Chile mitől lett ilyen fejlett ország? És miért fáj ez sokaknak?
A többi Dél-Amerikai országhoz képest Chile fényévekre van, egyedül Argentína tudja valamilyen szinten megközelíteni, de az meg lefelé csúszik. Olyan mintha egy kis darab Európa lenne Dél-Amerikában vagy legalábbis majdnem.
Viszont észrevettem, hogy sokan, ha meghallják Chilét és azt, hogy valaki dicséri a fejlettségét, vagy mittudomén, akkor azonnal jönnek és elhordják mindennek, egy utolsó fosdarab országnak próbálják beállítani. Mintha fájna nekik, hogy sikerült kitörnie a Dél-Amerikai szintről. És ezeket Magyaroktól hallom/olvasom nem mondjuk Bolíviaiaktól.
Azért ha ilyen tájékozott vagy, a fasiszta diktatúrák terén is szeretél némi ismereteket. Valószínűleg van fogalmad jóról és rosszról, gazember tömeggyilkosról és tisztességes vezetőről.
Ilyeneken is gondolkozz szabadidődben.
Nekem személy szerint nem fáj, a dél-amerikai szomszédainak esetleg, ami hát ugye érthető: konkurencia...
"Magyaroktól hallom". Oh, a magyaroktól annyi mindent lehet hallani, mi amúgy is szeretünk mindent fikázni (beleértve magunkat is) a legtöbb ember semmit nem tud a térségről.
1. Nem fejlett
2. Nem fáj senkinek
#1, lemaradtál vagy 10-15 évvel, akkor halt meg Pinochet.
Az USA kis házikedvence, katonai kedvezményezettje, és a neoliberakis gazdaság politika gyakorló terepe.
Ott könnyen lehetett a közkiadásokat csökkenteni, mert a tiltakozó nyugdíjasokat összeláncolva beleszórták az óceánba.
De én nem hallottam még, hogy valaki is szapulta volna Chillét.
A magyarok bármikor bármit leköpnek.
Egy olyan világban akarnak élni, ahol mindenhol csak halál nyomor és szenvedés van, bezzeg nézd meg magyarországot!
A kánaán, orbán az új jézus megvéd a liberálisoktól!
A kínaiak is barlangban laknak és egy tál rizsért rabszolgaként dolgoznak. Azért hogy a hülye paraszt óccsó telefont vegyen...
Sosem hallottam itthon, hogy valaki Chilét kritizálná.
A fejlettsége kb. magyar színvonalú sokkal nagyobb társadalmi különbségekkel.
Chile azért lett ilyen fejlett, mert Augusto Pinochet a neoliberalizmus alapjain jól megszervezte a gazdaságot, ami nekünk se ártana, legalább kihúzna minket a poszt-kommunista fertőből.
A magyaroktól ezt azért hallod néha, mert a kommunista propaganda szerette szidni Chilét is és ez egyesekben megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!