A germán országokban miért nem támasztották fel úgy a rúnaírást, mint nálunk a rovásírást?
Figyelt kérdés
Pl. átmész az osztrák határon Burgenlandra, és egy falu neve sincs kiírva ógermán rúnákkal, mint nálunk rovással.2021. júl. 17. 22:22
1/9 anonim válasza:
Mert ők elégedettek a jelenükkel, így nem a múltban keresik a dicsőséget.
2/9 anonim válasza:
Osztrakoknal csak egy runat lattam kiirva korabban: "ne lopj magyar!"
3/9 anonim válasza:
Nálunk sem támasztották fel, hanem kreáltak egy hasonlót.
4/9 anonim válasza:
Nálunk azon kívül, hogy a helységtáblákra használják kb. semmi nincs vele. Az ember jó ha 1%-a ismeri őket...
5/9 anonim válasza:
4-es, igen, pont erre gondoltam én is: látom rovásírással és latin betűvel is a helység nevét kiírva - és mégse tudnám elolvasni a rovásírást. Szóval teljesen megalapozatlan dolog azt mondani, hogy Magyarországon használatban van a rovásírás.
6/9 anonim válasza:
Nálunk is hobbiból ismeri pár érdeklődő. A németeknél meg elég rossz szájíze van a „múltbeli dicsőségbe révedésnek”.
7/9 Balasa Bence válasza:
Mert a németek hamar elfelejtették az ősi múltat. Ők a kereszt felvétele után nem lettek rabszolgák, épp hogy ők lettek a pápa serege, akikkel a magyarokat akarták kiirtani.
A nemzetiszocializmus próbálkozott a régi német kultúra néhány elemének a visszahozásával: a német latin betűs íráskép használata, de emellett a rúnákkal is foglalkoztak.
Az észak-germán népeknél valamivel jobb a hozzáállás az ősi múlthoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!