Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vannak az LMBTQ-mozgalomban...

Vannak az LMBTQ-mozgalomban mérsékelt emberek is, vagy mindenki olyan radikális, mint a vezetők?

Figyelt kérdés
A vezetők meglehetősen radikálisnak tűnnek, izomból akarják toleranciára kényszeríteni a 95%-os többséget, illetve az orra alá dörgölni a témát a nap 24 órájában, noha a többségből elég sokan idegenkednek a témától. Ahogy tették ezt nemrég a magyar szurkolókkal is. Most meg is büntettek minket fociban, az EU pedig eljárást indított ellenünk. Tüntetésben is radikálisak, sosem bontják ki az igazság minden szeletét, olyanokkal jönnek, hogy betiltják a Harry Pottert, őket a gyerekek védelme érdekli, most épp nagyon elnyomják őket, a többség miatt vannak öngyilkos gondolataik, stb. Mintha mindig tovább mennének egy lépéssel, először csak elfogadást akarnak, másnap már óvodásoknak mondanak nagyon furcsa, nyilvánvalóan beteg dolgokat. Mintha csak a saját érdekük lebegne a szemük előtt a többség érdeke sérelmére is, és egyáltalán nem éreznék, mi erkölcsös és mi nem. Nagyon kevés önkritikus hang van, amely pl. nem homofób törvényez. A vezetők furcsán viselkednek, sokszor nagyon bunkónak tűnnek. Sokaknak vannak megosztó érzéseik a témával kapcsolatban, pl. arról, az evolúció valóban támogatja-e két nem ellentétes nemű ember együttlétét, vagy a másik nem utánzását.

2021. júl. 17. 18:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Bár ez eléggé megoszto téma kérdés érdemes e ezen vitázni.
2021. júl. 18. 14:50
 22/31 anonim ***** válasza:
68%

A gyerekeknek felvilágosítás kell, nem érzékenyités!

A kettő nem ugyanaz....

2021. júl. 19. 10:08
 23/31 anonim ***** válasza:
76%
14#: "A homoszexualitás egy 5-10%-os kisebbség, felesleges megemlíteni is." Tehát kb fél millió embert (ha 5%-al számolunk) felesleges megemlíteni? Akkor a középiskolásokat (496,5 ezer), Debrecen, Szeged és Miskolc összlakosságát (515 ezer) vagy például Málta népességét (514 ezer) is felesleges megemlíteni?
2021. júl. 19. 10:50
 24/31 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit késve érkeztem, de egy valami megfogta a figyelmemet, hogy a kérdező állítása szerint idézem:

"Nem érdekli őket a kislány, akinek mutogatja magát a felnőtt transznemű az öltözőben, a zaklatás, és a többi. "

Két dolgot szeretnék csak hozzákapcsolni. Az első, hogy a legtöbb transznemű embernek erős nemi szerv diszfóriája van. Transz nők esetében, hogy a példánál maradjunk ez azt jelenti, hogy még saját maga előtt is takarja, elnyomja, nem láthatóvá teszi a férfias jellemzőit. (Ha pedig volt nagy-műtét, akkor mit is mutogatna ami nem oda való ugye)

A másik pedig, hogy ez a lehető legnagyobb butaság, már ne is haragudj, hogy a transz nők nem mehetnek be a női mosdóba, vagy jelen példában az öltözőbe. Mert nyilván jobb lenne ha egy nőnek kinéző valaki a férfiak között lenne. És tudjuk ugye, hogy ez oda-vissza működik, a példában említett szegény kislánynak is sokkal jobb lenne, ha egy kigyúrt, izmos, szőrős férfinek kinéző valaki előtt kellene öltöznie...ugye?

De, hogy a kérdésre is érdemi választ adjak: A hétköznapi szürke LMBTQ kisembernek semmi más vágya nincs csak, hogy jogilag ugyanazok a lehetőséget járjanak nekik, mint a többi embernek, hogy ne kelljen megbélyegezve élniük, hogy az orvosok ne tagadják meg az orvosi ellátást, valamint az állam ne nehezítse direktbe a belső békéhez való utat (utóbbi kettő főleg transzneműekre vonatkozik). Nem akarnak ők semmi mást csak a társadalom tagjaiként élni, úgy hogy az senkinek nem fáj, DE nekik is jó.

2021. júl. 20. 09:14
 25/31 A kérdező kommentje:

Ezt nem is értem. Egy beteg ember érdeke nem ír felül több gyerek érdekét... Meg amúgy bárki hazudhatja magát transznak, elő is fordul ilyen...

Az LMBTQ emberek egyenjogúak, ordas hazugság, hogy nem azok. Nincs rájuk vonatkozó diszkriminatív törvény.

2021. júl. 20. 11:00
 26/31 anonim ***** válasza:
85%

25: akkor valószínűleg elkerülte a figyelmed a Los Angelesben történtek....

26: házasodhatnak? Ugyanolyan könnyen fogadhatnak örökbe gyereket? A transzok kényük-kedvük szerint módosíthatják a nemüket/nevüket?

Most nem az a kérdés, hogy egyet értesz-e ezekkel, hanem az, hogy megilletik ugyanazon jogok őket, ami minket?

2021. júl. 20. 12:04
 27/31 anonim ***** válasza:
80%

27) akkor valószínűleg elkerülte a figyelmed a Los Angelesben történtek...

