Kína ismét partraszállást gyakorolt Tajvannál. Ezek után még mindig az USA az ellenség?
Még mindig nem értem azokat az embereket, akik ezek után is az USA-ban látják az ellenséget, provokátort. Ugyanez volt a helyzet az orosz-ukrán konfliktusnál is, érdekes módon akkor is az USA-t szapulták a magyarok. Nem gondoljátok még most sem úgy, hogy a kínaiak mennek túl messzire?
És mit zavar az téged? Tajvan része, csak egy renegát rezsim uralja még - egy ideig.
Kína ide akarja hozni az elit egyetemét, hogy megdobja a magyar felsőoktatás színvonalát, az USA nem.
Kína meg akarja finanszírozni a magyar infrastruktúra fejlesztését (vasút), az USA nem.
A kínai diplomácia minidig udvarias és tisztelettudó Magyarországgal, az amerikai nem.
Kína súlya nő a világban, az USA súlya csökken.
"Kína ide akarja hozni az elit egyetemét, hogy megdobja a magyar felsőoktatás színvonalát, az USA nem."
Volt itt menő USA egyetem... azóta Bécsben van, hála a kormánynak. Meg amúgy remélem, nem vagy annyira naiv, hogy azt gondolod, Kínát érdekli a magyar oktatás színvonala. Ők a befolyásukat növelik a térségben az oktatáson keresztül, ahogy tette a CEU is, ezért is fájt Orbánéknak.
"A kínai diplomácia minidig udvarias és tisztelettudó Magyarországgal, az amerikai nem."
Miután a jelenlegi kormányzat éppen csak nem térdel le eléjük, mint egy kiskutya, nyilván jó a viszon. Mivel az USA jelenlegi rezsime, és értékei ellen többször is nyíltan fellépett a magyar kormány, így ők kevésbé haverok. Nem bonyolult dolog ez.
#1 Egy igazi bégető 🐑 vagy.
Orbánék zavarták el a CEU-t és most a nagy elit egyetemet akarnak idehozni azért, hogy Európát is ellepjék a kínai kommunisták. Persze mindezt a magyarok pénzén.
Vasútfejlesztést megakarja finanszírozni Kína, de jóóó nekünk. Csak azt felejtetted el, hogy épp kínának építjük, hogy a vackai előbb Európába érhessenek. Szintén a magyarok fogják megfizetni ezt is.
Mit jelent, hogy udvarias a diplomácia? A kínaiak kávéval várnak az amerikaiak nem? Amúgy te ott szoktál lenni ezeken a találkákon és látod, hogy mennek a dolgok?
Az viszont kétségtelen, hogy nő Kína súlya a világban, csak szerintem nem asszisztálni kellene/Fudan egyetem, Budapest-Belgrád vasút, kínaiak letelepedése/ hanem fékezni őket. De a fidesz biztos jól csinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!