Mi a garancia abban, hogy a táliboknak tényleg békés uralmuk lesz?
Semmiféle garancia nincs rá, viszont az elkövetkezendő néhány évben valószínűleg először a saját házuk táját "rakják rendbe".
Ők is tudják, hogy az öbölbe is visszamentek az amerikaiak...
A külpolitikájuk lehet békés.
Vannak radikális iszlamista teokráciák, amiknek békés a külpolitikája.A határaikon belül viszont van minden a korbácsolástól kezdve.
Biden alatt nem valószínű, hogy visszamennek az amerikaiak. Hacsak nem történik valami nagy szabású terrortámadás.
A tálibok visszahozzák/visszahozták a saria törvénykezést. Egyébként az ottani hadurak egymás között is hadakoznak, igazán sosem lesz béke.
Mindenesetre Vietnám után az amcsik megkapták a második nagy pofont.
A maga módján szörnyű ez az egész még akkor is ha nem a mi haborunk. Igen az afgan férfiak nem védték meg a hazájukat de ezért a gyerekek is bunhodni fognak. Igen lehet hogy a külpolitikajuk békés lesz, de hogy az ott eloknek pokol az biztos.
Igaza van Amerikának abban hogy kivonul. Ez nem az ő haborujuk, minek harcoljanak másnak az országaert. Tudom hogy ők fegyvereztek fel őket, tudom hogy miért. De ha én lennék biden helyében hogy újonnan kerülök az elnöki székbe én is úgy döntenek hogy szálljunk ki a háborúból.
Amerika mindig is gazdasági és/vagy politikai érdekei miatt háborúzott.
Tartok tőle, hogy a mostani kivonulás egy újabb háborúhoz vezet.
A következő célpont Irán lehet.
Egyébként az iszlám államokban az iszlám miatt többé, kevésbé az iszlám törvénykezés évényesül, ami meglehetősen férfi központú. Ez igaz még a "puhább" iszlám államokra is. Lásd: Törökország, Malájzia, Indonézia, stb.
Ezen semiféle "arab tavasz", külső "demokratizáló" beavatkozás nem változtat, csak egy vákumot idéz elő, amit a radikalista erők kihasználnak. Lásd: Irak, Szíria, Libanon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!