Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az angoloknál hogyhogy sosem...

Az angoloknál hogyhogy sosem volt olyan nyelvújítási mozgalom, ami ki akarta gyomlálnina nyelvből az átvett szavakat, hogy angol vagy legalábbis germán tőből legyen mind?

Figyelt kérdés

Pl. mint az izlandiban, németben, vagy akár nálunk Kazinczy korában.

Pl. a hidrogén lehetne a hydrogen helyett "waterstuff", a mentő meg ambulance helyett "sickwagon"

2021. jún. 25. 20:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#9.

Köszönöm, és értem a kritikákat.

De, a Brexit pont egy olyan dolog, amikor a múltÉRT dobták el a jövőt.

Azt nem mondtam, hogy a régi dolgok esetében is mérlegel, ott elfogadja hogy ez van, sőt szereti, mert állandóságot, egyfajta megnyugtató változatlanságot talál benne.

A Brexit esetében is pont ez volt.

Itt is az új dolog (Az EU tagság) rossz részeit nézték pl fizetni kell a csoringer pénznyelő Kelet-Európát, idejönnek dolgozni a Kelet-Európaiak (no nem mintha az Angolok a munka királyai lennének), stb.

És persze ott nem mindenki ilyen, sokan gondolkodnak másképp is, csak azt mondom, hogy ez az általam leirt réteg ott nagyon jelentős és nem egyszer többségbe is kerül.

Látsd pl Brexit, vagy hogy a Britek többsége támogatta a kék útlevél visszahozását, vagy hogy Európában (Norvégia után) itt a legnagyobb a monarchia támogatottsága (több mint 80%), vagy hogy Anglia annak ellenére sem tudott áttérni a metrikus rendszer használatára a köznapi életben, hogy az Európai szabályozás szerint elő van írva.

És ha megkérdezi az ember hogy mégis miben jobb a birodalmi mértékegységrendszer, akkor tudod mi a válasz?

" Semmiben, de ez Brit és ez a hagyományos."

Én nem mondtam, hogy minden Brit ilyen, csak hogy nagyon sok ilyen emberrel találkozhatsz, és egyszerűen érződik az egész életben.

2021. jún. 26. 11:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Volt, csak éppen becsődölt a dolog.

[link]

2021. nov. 26. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!