Azért ezt az USA-nak és Kanadának is meg kellene szavaznia... az USA-nak meg esze ágában sincs senkivel sem egyesülnie, angolszász jelegű, de más a jogrendszer, más az alkotmány (ld. egyik függetlenségi nyilatkozat, másik alkotmányos monarchia). Az USA a függetlenségi háborúban pont hogy a koronától történő elszakadásért küzdött, nem túl valószínű hogy ezt megszavazzák. Egyébként is GB-nek nagyobb szüksége van az USA-nak mint fordítva. GB egyébként sem egységes, a tagországai alapvető kérdésekben sem tudnak megegyezni - amint azt láttuk a brexit kapcsán.
Maximum egy szorosabb vámunió, bilaterális egyezmények képzelhetőek el, de egyesülés nem.
2021. máj. 20. 11:47
5/16 hájaaa válasza:
Angolokat mindenki utálja, Ír, Skót, Kanada...MINDENKI!
Akkor kérdem én, ki akarna velük közösködni?
2021. máj. 20. 12:37
6/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat de egy szóval sem mondtam hogy Nagy Britannia lenne a domináns állam és az egyesítést végző. Igazából arra gondoltam hogy az USA végzi az egyesítést .
2021. máj. 20. 12:56
7/16 anonim válasza:
Az írek és a skótok eleve az EU-hoz akarnak tartozni továbbra is (a skótok előbb ki akatnak válni az UK-ból és újra akarnak csatlakozni az EU-hoz).
2021. máj. 20. 13:25
8/16 anonim válasza:
Nem. Az USA a történelme és a világban betöltött szerepe miatt sosem menne bele. Egyedül Nagy-britannia, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland között van tervben egy szorosabb szövetség kialakítása, de azt sem teljes egyesülésként akarják megvalósitani.
2021. máj. 20. 15:46
9/16 anonim válasza:
Jelenleg CANZUK-ot akarnak (kereskedelmi szövetség Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Királyság között). Az ötlet jó (kell a kínai Egy Övezet Egy Út mellé alternatíva) csak amíg az USA (az egyik legnagyobb haditengerészettel rendelkező ország) nincs benne addig nemigen tudna biztonságosan funkcionálni a világ ellentétes sarkaiban lévő tagállamok között.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!