..egyfolytában itt meg a facebookon lóg, reggeltől estig ezzel foglalkozik. De ő nem, nem fél, nem hisz...aha, hat hogyne..
Foglalkozzatok mással. Eldontottetek mit akartok, senki se áll fegyvert a fejetekhez szegezve, hogy a nap 24 órájában ezen nyavajogjatok, és zaklassatok mindenki mást. Nincs dolgotok.
Van család, barátok, utazzatok, bulizzatok. Ne foglalkozzatok ezzel ennyit, mert már teljesen bele vagytok hulyulve. Nem kell. Mindent lehet.
#23 Ez megint csak egy nagy rakás üres általánosítás...
"Az látszik, hogy a laikusok milyen szinten hiszik el a propagandadumát a média rettegtető álhíreit és dőlnek be a média pánikkeltésének. Rohannak oltakozni, mert azt mondták, hogy különben mindmeghalunk."
A 20-as válaszomban is leírtam, hogy az emberek nagyrésze már nem fél a vírustól. Hol élsz te, hogy szerinted itt midnenki pánikol? Ez maximum tavaly március áprilisban volt igaz amikor még tényleg sok ember parázott köztük anyám is, de ahogy telt az idő szép sorban rájöttek a legtöbben, hogy nincs ok a pánikra.
Azért mert valaki elment oltati, az nem azt jelenti hogy halálosan retteg az oltástól ember. Én pl azért mentem el mert úgy voltam vele hogy miért ne. Ahova mennem kellett szó szerint nincs 100 méterre a lakásomtól, szerencsére nagy sort sem kellett kivárnom és én nem félek a mellékhatásoktól és nem kellett fizetnem sem érte.
A laikusoknak van persze egy másik oldala is akik meg az oltástól rettegnek mert más emberektől akiknek sokszor köze sincs a témához azt hallották hogy ez most valamiért teljesen más mint az eddigi oltások.
Mondhatnám hogy kialakult az hogy egyesek azt akarják csak elfogadni amit egy bizonyos kisebbség mond és nem a maisntream media mert jujj az csak rossz lehet...
"Elhiszik, hogy a politikusok csakis igazat mondhatnak és az orvosok nem parancsra, engedelmeskedve a hatalmi hierarchiának teszik azt, amit tesznek"
Menj a francba ezzel meg komolyan. Szerinted melyik épeszű ember gondolja hogy a politikusok nem szoktak hazudni? Ha ennyire hülyének nézed az embereket azzal magadat is leírod.
Azt nem értettem sose ebbe a rohadt logikában, hogy ha még így is lenne akkor te mint laikus honnan tudod jobban mint a manipulált szakember? :D
Értem én hogy nem tetszik a hivatalos verzió mert szerinted kamu de milyen alapon tudod TE kitalálni hogy na akkor hogy is van ez valójában? Max feltételezéseid lehetnek.
Vagy találsz egy szakembert aki szembemegy a mainstreammel és akkor ezerrel belékapaszkodsz és elhiszed hogy na akkor biztos ő mond igazat és ő tudja jól mert nem azt mondja amit a többiek és neked ez tetszik így máris szimpatikusabb.
Én is kérdezhetném, hogy mivel jövő év elején lesz 1 éve hogy elindult a nagy oltakozás és nagyon nagyon nagyon nagyon kevés embernek lett komolyabb baja esetleg halt bele BIZONYÍTOTTAN az oltásba akkor miért nem megy el vére mindenki az a rohadt oltást felvenni amikor 99% eséllyel nem lesz tőle semmi bajod és semmibe nem kerül?
Gondolom majd jöttök a laikus szövegetekkel hogy de mi van ha 2-3 év múlva derül ki a mellékhatás.
Jobban érzik magukat attól, ha téged vagy másokat állítanak be hülyének és parazósnak. Lefogadom, hogy fele annyit nem foglalkozol a témával mint az ilyen emberek. Ha nem félnének akár a virustol akár az oltástól már rég nem foglalkoznának ezzel, hanem letojnák magasról.
Milyen korlátozások? Most jönnek rokonok külföldről. Hétvégén a szomszédban voltunk ..sehol semmi nem kellett. Esténként gyakran összejövetel van, bárokban, szórakozóhelyeken. Járok úszni. Sehol nem kérnek semmit.
Vagy arra gondolsz, hogy pl az egészségügyi intézményekben van ahol kötelező a maszk vagy az oltás?
En nem vagyok eü-s, és semmilyen korlátozást nem tapasztalok. Semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!