Az EU miért lett ennyire ellensége az autóiparnak?Már piackorlátozó döntéseket is hoz.
Ilyesmire gondolok:
Nekem van személyes érintettségem is, mert 8 évig dolgoztam egy ismert vállalat motorfejlesztő részlegén, mint fejlesztő.Egészen addig, míg be nem jelentették,hogy áthelyezik a csapat több, mint felét más területre, mert az EU szabályozások miatt nem lesznek új projektek,hanem csak szinten tartás, de az is csak pár évig még.
Kvázi, ott a munkám és a hobbim összefonódott.
Előtte nem volt különösebb bajom, az EU-val, de ha most szavazni kellene a tagságról, a kilépésre szavaznék vagy arra,hogy be se lépjünk.
A magyar politikai elit is rengeteg szakmaiatlan döntést hozott, az EU-s döntéshozók sem különbek semmivel sem náluk.Mégiscsak hozzá nem értő, közpénzen eltartott, istenkomplexusos emberekből áll mindkét csoport.
Egy technológia mércéje nem az,hogy mennyire hiszik zöldnek (a "hiszik" hangsúlyos). Hanem,hogy a mindennapi életben,hogyan használható, mennyi kompromisszumot igényel.
A cikkből, illetve a döntésből látszik,hogy az EU-nak fogalma sincsen a szabad piacról.A szabad piac a választások lehetőségeiről szól és a fogyasztó ül a trónon.
Nem az elektromos autók létezésével van a probléma,hanem azzal,hogy az EU azt akarja elérni,hogy másféle ne is létezzen.
Az autóipar, autós közlekedés a jelenleg hatályos emissziós normákkal az összszennyezés csak egy nagyon minimális szeletét adja.
Mégis, a politika mindent ennek az ún "klíma hisztinek" rendel alá, aminek a fogyasztók látják a kárát.
#3 és fognak is szívni, hiszen:
-valamit valamiért, aki belvárosba költözik, az tudja, hogy ilyen...
-buszok, teherautók, tehát a messze legnagyobb szennyezők felmentést kapnak a szabályok alól, azok továbbra is pöföghetik a fekete füstöt helyileg is.
"buszok, teherautók felmentést kapnak" Valami forrás erre? Mert tudtommal 2014 januártól csak Euro VI-os teherautót lehet forgalomba hozni. 2014 szept.-től a kisteherautókra is vonatkozik.
Euro VII-et 2022-től tervezték, nem tudom jelenleg hogy áll.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!