Mennyire oldhatja meg a rasszuzmus kerdeset a Black Lives Matter nevu mozgalom?
Várhatóan csak annyi változik, hogy a faji kérdés még inkább tabutéma lesz (a jogvédőket kivéve), az emberek inkább elfojtják. A Me too mozgalom hatására is szerintem a férfiak óvatosabbak lettek, sokan gondolhatják, hogy akkor inkább meg sem dicsérik a hölgyek külsejét, nem udvarolnának munkakapcsolatban érintettnek, nehogy később valami baj legyen belőle. A BLM hatására a rendőrök is óvatosabbak lesznek. Ha fekete környékre hívják őket, fekete is érintett valamiban, akkor inkább kerülik majd az ügyet, konfliktust, nehogy megvádolják, hogy rasszista.
Ezeknek lehet előnye, de hátránya is. A feketék szerintem eddig is az elkülönülésük és az elburjánzott bűnözés miatt szenvedtek inkább az amerikai városokban, nem a fehér, hispán rendőrök miatt. Ha nő a bizalmatlanság feléjük, azzal csak rosszabbul járnak, így összességében negatív is lehet a mérleg.
A negatív rasszizmus ellen a pozitív mintakép a leghatékonyabb ellenszer. Minél több néger/cigány lenne, aki törvénytisztelő életet él, nem kerülnek szembe a hatóságokkal, rendes, szorgalmas, megbízható polgárokat látnának a közösségükben, úgy tűnnének el a negatív rasszista sztereotípiák. A pozitív rasszizmus (például cigányok jók a zenében, afroamerikaiak a kosárlabdában, ilyesmi) pedig szerintem nem is zavarja a közösségeket, lehet még büszkék is az ilyen, a társadalomban elterjedt faji előítéletekre.
1. A BLM marxista racebaiter-ek gyülekezete
2. Ahogy egy amerikai szájából hallottam: a rasszizmus soha nem fog teljesen megszűnni mert valójában mindkét politikai oldal érdekelt a fenntartásában hiszen ha eléri az elit (amely átível mindkét oldalon) hogy az emberek a különbségekre koncentráljanak ahelyett ami közös az egy igen hatásos szalámitaktika annak a megelőzésére hogy az (utóbbi másfél évben különösen) egyre elszegényedő dolgozó emberek összefoghassanak ellenük.
Ha nem vennéd észre pont ez volt a cél. Ha odaát élnél és ezt írnád közösségi médián a demokraták körbemutogatnák a kommentedet mint a véres kardot hogy hergeljenek mindenkit ellened és hogy morálisan feljebbvalónak hazudhassák magukat.
Tudom hogy ez volt a cél, viszont úgy tűnik most fordult a kocka, lassan már nem lesz olyan aki nem rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!