Igen. Nem foglalkozom a világ másik felén élő dolgokkal, számomra a saját érdekem és jólétem a fontos, ha az megvan akkor lesz időm és energiám másokéval és a világ másik felén élő emberekével foglalkozni. De egy példa talán nem türközi az egész társadalmat. Csak mert valaki haláltáborba küldene engem (megtörtént beszélgetés alapján), feltételezem a társadalom többsége nem tenné meg ugyanezt.

Azzal viszont egyet értek, hogy ha lehetővé tennék a házasságot (vagy ugyanolyan jogokkal járó nevezzük bárminek-et), örökbefogadást, egészségügyi ellátást, nem és névváltoztatást ami a "gyógyulás" és a társadalomba való beilleszkedést jelenti, és nem pedofilokkal mosnának minket össze, akkor nem lenne szerintem senkinek semmi problémája. Mindenki élhetné az életét boldogan.

26) Én sem értem a te válaszodat, szerintem én egészen jól megfogalmaztam, hogy mi a probléma a te felvetéseddel (öltöző és kislányok), nem tudom, hogy pontosan a több gyerek érdekének felülírása, hogy jön szóba. 27-es érintette a jogi különbségeket szóval én már csak arra térnék ki, miszerint bárki hazudhatja magát transznak.

Igazad van. Bárki hazudhat bármit, és ha -csak, hogy a te saját példádnál maradjunk- egy nagy szőrős fickó bemegy a női öltözőbe magát mutogatni, mert hogy ő transz nő azt én is elítélem, és nem tartom transzneműnek. Viszont Európában és így Magyarországon is, ahhoz, hogy transzneműnek "nyilvánítsanak" hivatalosan, szükséges egy klinikai szakpszichológus, és pszichiáter által kiállított szakvélemény, amiket pedig nem a két szép szemedért kapsz meg, hanem több teszt és beszélgetés alapján. Ezt pedig nem szívesen adják ki, főleg a mostani időszakokban. Szóval hazudni bárki hazudhat. De aki ezt bizonyítani tudja, eme papírokkal az valóban transznemű. Aki pedig valóban transznemű (és mondjuk nő), az tenni fog azért, hogy ne egy szőrős nagydarab fickót lássanak meg benne, hanem egy kecses, nőies selymes bőrű nőt. (Amúgy olyan szégyenérzet van a legtöbb transzneműben hogy nagy ívbe kerülik az összes nyilvános öltöződ, mosdót stb, szóval ez is biztos valami egyszeri eset lehet amit felkapott a média és világhír lett belőle)

2021. júl. 20. 12:26
 28/31 A kérdező kommentje:
A házasság, család, örökbefogadás férfi és nő dolga, nem egyneműeké. Ahogy egy kecske és egy liba sem házasodhat össze, sőt, sok libát megölünk és megeszünk, tehát nincsenek egyenlő jogaik úgymond, de ez természetes. A transzművétek, beavatkozások szintén óriási károkat okoznak, és semmi hasznot. Előfordul, hogy emberek transzneműnek hazudják magukat, igen gyakran, a pszichológusokat is simán átverik, nekik amúgy nincs is mérlegelési lehetőségük, többletjogokat élveznek a "transzneműek", ha egy orvos megkérdőjelezi az állapotukat, azt kirúgják.
2021. júl. 20. 14:06
 29/31 anonim ***** válasza:
84%

Bele sem megyek a te fura állatos hasonlatodba, mert úgy érzem felesleges.

Viszont, ami nagyon kiüt a szövegedből, hogy szerinted a transzneműek beavatkozása károkat okoz. Azt elárulod, hogy kinek okoz károkat?

Illetve itt szeretném leszögezni, hogy az a 8 pszichiáter, pszichológus, 3 endokrinológus és a háziorvosom akik mind megkérdőjelezték az állapotomat, vagy szimplán megtagadták az ellátásomat még mindig praktizálnak és dolgoznak. Mivel a te álláspontod szerint nem, így ugye megteszed, hogy te értesíted őket arról, hogy ki vannak rúgva? :D

2021. júl. 20. 14:46
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
20as. Az óvodákba ne menjen semmiféle lmbtq ember. Iskolákba igenis kell a normális felvilágosítás. Az internet tele van tevhitekkel, hulyesegekkel. Főleg a szexuális témában. Pl nálunk sokkal több a nem kívánatos terhesség mint egy két másik országban ahol rendesen felvilagositanak... Ez nm amiatt van mert a gyerek utána néz a neten. Ha írok egy cikket h amikor a lányoknak megjon akkori nem eshet teherbe és azt mondom h nagy szakértő vagyok és elolvassa a gyerek és az gondolja h milyen jó aztán hopsz.. Terhes lesz... És nyilván abortusz amit aztán sokan említelnek mert megolod a babát bla bla. Ha a gyerek tudna h mit lehet mit nem akkor nem lenne szükség abortuszra. És ne gondoljuk h majd a szülő elmondja h hogyan kell mert 1 sok szülő nem ért egyet azzal h szexeljen a gyerek és nem mond neki semmi cska megtiltja... A gyerek attól még fogja csinálni. 2 a szülő is mondhat hülyeségeket. 3 ehhez a témához érteni kell ez nm így működik h húzzál gumit aztán nm lesz gyerek. Normális ember kell aki elmegy a sulikba elmond mindent és nm lelki terrort tart az abortuszrol. Kell a felvilágosítás és mivel vannak meleg emberek arról is kell beszélni. De nyilván mindenről kell beszélni ami ami a szexxel kapcsolatos vagy szexualitással
2021. júl. 20. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!