Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ausztráliában és Új-Zélandon...

Ausztráliában és Új-Zélandon miért olyan marhák, hogy 1 (!!) fertőzött miatt már több millió embert karanténba tesznek, meg lezárnak mindent?

Figyelt kérdés
Komolyan, egyetlen fertőzöttről van szó. Mi értelme emiatt egy komplett országot szívatni?

2021. aug. 18. 12:24
1 2 3
 11/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
89%

Nem sorolnám fel a szokásos tényeket, csak eggyel próbálnám meggyőzni a kérdezőt:

Ausztráliában és Új-Zélandon csírájában elfojtották a vírust és utána simán mentek a tömegrendezvények, itthon meg bő egy évig semmi.

Én már korábban is felvetettem, hogy inkább legyen egy hónap full lezárás, mint egy év lazább, ez lett a válasz:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__110..

2021. aug. 18. 14:08
 12/22 Andizsuzsi ***** válasza:
98%

"A halottaink többségben már úgyis idősek voltak, vagy eleve volt valami krónikus alapbetegségük ami miatt amúgy is meghaltak volna 1-2 éven belül!"

Annyira tudtam, hogy jönni fog egy ilyen válasz. És nyilván aki öreg és amúgy is pár éven belül meghalt volna, annak természetes, hogy egy lélegeztető gép végén, egyedül, a családjától elzártan, gyakorlatilag minden emberki kontaktus nélkül fullad meg.

2021. aug. 18. 14:19
 13/22 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik vásárlónk 28 éves unokája meghalt covidban, olyan alapbetegséggel, amivel a nyugdíjat is simán megérhette volna. Ez nem egyedi eset volt.
2021. aug. 18. 14:31
 14/22 anonim ***** válasza:
16%

4-es

az a 30 ezer halott, nem mind covidban halt meg, ősszel és tavasszal is olyan halottakat is oda soroltak, akik átestek a covidon, aztán másban haltak meg pl. kórházi fertőzésben...vagy ott a tavalyi eset, a végstádiumú leukémiás lányt covid áldozatának tüntették fel.

2021. aug. 18. 14:38
 15/22 anonim ***** válasza:
27%

5 éve lakok itt, 4-5 hete megjelent egy csótány.

Aznap este befújkáltam minden lehetséges útvonalat, de másnap mégis már kettő volt.

Szóval egy egész flakonnyit kinyomtam megint és utána két héten át minden második nap.

Azóta sem láttam egyet sem

Szerintem jól csináltam.

2021. aug. 18. 15:16
 16/22 Alex Fly ***** válasza:
84%
Hát látod, ott olyan marhák, hogy számít nekik valamit az emberélet, nem pedig kampánycélokra és a teljhatalom megszerzésére használják fel a vírványt, mint egyes felvilágosultak...
2021. aug. 18. 16:54
 17/22 anonim ***** válasza:
23%
Az összes lezárás mániást jól pofán kell most már verni, így az oltások után. Elég volt az agynélküli lock down tálibokból.
2021. aug. 18. 17:16
 18/22 anonim válasza:
93%
Uj-zélandi vagyok. Az utóbbi évben normális életet éltünk, minden korlátozás nélkül, pont azért, mert ilyen intézkedéseket hoztak mindig ha felbukkant a közönségben egy egy eset. Ez most hasonló. Ha megvárjuk hogy terjeszkedjen, akkor sokkal hosszabb lezárás kell majd, hogy kordában tartsuk. Azzal, hogy igyekszünk teljesen kiküszöbíteni a vírust a közönségtől, normális életet élhet az ország 99 százaléka. Pár hét és túl leszünk ezen, megnézik min lehet javítani a rendszeren, és újra szabadság lesz. Itt szinte mindenki egyetért ezzel a stratégiával.
2021. aug. 19. 00:47
 19/22 anonim ***** válasza:
96%

pontosan, ahogy 18-as írja. Eddig azért volt minimális számú eset, mert mindenki aki bejött az országba, karanténba került 14 napra és többször tesztelték. Ha pozitív lett, akkor nem engedték közösségbe.

Most hogy van közösségi eset, ami tegnap tényleg csak egy volt, de ma már 21 van, ha most nem izoláljuk magunkat, akadályozva a vírus terjedését amennyire lehet, akkor egy hét múlva ezer lesz, aztán úgy járunk, mint India.

A tavalyi, heteken át tartó teljes lezárás után, egy évig gyak. nem kellett semmiféle restrikció, az életünk visszatért a vírus előtti időbe - és fenntartottuk a karantént. Utóbbit enyhítették, hogy Au-NZ között könnyebb legyen közlekedni, sajnos a NSW-i delta utat talált ide, de majd' egy évig semmi más nem.

Lehet abszolút idiótának lenni és egy esetre adott válasznak tekinteni a lezárást, meg lehet úgy is, hogy nem a politika mondja meg, hogy mit kell csinálni járvány esetén, hanem az egészségügyi szakemberek. Új-Zéland az utóbbi utat járja, ennek köszönhetően 26 embert veszített el az ötmilliós ország a Covid miatt. Nem harmincezret.

És közben kidolgozott az állam egy karantén-stratégiát, egy működő contact-tracing rendszert, ezerrel pörgő tesztelőállomásokat és online bookolható oltópont hálózatot - ezeket mind újra használni tudjuk egy esetleges másik járvány idején.

Nem beszélve arról, hogy elérhető financiális támogatás magánszemélyeknek és bizonyos cégeknek, amik nem tudnak otthonról dolgozva működni. Itt sem ment minden tökéletesen, de dolgoznak ezeknek a rendszereknek a javítgatásán és közben nem halnak meg az emberek olyasmiben amit simán túl is lehetne élni.

2021. aug. 19. 04:47
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

FYI: mára már 31 aktív delta eset van, a lockdownt kiterjesztették az egész országra jövő szerdáig, utána meglátják.

már a fővárosban is van eset

2021. aug. 20. 09:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!